DOLAR
32,6563
EURO
34,8392
ALTIN
2.510,19
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

İzinsiz Kuyu Açma Cezası 2021

İzinsiz Kuyu Açma Cezası 2021

Küresel ısınma ve kuraklık tehdidi altında olduğumuz bu günlerde, hava durumu düzeldikçe yasa dışı sondaj sayısı artmaya devam ediyor. Özellikle tarımsal sulama söz konusu olduğunda yer altı kaynaklarına dikkat edilmesi gerektiği göz önüne alındığında, DSİ kaçak su kuyusu açanları incelemeye devam ediyor. Toprak sahipleri izinsiz sondaj cezasını sorguladıklarında, sonuç üretim için sondaj ve kuyudan su çıkarılması olacaktır. Bir jeolog bulmak ve kasaba halkının acı çekmemesi için kuyu açmak için izin almak zorunludur.

İzinsiz Kuyu Açma Cezası Ne Kadar Oldu?

Her türlü arama, tadilat ve iyileştirme çalışmalarının yanı sıra kuyu suyu kullanımı ve temini için kuyu açmak isteyenler, sadece yetkisiz kuyuların kurbanı olmakla kalmayacak, aynı zamanda para cezalarına da maruz kalacaktır. Kaçak sondajla kuyu açanlara izinsiz sondaj yapmanın cezası nedir merak etmeye devam ediyoruz. İzinsiz Kuyu Açma Cezası, 2020-2021 yılları arasında izinsiz kuyu açma yaptırımı arayanlar için yasadışı sondaj ve kuyu suyunun yasadışı kullanımı için yaptırımlar nelerdir ve apartmanlarda kuyu suyu kullanmanın cezası nedir? idari para cezası olan 167 Sayılı Kanun gereği, sorunu araştıranlar için tüm detayları başlıklarımız altında tartıştığımız yazılarımıza ekledik.

Kuyu Açmak İçin Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Su kuyuları 2 şekilde açılmaktadır. Kutu kuyular elle ve kova ile açılır. El ile açılan kutulardaki delikler günde 1 metre kazı yapılarak, beton kalıplar çapa kadar dökülerek ve gece boyunca beton kalıplar dökülerek elle delinir ve 1 metrelik kalıbın altına su bulunana kadar tekrar delikler açılır. Manuel keson sondajı izin veya ruhsat gerektirmez. Diğer bir yöntem – bir kova ile kaset kuyu açmak – kova 5-6-7 metre derinliğe ulaştığında sahadaki suyu tespit ettikten sonra doldurulan ve kapatılan ticari beton borulara kuyu döşenmektir. Kepçe ile kaset kuyu açma maliyeti 6-7 metre için 5000 lirayı geçmez.

Kaçak Kuyu Suyu Kullanmanın Cezası

Derinliği 10 metreden fazla olan sondaj delikleri delinerek açılır. 10 metreden daha derin kuyu sondajı yapabilmek için yetkili devletin izni ile kuyu arama, işletme ve sondaj izni alınması gerekmektedir. Giriş manuel delme videosunda da bilgi bulabilirsiniz.

İzinsiz Kuyu Açma Cezası DSİ, Devlet Su İşleri, yeraltı kaynaklarından su çıkarılması ve kullanılması konusunda acentelik çalışmaları yürütmekte ve kaçak su kuyusu açanlara idari para cezası uygulanmaktadır. 10 metreden daha derin delikler açmak için Ulusal Hidrolik Mühendisliği Firmasından onay alınması gerekmektedir. İzinsiz sondaj yasadışı bir kuyu olarak kabul edildiğinden, ihbar üzerine kaçak kuyu bulan vatandaşlar önce para cezası ve kaçak kuyu kapatılmasıyla cezalandırılacak. konu olacak. Su kuyularının araştırılması, kullanılması, iyileştirilmesi ve yeniden inşası için ruhsat ve izin almak isteyenler ne yapmalı, izin belgesi nasıl alınır?

Su Kuyusu Açma İzin Belgesi Nasıl Alınır?

Düzenleyici onayı aldıktan sonra bir kuyu açmak isteyen herkes, DSİ’den Keşif, Kullanım, İyileştirme ve Değiştirme Sertifikası aldıktan sonra keşiflerini gerçekleştirebilir. İzinsiz açılan kuyular para cezasına çarptırılmalı ve açık kuyu kapatılması gerektiğinden belge gerektirmelidir. Araştırma, kullanım, iyileştirme ve değiştirme sertifikası talepleri doğrudan bulundukları yerdeki DSİ genel yönetimine veya en yakın sivil otorite aracılığıyla DSİ kuruluşuna gönderilir. DSİ Genel Müdürlüğü, başvuru sahiplerinin taleplerini inceleyerek ve talepten itibaren bir ay içinde kuyuların kullanım koşullarını belirledikten sonra başvuru sahiplerine kullanım sertifikası verir. Araştırma belgesini teslim almayanlara yürürlükteki kanun kısmına göre 500-1500 TL para cezası verilecektir.

İzinsiz Kuyu Açma Cezası

İzinsiz Kuyu Açma Cezası

Bu nedenle sondaj ve sondaj işlemlerini yapmak isteyenlerin gerekli izin ve belgeleri DSİ’den almaları gerekmektedir. Ruhsatsız açılan kuyular, derinlikleri ve çapları ne olursa olsun yasa dışıdır ve kaçak kuyu açanlar ve kuyulardan kaçak su kullananlar para cezasına çarptırılacaktır. İzinsiz kuyu açan ve kaçak kuyu suyu kullananlara ceza uygulanır. Lisans, araştırma belgesinin alındığı tarihten itibaren bir yıl süreyle geçerlidir. Ruhsatın alınmasından sonra kuyuda herhangi bir faaliyet olmaması halinde, DSİ’ye bir yıl daha uzatma talepleri yazılı olarak kabul edilecektir. Bu süre içerisinde arama yapılmazsa ve kuyu açılmazsa, izin iptal edilecektir.

İzinsiz Kuyu Açma Cezası 2021

Ülkemiz sınırları içindeki yeraltı suları devletin yargı yetkisine ve bertarafına tabidir. İzinsiz Kuyu Açma Cezası, bu su kütlelerinin Yeraltı Suyu Mülkiyet Yasası uyarınca kullanılması, korunması ve araştırılmasının devlete ait olması olduğundan, tüm faaliyetler Yeraltı sularının keşfi, kullanımı ve korunması bir izin belgesi ile yapılmalıdır. Devlet. Yeraltı suyunun herhangi bir amaçla keşif, kullanım veya iyileştirme ve tadilat sertifikaları almış kişiler faaliyetlerine devam edebilirler. Yeraltı suyu ile ilgili su sondajı ve kuyu sondajı ile ilgili tüm işlemler Ulusal Su Kaynakları İdaresi tarafından yürütüldüğünden, keşif, kullanım, iyileştirme ve değiştirme. Yeraltı suyunun kullanımına ilişkin olarak 167 sayılı Yeraltı Suyu Kanunu kabul edilmiş olup, izinsiz olarak 10 metre ve üzeri su kuyuları açıp işletenlere idari cezalar uygulanmıştır.

izinsiz kuyu açma cezası

izinsiz kuyu açma cezası

İzinsiz Kuyu Açma Cezası Kuyular için yeraltı suyu sondaj maliyetleri TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası asgari fiyat listesine dahil edilmiştir.

  • Yeraltı suyu arama belgesinin hazırlanması 800 TL
  • Yeraltı suyunun kullanımına ilişkin kanun taslağı 800 TL
  • Bir yeraltı suyu iyileştirme projesinin hazırlanması – 800 lira. Ek servis ücretlerini görmek için burayı tıklayın. 2021 yılı için fiyatların güncellenmesi bekleniyor. Güncellendiği takdirde güncel listeyi yazımızda bulabilirsiniz.:)

Yeraltı Suyu Arama Ruhsatı Alınırken Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Yeraltı suyu arama izni almak isteyenler, öncelikle kuyunun açılacağı arazi için su gereksinim belgesi almalıdır.

  • Tapu sahibinden ve su kullanma il ve ilçe tarım müdürlükleri ile ticaret odalarından su ihtiyaç belgesi alınmalıdır.
  • Su İhtiyaç Belgesi, DSİ tarafından kuyu açmak için talep edilen ve onu yapmak için kullandıkları su miktarını belirten bir belgedir. Onaylı kuruluşlardan talep mektubuna göre ücret ödenerek ve oda ücreti oranı alınarak gelir. Su İzni Beyanı için buraya tıklayın.
  • Özel amaçlarla kullanılan mallar için gerekli teçhizatın teminine ilişkin izin mektupları,
  • Jeolog tarafından hazırlanması gereken kuyu konumunun koordinatlarına ilişkin bir dilekçe ve işveren tarafından imzalanmış yeraltı suyu keşif belgesi.
  • İki kuyu arasındaki mesafeleri ve yakın çevredeki diğer kuyular, sığ kuyular, akarsular, akarsular, kaynaklar, maden suyu ve diğer su kaynakları hakkında bilgileri gösteren bir rapor.
  • Kuyunun proje öncesi formatı ve sahanın sondaj sahası ve hidrojeolojik etüdü ile ilgili bilgilerin yanı sıra kuyunun bulunduğu ülkenin konumunu gösteren bir konum haritası ile 1 / 25.000 jeolojik haritası talep edildi.

İşletmelerin Kuyu Ruhsatı Almaları İçin Gerekli Belgeler

Su kuyularının incelenmesi için izin almak isteyenler tarafından istenen belgelerin listesi;

  • Başvuru sahibinin kimlik kartının fotokopisi,
  • Başvuru sahibinin noter tasdikli imzası için başvuru,
  • Su gereksinimleri belgesi,
  • Envanter tarafından onaylanan 1/5000 ölçeğinde çap üzerinde anlaşmaya varılır,
  • Tapu tapusunun aslı onaylı fotokopisi,
  • Şirkette birinci ve ikinci dereceyi imzalayanların yetki belgesi ve abonelik broşürleri,
  • Ticari sicil gibi belgeler gerektirir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR! Konteyner Elektrik Aboneliği Nasıl Alınır? (Köylerde Elektrik Aboneliği)

Yeraltı Suyu Kullanma Ruhsatı Almak İçin Gerekli Şartlar

İzinsiz Kuyu Açma Cezası Yeraltı suyu arama ruhsatıyla ruhsatlı kuyular açmış olan herkes, arama faaliyetlerinden itibaren bir ay içinde kuyu suyu ruhsatı almalıdır. Yeraltı suyunu kullanmak için izin alırken bazı gerekli prosedürler izlenmelidir. Arama ruhsatının alınmasından sonraki bir ay içinde bir kullanıcı lisansı başvurusu yapılmazsa, kuyu açma yasadışı olacaktır. Bu işlemler:

Yeraltı suyu arama izninde belirtilen kuyunun sondajı yapılması ve bir jeolog huzurunda aşağıdaki belgeleri doldurarak DSİ’ye başvuru yapılması gerekmektedir.

  • Başvuru sahibinin kimlik kartının fotokopisi,
  • Kuyunun açıldığı arsanın tapu fotokopisi,
  • Arama izni ile açılan bir kuyudan mevcut suyun kullanılması için başvuru;
  • Derinlik, koordinatlar, sıvı kaybı, su seviyesi, sondajla açılan kuyunun filtre tüplerinin dolum seviyesi, kuyu ile ilgili çeşitli değerler ve gerekli bilgileri içeren kuyu kaydı.
  • Atık testi sonuçlarının sabit bir oranda belgelenmesi (kullanılacak kuyu suyundaki verimliliği ve su seviyesini belirlemek için gereklidir).
  • Kuyuya ait laboratuvar çalışmalarının sonuçlarına ilişkin belge (belge, açılmış bir kuyudan alınan bir su numunesinin kullanımının uygunluğunu gösterir). Kuyudan üretilen suyun kimyasal analizi hakkında rapor. Yeraltı suyu kullanımı için izin almak için açık bir kuyu gereklidir. İzinsiz Kuyu Açma Cezası Açık bir kuyudan sulama veya servis suyu için bir şişe su kuyu sahibi tarafından yetkilendirilmiş bir su kimyası laboratuvarına teslim edilerek ve analiz ücretinin alındığı bankaya bildirilerek gerekli rapor birkaç iş günü içinde alınabilir.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.