DOLAR
32,4499
EURO
34,8452
ALTIN
2.477,40
BIST
9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Ceviz Fidanı Yetiştiriciliği Hibesi 2021 Nasıl Alınır?

Ceviz Fidanı Yetiştiriciliği Hibesi 2021 Nasıl Alınır?

Türkiye Cumhuriyeti’nde özellikle son 10 yılda yerel tarım ürünlerini desteklemek için birçok hibe ve kredi programı kabul edilmiştir. Bu hibelerden biri genç ceviz ağaçları dikmek için verilen Ceviz Fidanı Hibesi, Eylem planında ilgili yıllar arasında ceviz ağacı dikimi için 5 milyon genç ceviz fidanı yetiştirilmesi çağrısı yapıldı. 10 dönüm ceviz bahçesi KURMA maliyeti Orman Genel Müdürlüğü ceviz desteği Bahçe Kurulumunda devlet desteği Ceviz Fidanı Hibesi 2021 Sertifikalı ceviz Fidanı Ceviz Fidanı Fiyatlarını yazımızda bulabilirsiniz..

Ceviz Fidanı Yetiştiriciliği Hibe Başvurusu

Genç ceviz yetiştirmek için sübvansiyon almak isteyen yetiştiriciler, il veya ilçe tarım otoritesi ile iletişime geçmelidir. Ceviz Fidanı Hibesi  için İl Tarım Müdürlüğü adaylığınızı Ceviz Fidanı Hibesi planlamanız gerekiyor. Proje onay sürecinde ceviz fidanlarının dikileceği yerde toprak testi yapılacaktır. Bu kapsam belirleme çalışmasının ardından ekilecek arazide büyüklük, tür, ekim aralığı, suya erişim ve elektrik gibi durumlar için kredi çalışması yapılacaktır.

Ceviz Fidanı Hibe Desteği Ne Kadar?

Genç ceviz yetiştirmeye yönelik sübvansiyon beyanname başına yaklaşık 1.000 Türk Lirası’dır. Ödemeler 15 yıl sonra başlar. Ceviz fidanı yardımı iadesi projeniz için yapacağınız ödemeler karşılığında yapılır. Bunu yapmak için, iş planınızın bölgesel tarım departmanı tarafından onaylanması ve kabul edilmesi gerekir. Ceviz Fidanı Hibesi  Kurulum sırasında yaptığınız ödemeler için fatura düzenlediğinizde bunu yapar.

Ceviz Fidanı Hibesi

Ceviz Fidanı Hibesi

Ceviz Yetiştiriciliği Hibesi

Türkiye’de ceviz üretimini artırmak, ülkemizde ağaçlandırmaya katkıda bulunmak, katma değer açısından meyve üretimini artırmak, kırsal kesimde ekonomik çeşitliliği artırmak, Ceviz Fidanı Hibesi halkımızın ve ülkemizin ekonomik refahını artırmak için. Ceviz Fidanı Hibesi  Büyümeyi destekleyen daha ucuz ve sağlıklı nesiller pahasına, dengeli ve düzenli beslenmede önemli rol oynayan ev içi ceviz tüketiminizi artırın.

Ceviz Fidanı Yetiştiriciliği Para Kazandırır mı?

Ülkemizde iç talebin artması nedeniyle talebin bir kısmı ithalatla karşılanmaktadır. Bu ihtiyaç, fındığın değerli bir yatırım olduğunu göstermeye devam ediyor. Talebin arzı aşması, ağaç fıstığı yetiştiriciliğini de etkilemektedir.

Ceviz Fidanı Yetiştiriciliği Maliyet Hesaplaması

On yıllık bir ceviz ekimi ortalama iki bin liraya mal oluyor. Dört yıl içinde meyve vereceğini düşünürsek, ortalama maliyetiniz 15.000 lira civarında olacaktır. Devlet desteği maliyetleri azaltabilir. Ağaçlar meyve verdiğinde çok para ödeyebilirsiniz. Ceviz ağaçları yaşlandıkça, taşıdıkları meyve miktarı artar.

Ceviz Fidanı Hibesi

Ceviz Fidanı Hibesi

Devlet Destekli Ceviz Bahçesi Hibesi

Devlet, ceviz yetiştirmek için teşvik ve sübvansiyonlarla üretimi destekliyor. Dönüm başına 1000 TL’ye kadar devlet garantili krediler kullanılabilir. Geri ödeme 15 yıl sonra başlıyor. Ceviz Fidanı Hibesi  Proje gider faturanız karşılığında iş planınız il tarım müdürlükleri tarafından onaylandıktan sonra devlet desteği sağlanır. Ek olarak, üreticiler sübvansiyon seçeneğini kullanabilir. Tarım ve Orman Bakanlığı‘nın sertifikalı kabuklu yemiş plantasyonları için dönüm başına 300 TL’ye kadar kaynak ayırdığı bilinmektedir. Ayrıca il ve ilçe bakanlıklarından çok sayıda ceviz fabrikasını daha düşük fiyatlarla satın alabilirsiniz.

Ceviz Hangi Bölgelerde Yetişir?

Ceviz, üretimi geniş coğrafi alanlara yayılan bir meyve olarak bilinir. Ülkemizin hemen hemen tüm bölgelerinde uygun iklim koşullarına uygun türler seçilerek ceviz yetiştirilebilir. Bu nedenle ülkemiz cevizlerin doğum yeri olarak biliniyor. Ceviz yetiştiriciliğine en uygun bölge olarak bilinen Kahramanmaraş, yılda en az 25-30 ton ceviz üretiyor. Ülkemiz dışında; Çin, İran ve ABD başta olmak üzere birçok ülkenin iklimine adapte edilmiş çeşitlerden üretim yapılmaktadır.

Tarım Orman Bakanlığı Ceviz Desteği

Pakdemirli, sertifikalı fide desteği kapsamında sertifikalı / standart aşılı fidan kullanıldığında ceviz yetiştiricilerinin beyanname başına 100 ila 280 lira ödediğini kaydetti.

“Ayrıca dekarda 19 lira mazot gübre desteği ödemesi yapıyoruz. Tarsim poliçelerinin %50’sini karşılıyoruz. Organik Tarımda kategorilere göre dekarda 20 ila 40 lira arasında, İyi Tarım Uygulamalarında ise 15 ila 30 Lira arasında ödeme yapıyoruz. Kırsal Kalkınma Yatırım Destekleri (KKYDP) kapsamında; ambalaj-paketleme, depolama gibi yatırımlarda proje tutarının % 50’sini hibe ediyoruz. Modern basınçlı sulama sistemleri, Ceviz Fidanı Hibesi iyi tarım/organik tarım uygulamaları, Yurt içi sertifikalı fidan üretimi ve kullanımı ile tarımsal mekanizasyon alanlarında Ceviz Üreticilerimize Düşük Faizli Yatırım Ve İşletme Kredisi kullandırıyoruz. Küçük Aile İşletmesi Desteği kapsamında ceviz üreticisi olan, ÇKS‘ye kayıtlı ve işletme büyüklüğü toplam 5 dekar veya altında olan işletmelerimize dekara 100 Lira ödeme yapıyoruz.”

Öte yandan, IPARD programı çerçevesinde; Özellikle cevizlerin kırılması, depolanması, işlenmesi ve paketlenmesi, katma değerli ceviz üretimi yapan firmalar ve fide üretimine yönelik yatırımlar için hibe sağlıyor, Pakdemirli,

“Hem mevcut hem de yeni yatırımlara %55 ile %65 arasında destek sağlanıyor. Bugüne kadar ceviz mamullerinin üretilmesi ve işlenmesiyle ilgili 7 yatırımcı ile hibe sözleşmesi imzalandı. Bu projelerin toplam hibe tutarı 6 milyon lira, toplam yatırım tutarı ise 16 milyon lira olup, 2 yatırımcıya 667 bin lira ödenmiştir. Kalan projeler için yatırım ve ödeme süreci devam etmektedir.”

Ceviz Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır?

  • Ocak ayında tesis uykuda olmalıdır.
  • Bitki üzerinde oluşan çeşitli bakterileri yok etmek için Şubat ayının ilk haftası ilaçlama yapılır. Püskürtme etkisini korumak için yağmur suyunun püskürtme sırasında 24 saat boyunca birbirine değmemesi önemlidir.
  • Mart ve Nisan aylarında bitki yavaş yavaş uyanmaya ve meyve vermeye başlar.
  • Mayıs ayında toz gübre uygulayıp sulamaya başlayın. Bir fide için 35 litre su ve 50 gram sıvı organik gübre gerekir.
Ceviz Fidanı Hibesi

Ceviz Fidanı Hibesi

  • Sulama ve ilaçlama mevsimi Haziran ayına kadar devam eder.
  • Temmuz ayında sulamaya devam edilecek.
  • Sıvı organik gübreleme Ağustos ayında durdurulacak ancak sulamaya devam edilecektir.
  • Eylül ayında sulama biter ve aralıklı sulama başlar.
  • Kasım ayında aralıklı sulama ve toz gübre uygulaması yapılmaktadır.
  • Arazi temizliği Aralık’ta başlıyor.
  • Gübrelemenin yılda% 10 artırılması tavsiye edilir.

Ceviz Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır? Ceviz Fidanı Hibesi hakkındaki tüm detaylara Ceviz Budama Nasıl Yapılır? Ceviz Budama Zamanı adlı yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.