DOLAR
32,3691
EURO
34,9702
ALTIN
2.326,20
BIST
9.075,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Tarım Kredi Borç Yapılandırma Erteleme Şartları 2021

Tarım Kredi Borç Yapılandırma Erteleme Şartları 2021

Çiftçilerimizin beklediği gelişme Ziraat Bankası’ndan geldi. Tarımda çalışan çiftçilerimiz ödemelerin gecikmesini bekliyorlardı. Ziraat Bankası çiftçiler için şartlar getirdi. Çiftçilerimizin kredi borçları maksimum 5 yıl süreyle yapılandırılmıştır. Tarımsal kredilerin iptaline ilişkin karar ile ilgili detaylı bilgi 3 Ocak 2020 Resmi Gazete’de yayımlandı. Çiftçilere Borç Yapılandırma Erteleme Şartları adlı içeriğimizde; Tarım Kredi Borç Yapılandırma , Tarımsal Kredi Borcu Olanlar DİKKAT! Çiftçilere Borç Yapılandırma Şartları Neler? Torba yasa çiftçi borçları Ziraat Bankası çiftçi kredi ERTELEME 2021 TBMM çiftçi borçları Torba Yasa çiftçi borçları 2021 TBMM çiftçi borçları 2021 Çiftçi borç YAPILANDIRMA Tarım Kredi Kooperatifi borç YAPILANDIRMASI Resmi Gazete Ziraat Bankası tarımsal kredi borç ertelemesi Hangi İllerde Çiftçi Borç Yapılandırma Kredisi için Başvurular Nereye Yapılacak? sorularını cevaplandıracağız..

Tarım Kredi Borç Yapılandırma

Çiftçinin beklediği müjde Ziraat Bankası’ndan Çiftçilere Borç Yapılandırma Erteleme Şartları geldi., borçlarını ödeyemeyen çiftçiye Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’tan geldi. Çiftçilerimizin ödemediği veya ödeyemediği tarımsal borçlar yapılandırılarak yeniden finansmanla kapatılır. Açıklama çiftçinin yükünü hafifletecek. Borcun sona ermesi ihtimali var. Bu yeniden yapılanma Ziraat Bankası taahhütlerini de kapsamaktadır. Ziraat Bankası’ndan tüm krediler için %9 faizli 5 yıl vadeli faiz oranları uygulanmaktadır. Tarımsal kredi borçlarını ödemek zorunda kalan çiftçiler, Ziraat Bankası ile kredi borçlarını yeniden yapılandırma fırsatı buldu. 31 Aralık 2019 itibarıyla vadesi geçmiş ancak ödenmemiş borçları kapsamaktadır.

Sıfır Faizli Tarım Kredi Kooperatifi Ziraat Kredisi 

Ziraat Bankası, son yıllarda çiftçilerimizin ihtiyaç duyduğu tarımsal faaliyetler için çiftçilere beş yıla varan tarımsal kredileri geri ödeme imkanı sunmuştur.

Berat Albayrak Çiftçi borç yapılandırması hakkında;

“Doğal afetlerden etkilenen veya ekonomik sebeplerden dolayı kredi geri ödemelerinde sorun yaşayan, tüm tarımsal faaliyetleri devam eden üreticilerimize yapılandırma imkanı getiriyoruz. Çiftçilerimizin Ziraat Bankasından kullandığı kredilerin tümü için önemli bir müjde. Yüzde 9 faiz oranıyla 5 yıla kadar uzun vade istiyorlardı bizden, yeniden vadelendirebilecekler artık. Ziraat Bankası burada önemli bir yük almış olacak ve üreticilerimizin mevcut borçlarının sadece bir tek sezonda edilecek tarımsal gelirlerle ödenmesindeki tüm bu zorluklar göze alınarak, ürün, zamanlama, iklim şartları borçları en az 5 yıllık bir süreçte piyasanın çok çok altında, çok daha düşük bir faiz oranıyla geri ödenmesiyle hepsini rahatlatacak yeni bir yapılanmanın önünü açıyoruz. Hayırlı, uğurlu olsun.” ifadelerini kullandı.

Tarımsal Kredi Borcu Olanlar DİKKAT!

3 Ocak 2020 tarih 2015 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan yılında uygulanacak kredinin detayları;

  • Kullandırılan kredinin, kullanım tarihi itibariyle (1 Ocak 2020 – 31 Aralık 2022) krediye dayanak varlıklarda meydana gelebilecek olası doğal afetlerden etkilendiği tespit edilirse, hükümlere uygun olarak vade tarihinden itibaren ödenebilir.
  • Doğal afetlerden kaynaklanan hasarları karşılayacak kredinin son ödeme tarihi (1 Ocak 2020 – 31 Aralık 2022) arasında alınması gerekmektedir.
  • Krediyi üreticiler – gerçek ve tüzel kişiler kullanabilir.
  • Her yıl afetlerden etkilenen üreticiler, TARSİM’den hasar raporu alarak başvuru yapabilirler.
  • Bir ay içinde hasar tespit raporunu alan üreticilerin Ziraat Bankası’ndan talep etmeleri gerekmektedir.
  • Üreticilerin talep sürecinde gecikmelere neden olan soruları için 15 gün daha izin verilir.
  • Vadeli krediler için vade sonuna kadar takip işlemlerinin başlatılması mümkün değildir.
  • Borçlular ve teminatlar, transfer sürecinin bir parçası olarak depozitodan çekilme hakkına sahip değildir.
  • Hasar üretici tarafından belirlenmelidir. TARSİM raporu, doğal afetlerin neden olduğu zararların değerlendirilmesinde temel teşkil etmektedir. TARSİM’e verilmeyen kararlar, il ve ilçelerin hasar komisyonları tarafından alınır.
  • Hasar Tespit Komisyonunun işleyişi ve mevzuatı hakkında bilgi için, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın basın açıklamasına bakınız.
  • Ertelenen kredi tutarı, zarar oranına %10 risk primi eklenerek hesaplanır. Hesaplanan tutarın aşılmaması kaydıyla
  • Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Ko. Krediler, hasardan etkilenen ürünlere verilir. Sigorta faydaları, hesaplanan kredi tutarı düşüldükten sonra anapara üzerinden hesaplanır.
  • Yatırım dönemindeki krediler için sadece kredi dilimi referans dönemine aktarılır.
  • %25’lik oranlarla 1 yıl, %20 faizle 5 yıl erteleme yapılır.
  • İlgili krediden arka arkaya üç kez faydalanmak mümkündür.
  • Sözleşmeli üretim yapan çiftçiler yukarıdaki madde hükümlerinden yararlanamaz.

Çiftçilere Borç Yapılandırma Şartları Neler?

Ziraat Bankası veya Tarım Bakanlığı başvuru koşulları ve başvurulacak kurumlar hakkında açıklama yapmadı. Ancak Sayın Bakanımızın beyanlarına göre aşağıdaki şartların geçerli olduğu varsayılmaktadır.

  • Borçlar, çiftçinin tarımsal faaliyetler için kullandığı kredilerdir (konut, taşıt vb. Hariç).
  • Borç, Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği veya Ziraat Bankası (diğer bankalar hariç) tarafından kullanılmıştır.
  • 31 Aralık itibarıyla borcun vadesi geldiğinde ödenmesi beklenmemektedir. (Bu tarihten sonra ödenmemiş veya yeni olan borçlar hariçtir.)

Ziraat Bankası Tarım Kredisi Şartları 

Çiftçi Yapılandırma Kredisi Şartları Neler?

Ziraat veya Tarım Kredi, temerrüde düşen borçlarını yeniden yapılandırarak 5 yıl vade ve %9 faizle ödenmesini sağlayacak.

  • Çiftçilerimizin, borçlarının ödenmediği tarihten (temerrüt tarihinden itibaren) yeniden yapılanma tarihine kadar geçen süre için% 9 faiz ödemesi gerekmektedir.
  • Bu gelir kaybının yarısını Konsolide Gelir Fonundan talep eden bir çiftçi, cari tarımsal faiz oranının yarısını ödemek zorundadır.
  • Başvuru, çiftçilerin yeniden yapılandırılmasına yönelik kredilere ilişkin mevzuatın Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla başlar.
  • Çiftçilere borçları için toplam 5 ödeme yapılır.
  • Yeniden yapılanma gereksinimleri başladığında çiftçimiz ilk taksiti öder.
  • Borçlar 5 yıl süreyle yıllık olarak ödenir.

Çiftçi Borç Yapılandırma Kredisi için Başvurular Nereye Yapılacak?

Çiftçilere verilecek yeniden yapılandırma kredisi, yasanın Resmi Gazete’de yayımlanıp yürürlüğe girmesinden sonra uygulanacak. Çiftçilerimiz Türkiye’yi borç altına almak istiyorlar, yürürlüğe girdiği tarihten itibaren Ziraat Bankası şubesi veya tarımda kredi birliklerine başvurmalısınız. Borcunu yapılandıran ve ilk kısmını ödeyen çiftçinin ikinci kısmı 1 yıl sonra yapılandırıldı. 320.87 çiftçinin bu uygulamadan faydalanması beklenmektedir.

Tarım ve Hayvancılık  Yeni Hibe Desteği

Ziraat Bankası Çiftçi Borç Yapılandırma 2021

Yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi kapsamındaki doğal afetlerden etkilenen çiftçilerimiz kullanılmış kredileri 1 yıla kadar indirimli (hibe) erteleyebilecekleri gibi 5 yıla kadar taksitli olarak kullandırılabilmektedir.

Tarımsal faaliyetlerine devam etmek ve kredi borçlarını taksitle erteleme veya taksitle ödeme seçeneği ile kredi borçlarını vadeye yayarak geri ödeme seçeneklerini iyileştirmek isteyen üreticilerimiz ek indirimli kredilerden yararlanma imkanına sahiptir ( sübvansiyonlu), gerekli koşulları sağladıkları takdirde, tarımsal faaliyetleri için gerektiğinde kullanılacak bir faiz oranıyla.

Çiftçilere Borç Yapılandırma Erteleme Şartları

Çiftçilere Borç Yapılandırma Erteleme Şartları

Öte yandan koşulları cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle belirlenen çerçeveye uymuyor ve tarımsal üretim faaliyetinin peşine düşmesine rağmen düşük verimlilik, düşük pazar fiyatları, hastalıklar, pazar daralmasına karşılık gelmiyor, vb. Bankamız, tarımsal faaliyetlerini ve gelir akışlarını nedenlerle kesintiye uğratan üreticilerimizin sübvansiyonsuz kredileri için de uygun faiz oranları ve 5 yıla varan vadelerle çeşitli yapılandırma seçenekleri sunmaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.