DOLAR
32,3439
EURO
35,1429
ALTIN
2.240,63
BIST
8.900,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
9°C
İstanbul
9°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Gök Gürültülü
11°C
Perşembe Az Bulutlu
11°C
Cuma Az Bulutlu
13°C
Cumartesi Az Bulutlu
14°C

Diyetisyen nasıl olunur? Maaşları ne kadar?

Diyetisyen nasıl olunur? Maaşları ne kadar?

Diyetisyen Nasıl Olunur? Maaşları ne kadar?

 

Diyetisyen olan kişiler, besinler konusunda uzman olan kişilerdir. İnsanların nasıl beslenmesi konusunda bilgilendirme ve yol haritası çizen kişilere “diyetisyen” adı verilir.

 

Diyetisyen Nasıl Olunur?

Diyetisyenler, ilgili üniversitenin Beslenme ve Diyetisyen bölümlerinden mezun olan kişilerdir. Bu kişilere diyetisyen adı verilir. Diyetisyenler sağlık sorunu yaşayan kişilere ; sağlıklı beslenen konusunda diyet noktasında ve doğru beslenme konusunda bilgilendirme yapma noktasında yardımcı olurlar. Özellikle kilo verme ve kilo alım problemi yaşayan insanlara özel programların hazırlanması noktasında yardımcı olurlar.

 

Diyetisyen olmayı tercih eden kişilerin sağlıklı olarak beslenmeleri noktasında, hangi besin grubunun nasıl tüketilmesi gerektiğine dair bilgilendirmeler yapılır. Diyetisyen olan kişiler beslenme noktasında besin kaynaklarının düzgün bir şekilde kullanılmasında da öncü olurlar.

 

Diyetisyen Olma Şartları Nelerdir?

Diyetisyen nasıl olunur? Maaşları ne kadar? Diyetisyen uzmanı olmak için; Fen Bilimleri denilen sayısal alandan mezun olunması ve daha sonrasında da diyetisyen alanından üniversiteden mezun olunması gerekmektedir. Devlet üniversitelerinde olduğu gibi özel üniversitelerde de okuma imkanı bulunan diyetisyenlerin tüm derslerden geçmeleri sonucunda lisans belgelerini almaktadır. Bunun haricinde yükseklisans, doktora yapma yetkileri de bulunmaktadır.

 

Bir diyetisyenin mutlaka besinler konusunda her bilgiye sahip olması gerekmektedir. Çünkü hangi hastanın hangi besinleri ne kadar tüketmeli bu konuda bilgi sahibi olmalıdır. Çünkü tüketilen bu besinlerin günlük, haftalık ve aylık birikimi önemlidir. Bazı hastaların beslenme konusunda yardım alması gerekir. Bu konuda diyetisyenlerin desteği alınarak besin tüketimi konusunda yol haritası seçilir. Böylelikle sağlıklı beslenme gerçekleşir. Bu konuda diyetisyenler yardımcı olacaktır. Diyetisyenler hemen hemen tüm sağlık alanlar da devreye girmeleri söz konusudur. Çünkü sağlık açısından besin tüketimi yolları çok önemlidir. Kanser, anemi, beyin hastalıkları, şeker, böbrek rahatsızlıkları gibi bir çok nokta da diyetisyenler devreye girerek yardım istenmektedir.

 

Diyetisyenlerin Maaşı Ne Kadar ?

Diyetisyen Nasıl Olunur? Maaşları ne kadar? Diyetisyen iş alanları nerelerdir?

 

Diyetisyen mezunu olan kişilerin işe girmesi halinde maaşları, çalışacakları kuruma göre değişiklik göstermektedir. Burada her alanda olduğu gibi deneyim düzeylerine göre maaşlarında değişiklik gösterdiği önemlidir

 

Özel hastane diyetisyen maaşı: 2800-11000 TL arasında değişiklik gösteren maaşlar genel alanda 10.000-30.000 arasında değişiklik göstermektedir.

 

 

Diyetisyen iş alanlarına bakıldığında ; diyetisyenlerin işsiz kalma oranı oldukça düşüktür. Diyetisyen olan kişilerin; hastanelerde ve özel hastanelerde iş bulma imkanı bulunmaktadır. Ayrıca özel işletmelerde dahi iş bulma imkanları da bulunmaktadır. Kamu alanında Sağlık Bakanlığı bünyesinde de hastanelerde çalışma imkanı bulan diyetisyenlerin akademik kariyer yapma konusunda da imkanı bulunmaktadır. Akademik kariyer için doktora şartını yerine getiren diyetisyenlerin, ayrıca üniversitelerde ders verme imkanları da bulunmaktadır. Akademik kariyer yapıldıktan sonra alınan maaşlarda farklılıklar yaşanmaktadır. Bunun yanında kamu sektöründe açılan pozisyonlarda çalışma imkanları da bulunmaktadır.

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.