DOLAR
32,3391
EURO
35,1103
ALTIN
2.239,11
BIST
8.882,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
9°C
İstanbul
9°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
11°C
Perşembe Az Bulutlu
11°C
Cuma Az Bulutlu
13°C
Cumartesi Az Bulutlu
14°C

Fizyoterapist Nasıl Olunur?

Fizyoterapist Nasıl Olunur?

FİZYOTERAPİST NASIL OLUNUR?

 

Fizyoterapist nedir? Fizyoterapist olmak isteyen kişilerin izleyeceği yollar nelerdir? Fizyoterapist ne iş yapar? Bu yazımızda tüm detayları sizler için derledik.

 

Fizyoterapist Nedir?

Fizyoterapist uzmanı; herhangi bir sebepten ötürü insan hareket sistemi bozukluklarının meydana gelmesi ve sağlıkla ilgili birçok noktada bozukluklar meydana getiren durumlardan dolayı meydana gelen fonksiyon bozukluklarının rehabilitasyon edilmesi amacıyla ölçme ve değerlendirme yapma görevini üstlenen ve tedavi programını oluşturan kişilere denir. Fizyoterapistler insan anatomisine yönelik çalışmaları yöneten kişi olarakta tanımlanabilir.

 

 Fizyoterapist Nasıl Olunur? Maaşları Ne Kadar?

Fizyoterapist nasıl olunur? Maaşları ne kadar? Fizyoterapist uzmanı olabilmek için ilk adım fen Bilimleri sınıfında başarılı olmak ve de orta kademede sayısal yeteneğe sahip olması gerekmektedir. Bunun yanında fizik tedavi ve rehabilitasyon sağlık alanında çalışacak olan bu kişiler, hastaların kaslarının güçlenmesine yönelik yardımcı olabilmek ve gerekli olan tüm sağlık planlamalarının yapılmasına yönelik eğitimin tamamlanması gerekmektedir.

 

Fizyoterapist alanında iş sahibi olmak isteyen kişilerin mutlaka üniversitelerin Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksek okulundan veya Sağlık Bilimleri Fakültelerinin Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümü üzerinden başarılı bir şekilde mezun olmaları gerekmektedir. Mezun olmaları halinde de fizyoterapist mezuniyet belgesine sahip olarak iş alanına girebilirler.

 

Fizyoterapistlerin Gördüğü Bazı Dersler

Fizyoterapist Nasıl Olunur ? Maaşları ne kadar? Fizyoterapist işinde çalışmak için ilk evvel gerekli eğitimlerin alınması ve de mezun olunması gerekmektedir. Fizyoterapistlerin göreceği dersler arasında; Elektroterapi, Ölçme ve Değerlendirme Anatomi, Fizyoloji, Biyomekani, Manipülatif Tedavi ve Mobilizasyon Teknikleri, Fizyoterapi ve Rehabilitasyonda, Kardiyo Pulmoner Hastalıklar ve Rehabilitasyonu ve Ortopedik Hastalıklar ve Rehabilitasyonu derslerini almaları gerekmektedir. Bahsi geçen derslerde başarı sağlanması halinde iş pozisyonunda başarı sağlanır.

 

Fizyoterapistlerin Görevleri

Fizyoterapistlerin iş alanında uğraşları; insan anatomisinde kas, eklem ve sinir gücü noktasında sağlanan kontrollerin değerlendirilmesinin sağlanmasıdır. Elde edilen kontroller sonucunda hastalara gerekli olan rehabilitasyon programının elektroterapi ve egzersiz tedavi programları düzenlenir. Fizyoterapistlerin aldıkları eğitim düzeyine göre iş yükü bulunmakta ve destek isteyen hasta ile hasta yakınlarına ihtiyaç duyulan tüm hizmetler verilmektedir. Ayrıca akademik kariyer yapma imkanı bulunan fizyoterapistlerin maaşlarıda derecelerine göre değişiklik göstermektedir. Kurumsal maaşlar hakkında sağlık bakanlığında yer alan güncel bilgilere bakılmalıdır. Kamu da kadro için duyurular takip edilmelidir.

 

2022 Fizyoterapist Maaşları

2022 yılında iş başı eden bir fizyoterapistin özel eğitim merkezlerindeki maaşı 4000-30.000 arasında yer alan maaş aldığı görülmektedir.

 

Günümüzde her alanda artan mezun sayısıyla birlikte maaşlarında da düşüş yaşayan fizyoterapistlerin maaş aralıkları değişiklik göstermektedir. Uzmanlık derecelerine göre değişiklik gösteren maaşların akademik alanda düzeyleri artış göstermektedir. Ancak en başta da belirttiğimiz gibi bu alanda fazla mezunların olması maaşlarda hatta iş alanları da azalmaya ve taleplerin düşmesine neden olmaktadır. Devlet kademesinde iş alanı da elbette bulunmaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.