DOLAR
32,5656
EURO
34,7346
ALTIN
2.489,61
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C

Korona Aşı Randevusu Nasıl Alınır? MHRS

Korona Aşı Randevusu Nasıl Alınır? MHRS

Ülkemizde de tüm dünyayı etkileyen korona virüsüne karşı aşılama konusunda araştırmalara başlanmıştır. MHRS sistemi üzerinden aşı randevuları Sağlık Bakanlığı tarafından kolaylıkla düzenlenebilir. Acil yardım için korona virüs aşısının onaylanmasından itibaren 14 güne kadar Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu analiz süresi. Korona Aşı Randevusu Nasıl Alınır Sağlık tesislerinde, huzurevlerinde ve kurumlarında kalanların aşılanmasına öncelik verilmiştir. İyi; Aşı randevusu nasıl düzenlenir? Korona Aşısı için MHRS Taraması ile Randevu Nasıl Alınır!

Korona Aşısı Randevusu

Aşı randevu ekranı milyonlarca vatandaş tarafından sorgulanmaktadır. Onaylandıktan sonra ilk aşı, o zamanlar korona virüs bilim kurulu üyesi olan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca oldu. Aşılama kaydı MHRS veya ALO 182 ekranından başlar. Aşı kaydı nasıl düzenlenir? Sağlık Bakanlığına karşı MHRS aşısı için randevu alın!

Sağlık Bakanlığı MHRS Aşı Randevusu Alma

Korona aşısı, Merkez Hastane Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden https://www.mhrs.gov.tr/ veya ALO 182 adresinden randevu alınarak kullanılabilir.

Korona Aşı Başvurusu Nereye Yapılır?

Korona aşısı, Merkez Hastane Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden https://www.mhrs.gov.tr/ veya 182 adresinden randevu alınarak kullanılabilir.

E-Nabız Nedir? E-Nabız Nasıl Kayıt Olunur?

MHRS web sitesinden randevu alın; Halihazırda üyelik kaydınız yoksa, “Randevu al” butonuna tıkladıktan sonra ekrana gelen ekranda “Kayıt Ol” seçeneğine tıklayarak üyelik işlemini tamamlayabilirsiniz. Üye iseniz, bir hastane ve kendi seçeceğiniz bir doktoru seçerek, kimliğinizi ve şifrenizi vererek randevu alabilirsiniz.

MHRS Mobile ile randevu almak için MHRS uygulamasını akıllı cihazınızın uygulama mağazasından indirebilir ve yoksa bir üyelik kartı oluşturabilirsiniz. “Ardından Covid-19 aşısı” na tıklamanız ve gerekli bilgileri doldurmanız gerekecektir.

Korona Aşı Randevusu Nasıl Alınır

Korona Aşı Randevusu Nasıl Alınır

MHRS Nedir?

Merkezi Doktor Randevu Sistemi (MHRS), Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerin doğru doktordan en uygun gün ve saatte randevu almayı kolaylaştırmak için geliştirilmiş bir sistemdir.

MHRS, 2011-2013 yılları arasında başlayan sağlık dönüşüm projesi kapsamında oluşturulan bir uygulama olarak hayata geçirildi. MHRS sayesinde vatandaşların test yaptırmak için hastaneye gitmelerine ve saatlerce sırada beklemelerine gerek kalmıyor. MHRS uygulaması ile vatandaşlar vakit kaybetmeden hızlı ve kolay bir şekilde randevu alabilirler.

MHRS Üzerinden Nasıl Randevu Alınır?

Hastaneden randevu almak isteyen vatandaşlar iki şekilde randevu alabilirler. Biri ALO 182’yi aramaktır. Randevu almanın diğer bir yolu da MHRS web sitesinden randevu almaktır. Oluşturulan bir kimlik numarası ve şifre ile elde edilebilir.

MHRS web adresi üzerinden randevu alın; Üye değilseniz, “Randevu al” butonuna tıkladıktan sonra ekrana gelen ekranda “Kayıt Ol” seçeneğine tıklayarak üyelik işlemini tamamlayabilirsiniz.

Üye olduktan sonra “Randevu al” butonuna tıklayın. T.C. Kimlik numaranız ve şifrenizin yanı sıra kendi seçeceğiniz bir hastane ve doktoru seçerek randevu alabilirsiniz.

Korona Aşısı Etkili midir?

Korona aşısı nedir, vücutta antikor üretmek isteyen mikroorganizmaların patojenik etkileri, güçlerinden yoksun bırakılmıştır; Başka bir deyişle, gerekli antikor yanıtının vücuda zayıflatılmış bir durum verilerek üretildiği anlamına gelir.

Zayıflamış veya hastalığa neden olmayan mikroorganizmalarla vücudu uyarırlar ve bu virüsü vücudun hafıza hücrelerine enjekte ederler. Bir gün Covid-19 virüsünün gerçekliği ortaya çıktığında, hastalık durumu insan vücuduna girer; Vücut önceki aşı araştırmasında virüsü tanıdığı için, virüsü virüs / bakteri üzerindeki virüsü olabildiğince çabuk öldürebilen antikorları serbest bırakarak daha hızlı tepki verebilir ve zamandan tasarruf edebilir. Aslında bir virüse neden olan, zayıf durumuna yani hastalığa neden olmayan bir hastalığın bulaşma sürecine aşı denir.

Aşı Takip Sistemi

Bir vatandaş bir doktoru ziyaret ettiğinde, doktorlar, TC’nin kimlik numarası, randevu barkodu, randevu numarası veya randevularla kişisel bilgilere erişebildiği ve talep edebildiği Aşı Takip Sistemi mobil uygulamasını kullanır. Böylelikle etkilenen kişiye ait bilgiler görüntülenir. Uygulama yoluyla uygulanacak aşının QR kodu, ardından aşı ile ilgili bilgileri kaydeder ve ilgisini kontrol eder. Doktor QR kodunu taradığında, aşı izleme sistemi aşı saklama koşullarını ve soğuk zincir doğrulamasını ister. Gerekirse aşı yapılır, aksi takdirde işlem sonlandırılır.

Doktor kaydını tamamlayıp aşıyı vatandaşa uyguladığında vatandaşa, E-Nabız hesabının “Elektronik aşı kartı” işaretli telefonuna SMS ile bildirimde bulunulacak ve Hayat Eve Sıar hesabına gönderilecektir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.