DOLAR
32,3652
EURO
34,9611
ALTIN
2.325,56
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Fidan Yetiştiriciliği Devlet Desteği 2021 GÜNCEL

Fidan Yetiştiriciliği Devlet Desteği 2021 GÜNCEL

Tarım ve Orman Bakanlığı bitki yetiştiriciliğini desteklemektedir. Bitki yetiştirebilenler iş dağılımını inceleyebilir ve devlet desteği alabilir. Bahçe bitkileri karlı bir iştir. Sorumlu meyve bahçesi bakanlığı da destek sağlar. Fidan yetiştiriciliğinin yanı sıra fındık ve ceviz yetiştiriciliği de devlet tarafından destekleniyor. Ancak destekten yararlananların ve destekleme koşullarına uygun olanların hak kazanması gerekiyor. Fidan Yetiştiriciliği Devlet Desteği adlı içeriğimizde Mavi sertifikalı fidan desteği Sertifikalı fidan desteği 2021 Sertifikalı fidan üretim desteği
Mango yetiştiriciliği devlet desteği Badem yetiştiriciliği devlet desteği Meyve bahçesi devlet desteği ile ilgili ayrıntıları ele aldık..

Meyve Bahçesi ve Fide Kredisi

Bu yazıda, destekleyici mahsullerin bir parçası olarak erik, kiraz, turta kiraz, şeftali gibi meyve bahçeleri ve tarla ve bahçeler için devlet teşviklerini inceleyeceğiz. Fidanlık seçerken dikkat edilmesi gereken ana noktalar şunlardır:

  • Toprak: En az 120 cm derinliğinde ve 5.0 ile 6.5 derece arasında pH değerine sahip olmalıdır. Bu değerler bazen 7-8 dereceye ulaşabilir pH.
  • Arazi: Fidanlık, bitki kullanım alanlarına yakın, yazın ve kışın ulaşılabilen, elektrik ve haberleşme imkanlarına sahip, kullanıma uygun yerlere kurulmalıdır. arabalar.
  • İklim: Ilıman, yetişme mevsimi uzun olmalı, yağış istenen miktarda olmalıdır.
  • Su: Dikim için kurak alanlarda on yılda 10 ton, sulak alanlarda günde 5 ton su düşünülmelidir.

Fidan Yetiştiriciliği Proje Destekleri

TKDK tarafından bitkisel ürünlerin işlenmesi ve pazarlanması için sunulan IPARD projeleri, üretim malzemeleri ve genç ağaç yetiştirmek için seralara yapılan yatırımları içermektedir. IPARD projeleri için, genç ağaç yetiştirme alanları, 20.000’den az nüfusu olan kırsal alanlar olmalıdır. Bu projeler kapsamında oluşturulan tesislerin enerji ihtiyacının karşılanması için kapalı seralarda yenilenebilir enerji kaynaklarına ve üretim kapasitesine yapılan yatırımlara karşılık gelen maliyetler 1 ha, açık seralarda ise 2 ha olmalıdır. Makine, alet ve ekipman temini, hizmet alımı, dikim, dikim, söküm, bahçe aletleri ve sulama ile desteklenen IPARD projeleri için Fidan’da ekimde sis sönümleme sistemleri doğdu. Proje bütçesi 5.000 ila 500.000 avro arasında değişiyor ve sübvansiyon desteği oranı da %65 olarak belirlenmiştir.

Fidan Yetiştiriciliği Devlet Desteği

Fidan Yetiştiriciliği Devlet Desteği

Devletten köylerine dönen genç çiftçilere bahçe ve fidan dahil bitki yetiştirmek ve yetiştirmek için 30.000 TL ve 100.000 TL faizsiz kredi verildi. Fide yetiştiren genç çiftçiler, projeleri Tarım Bakanlığına başvurarak onaylanırsa devlet yardımı alabilirler. Genç Çiftçi Kredisi Ziraat Bankası Fide yetiştirme projesine ek olarak, Tarım Bakanlığı, devlet mahsulü üretiminin verimliliğini ve kalitesini artırmak için ulusal sertifikalı fidelerin ve geleneksel fidelerin kullanılmasını destekledi.

Fidan Yetiştiriciliği Hibesi Başvuru Belgeleri

Devlet yardımı alanlar, kullandıkları bitkileri ve fide yetiştirme ekipmanını bir tohum satıcısından satın almalı ve bunları satan yetiştiriciler ve tüccarlar bir tohum sertifikasına sahip olmalıdır. bitki ve doku kültürlerinin üretici ve distribütör sertifikası sahip olmaları gerekmektedir.

Yetişen bir ağaç için devlet desteği almak isteyenler tarafından istenen belgeler

  • ÇKS sertifikası,
  • Başvuru talebi ve taahhütleri,
  • Genç bitkilerin / bitkilerin kullanımına destek için başvuru formu
  • Satış işlemine dair faturası,
  • Genç ağaçlar / bitkiler, fıstık tohumları veya aşı materyalleri için sertifika kopyası.
  • Fabrika denetim raporu,
  • Bağ / meyve bahçesi kiralanmış ise kira sözleşmesinin bir nüshası,
  • İhraç edenin mülkiyeti; Fide / tohum yetiştirme sertifikası veya tohum bayi sertifikası fotokopisi (resmi makamlar hariç),
  • Patates Siğili Hastalığı görülen bölgelerde ek yardım için destek formu

Fidan Yetiştiriciliği Devlet Desteği Ödemeleri

Fidan yetiştiriciliğine yönelik desteğin ödenmesi için gerekli finansman Tarım Bakanlığı’nın ilgili bütçesinden sağlanmaktadır. Bankaya hizmet için% 0,2 komisyon ödenir. Bakanlık tarafından, bankaya gönderilen onaylı maaş bordrolarına dayalı olarak ödemeye dayalı hesap tabloları oluşturulur. Her şubede çiftçiler adına açılmış veya açılacak hesaplara ödeme yapılır.

Çiftçi TV’nin hazırladığı bitki yetiştirme dersini izlemek için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz. Aynı zamanda maviyemiş bahçesi de yine devlet destekli olarak vatandaşa sunulmaktadır. Detayları; Devlet Destekli Maviyemiş Bahçe Hibe Alma Şartları

Fidan Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır?

Öncelikle bitkinin yetiştirileceği alan için toprağı hazırlamanız gerekir. Toprak gübrelenmeli ve ardından sürülmelidir. Çukurlar döküldükten sonra hazırlanmalıdır. Bu delikleri olabildiğince geniş açın. Daha sonra bitkiler oraya yerleştirilmelidir. Bununla ilgili bilgileri internetteki videolarda bulabilir ve yazılı kaynaklardan bilgi alabilirsiniz. Üniversitelerin iki yıllık bir mahsul üretim programı bile var.

Ziraat Bankası Fidan Yetiştiriciliği

Ziraat Bankası bitkisel üretimi destekleyerek yasal ve özgün üreticilere kredi sunmaktadır. Ziraat Bankası, yağlı tohum, yem bitkileri, sertifikalı tohumculuk, sebze yetiştiriciliği, meyve ve mantar yetiştiriciliği gibi alanlarda kredi sunmakta, yatırımları ve ticari kredileriyle dikkat çekmektedir. Ziraat Bankası Tarım Kredisi bölümünde 100.000 TL’ye varan faizsiz tarımsal kredinin detaylarına ulaşılabilir.

Fidan Yetiştiriciliği

Fidan Yetiştiriciliği

Bugün bahçeler için devlet desteğinin yanı sıra Ziraat Bankası’ndan iş veya yatırım kredisi başvurusunda bulunabilirsiniz. Bir işletme kredisi size gübre, tohum, nakliye, bakım ve onarım, kiralama, sigorta ve pazarlama gibi hizmetler sağlar. Yatırım kredileri, meyve bahçeleri kurma, biyogaz enerjisine yatırım yapma, sulama sistemleri kurma ve derin kuyu açma gibi alanlarda hizmet almanızı sağlar.

Devletin Hibe Verdiği Ceviz Bahçesi Masraf ve Giderleri

  • Toprak hazırlığı maliyeti
  • 3 yıllık işletme maliyetleri,
  • Tesisler için inşaat maliyetleri,
  • Canlandırma kesimi,
  • Dikim veya ekim bedeli,
  • Bitkilerin (aşılı – aşısız) veya tohumların maliyeti,
  • Dikenli tel çitin pazarlık fiyatı,
  • Aşı kalemi veya göz aşı kalemi.

Ceviz Bahçesi Hibe Desteği Ne Kadar?

1 on yıllık bir ceviz ekimi için verilebilecek hibe veya kredi (makine ile): 300’den 420 TL’ye, 1 hektar cevizin (işçi) ağaçlandırılması için verilebilecek hibe veya kredi: Ceviz fabrikası için 220 ila 300 TL tutarında hibe veya kredi verilebilir. 5 hektarlık arazi için 150 liralık destek var.

Bu nedenle; Özel bir ağaçlandırmada projeli veya projesiz özel bir ceviz bahçesi oluşturursanız, ceviz bitkileri dikmek için 5 yıldan beri sertifikalı destekten yararlanırsınız. Her beyanname için 150 TL fide ödeneği alabilirsiniz. Örneğin 100 yıllık araziye fındık fidanı dikmek isterseniz 15.000 TL hibe alacaksınız.

Tarımsal Üretim Devlet Destekleri

Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan tarımsal yardım ödemeleri devam ediyor. Yukarıda sayılanlar dışındaki bazı ürünlerin yetiştirilmesinde mazot ve gübre ile yardım sağlanmaktadır. Dizel kumpas 8 TL buharlar için tasarlanmıştır. Dizel içeriği en yüksek besinler pamuk ve pirinçtir. Askı taşıyıcısı buğday, arpa, çavdar, yulaf ve tritikale için aşağıdaki tabloda gösterildiği gibi 8 TL ve diğer ürünler için 4 TL’dir. Yulaf, tritikale, arpa, buğday ve çavdar gibi ürünler için 19 TL, kuru fasulye, mercimek ve nohut için 22 TL, aspir, çay ve fındık gibi ürünler için 17 TL.

ÜRÜNLER Mazot Gübre Toplam Destek Tutarı
Buğday, Arpa, Çavdar, Yulaf, Tritikale 19 TL 8 TL 27 TL
Çeltik, Kütlü Pamuk 62 TL 4 TL 66 TL
Nohut, Kuru Fasulye, Mercimek 22 TL 4 TL 26 TL
Patates 27 TL 4 TL 31 TL
Yağlık Ayçiçeği, Soya 26 TL 4 TL 30 TL
Dane Mısır 25 TL 4 TL 29 TL
Kuru Soğan, Kanola, Aspir, Yaş Çay, Fındık, Yem Bitkileri 17 TL 4 TL 21 TL
Zeytin 15 TL 4 TL 19 TL
Diğer Ürünler 15 TL 4 TL 19 TL
Nadas 8 TL 8 TL

Yetiştirilen meyve bahçeleri, genç ağaçlar ve fideler ve yukarıda listelenen tarım ürünleri için devlet yardımı alabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.