DOLAR
32,5463
EURO
34,9130
ALTIN
2.428,86
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

E Arşiv Fatura Ücretleri 2021 E-Arşiv Fatura Ne İşe Yarar?

E Arşiv Fatura Ücretleri 2021 E-Arşiv Fatura Ne İşe Yarar?

Küçük ve orta ölçekli işletmeler Türk işletmelerinin % 99,8’ini temsil etmektedir. Rekabeti artırmak için elektronik dönüşüm sürecini hızlandırdılar. E-Arşiv Nedir Ne İşe Yarar E-Arşiv Fatura Ücretleri Ek olarak, operasyonel yüklerini azaltırlar ve faturaların arşivlenmesi ve yazdırılması endişesi olmadan kağıt israfını önlerler. E-Arşiv Fatura Nedir E-Arşiv Fatura Tipleri e-arşiv fatura zorunluluğu E-Arşiv Nedir Ne İşe Yarar E-Arşiv Fatura Ücretleri 2021 e-arşiv nedir kimler zorunlu E-Arşiv Fatura kimlere kesilir E-Arşiv Fatura SORGULAMA e-fatura, e-arşiv nedir E-Arşiv Fatura SORGULAMA e-fatura programı fiyatları E-Arşiv Kontör Fiyatları E-Fatura Fiyatları paraşüt e-fatura kontör fiyatları GİB e-Fatura E-Fatura Nedir  e-fatura kontör yükleme

E-Fatura Ne işe Yarar?

Arşivlenmiş elektronik fatura, 433 sayılı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği şartlarına uygun olarak Vergi Usul Kanunu’na uygun olarak elektronik ortamda kağıt faturanın kesilip saklanıp sunulabileceği bir uygulamadır ve ikinci nüsha saklanabilir ve elektronik olarak gönderilebilir. Uygulamanın kullanılabilmesi için mükelleflerin 397 sayılı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği’nde getirilen elektronik faturalama uygulamasına kayıt olmaları gerekmektedir. Elektronik arşiv faturasında bulunmayan tüm hesaplar elektronik fatura uygulamasına kayıtlı mükellefler için oluşturulmuş elektronik arşiv faturaları olarak adlandırılır.

  • E-Arşiv Fatura uygulamasında, E-Fatura uygulamasından farklı olarak, oluşturulan faturalar GİB ile alıcıya aktarılmaz.
  • Elektronik olarak arşivlenmiş faturalar, uygun koşullara tabi olarak elektronik veya kağıt üzerinde sunulabilir.
  • Bir e-Dosyalama fatura ekinin parçası olarak oluşturulan faturaların alıcısına gönderilen bir nüsha haricinde, bir diğer nüsha elektronik mali mühür ve zaman damgası ile imzalanır ve elektronik olarak saklanır.
  • e-Arşiv fatura eki kapsamında oluşturulan faturalar, bir sonraki ayın 1’i ile 15’i arasında oluşturulması gereken e-Arşiv’de bir rapor ile vergi makamlarına ibraz edilmelidir.
  • E-Arşiv raporu, dönem içinde iptal edilen fatura ve faturaların başlık bilgilerini içerir.
  • Arşivlenmiş elektronik fatura talebinin bir parçası olarak düzenlenen belgelerin, Vergi Usul Kanunu hükümlerine, ilgili diğer vergi kanun ve yönetmeliklerine, ayrıca yasal hüküm ve esaslara uygun olarak hazırlanması gerekmektedir.
  • e-Arşiv faturalama uygulamasını kullanan mükellefler fatura ile fatura kesemezler.
  • Elektronik arşivlenmiş fatura kullanımından yararlanan mükellefler, elektronik belgelerini ve elektronik kayıtlarını, basılı kopyalar için vergi kanunlarının ve diğer yasal hükümlerin belirlediği süreler dahilinde birbirlerinin ikinci nüshasında saklamak zorundadır.
E-Arşiv Nedir Ne İşe Yarar E-Arşiv Fatura Ücretleri

E-Arşiv Nedir Ne İşe Yarar E-Arşiv Fatura Ücretleri

E Arşiv Fatura Kullanma Zorunluluğu

2015 ve sonraki yıllarda brüt geliri 5 milyon TL olan internet üzerinden mal ve hizmet satan mükellefler elektronik arşivleme uygulamasına geçmek zorunda kaldı. Bu mükelleflerin, ilgili vergi dönemi için gelir vergisi veya kurumlar vergisi beyannamesi verme tarihini takip eden vergi dönemi başlangıcından önce taleplerini ve fiili geçiş dönemini tamamlamaları gerekmektedir. 433 nolu mali usullere ilişkin kanunun genel beyanı çerçevesi ve elektronik talep ile e-arşiv uygulamasına geçmek zorundadır.

e-Arşiv Fatura ile e-Fatura Arasındaki Farklar

Elektronik fatura (e-Fatura)

  • Kağıda yazdırmanın yasal bir etkisi yoktur.
  • GİB bir aracı görevi görür.
  • Biçim gereklidir.
  • Mali damga kullanılmaktadır.
  • GİB veya özel entegratör kullanılır.
  • Belirli koşullar altında kullanılması zorunludur.

Elektronik arşiv fatura (e-Arşiv Fatura)

  • Elektronik belge olarak basılmıştır.
  • Rapor vergi idaresine sunulur. Ücretsiz format kullanılır.
  • Geçici bir dalga ve mali mühür ile onaylanmış ve korunmuştur.
  • Özel bir entegratör veya kendi bilgi sisteminiz tarafından kullanılır.
  • Çevrimiçi satış haricinde kullanım isteğe bağlıdır.

e-Arşiv Fatura Avantajları

  • E-arşiv muhasebe uygulamasına geçen firmalar tüm faturalarını elektronik ortamda oluşturup yasal sürenin tamamı boyunca elektronik ortamda saklayabilirler.
  • E-arşiv muhasebe uygulamasını kullanan firmalar, faturalarını uygun şartlar dahilinde elektronik ortamda müşterilerine gönderebilmekte, kağıt üzerinde de teslim edebilmektedir.
  • E-arşiv muhasebe uygulamasına geçen şirketler aynı zamanda zaman, işçilik, düzeltme, sınıflandırma ve arşivleme maliyetlerini de azaltabilir.
  • E-dosyalama muhasebe talebinin bir parçası olarak düzenlenen faturanın kağıt nüshasına mühür ve imza koyun, teslimat anında faturayı düzenleyin ve ardından faturayı değiştirin. S ”yazılı olarak teslim edilir, ayrıca fatura kesilmez.

E-Arşiv Fatura Ücretleri

Aylık Ücreti e-Belge Miktarı  Aşım Adet Fiyatı
75 TL 150 Adet  0,50 Krş 0,25 Krş
150 TL 400 Adet  0,38 Krş 0,20 Krş
250 TL 750 Adet  0,33 Krş 0,15 Krş
500 TL 2500 Adet  0,20 Krş 0,10 Krş
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.