DOLAR
32,3263
EURO
35,1256
ALTIN
2.296,88
BIST
9.051,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

KOSGEB Girişimcilik Belgesi Nasıl Alınır? (E-DEVLET)

KOSGEB Girişimcilik Belgesi Nasıl Alınır? (E-DEVLET)

KOSGEB, 2021’de gelecek vadeden girişimciler için birçok yeniliği başlattı. Bence bu imzaların en iyisi, girişimci sertifikası almak için netleştirilmesi gereken uygulamalı girişimcilik eğitimi için yeni kurallar. Bu şekilde, yüklenici bu belgeyi çevrimiçi olarak e-devlet aracılığıyla ve eski moda bir öğrenme ortamında elde edebilecektir. Türkiye’nin neresinde olursanız olun sadece bilgisayarınızla internete bağlı cep telefonu veya tablet ile sıraya girmelisiniz,  KOSGEB Girişimcilik Belgesi Nasıl Alınır?  adlı içeriğimizde KOSGEB girişimcilik sertifikası aldıktan sonra ne yapmalı? kosgeb.gov.tr girişimcilik eğitimi, Kosgeb girişimcilik Belgesi Ne İşe Yarar, KOSGEB geleneksel girişimcilik
Girişimcilik belgesi Başvuru Formu, KOSGEB e-Akademi, KOSGEB Destekleri 2021, Online girişimcilik dersleri hakkında bilgi sahibi olacaksınız.

kosgeb.gov.tr Girişimcilik Eğitimi

Girişimcilik destek programı önemli ölçüde değişti. Önceki yıllarda bir program aracılığıyla sağlanan destek artık iki ayrı programla sağlanmaktadır. Hangi programa başvurduğunuza bağlı olarak, öğrenme modeli de iki bölüme ayrılmıştır. İki kısma ayrılan destek programlarının isimleri aşağıdaki gibidir.

  • Geleneksel işletmeler için destek programı
  • Girişimcilik için gelişmiş destek programı (ileri girişimcilik)

Bu iki program, “İş Geliştirme Destek Programı” adı altında yeni girişimcilere sunulmaktadır. Alacağınız eğitim, iş konseptinize dahil olan NACE kodunuz tarafından belirlenir. Buna göre;

  • İş konseptiniz ileri düzey girişimciler tarafından desteklenen Sektörler altındaki bu tabloya dahil edilmişse, aldığınız eğitimin ileri girişimcilik eğitimi olması gerekir.
  • İş konseptiniz ileri girişimciliğin desteklediği sektörler arasında yer almıyorsa ve KOSGEB ve NACE kodlarıyla desteklenen sektörler arasında yer alıyorsa geleneksel girişimcilik eğitimi yeterlidir.

İleri girişimcilik çerçevesindeki tüm iş fikirleri “İMALAT” alanına aittir. Ticari bir işletmeye (kuaför, kasap, restoran) katılacak ve imalat sektörüne katılmayacaksanız, muhtemelen geleneksel girişimcilik eğitimi almanız gerekecektir. Artık ne tür bir eğitim almamız gerektiğini bildiğimize göre, eğitime nasıl başvurabilir ve eğitimden nasıl geçebiliriz.

KOSGEB Girişimcilik Belgesi Nasıl Alınır

KOSGEB Girişimcilik Belgesi Nasıl Alınır

KOSGEB Girişimcilik Belgesi Başvuru Formu 2021

KOSGEB’den şirket sertifikası almak çok daha kolay hale geldi. Eskisi gibi antrenman randevunuzu beklemekte sorun yaşamazsınız. Ama bu sistem, sınıfta bu eğitimi almak istiyorum diyenler için kalıyor. Ama bu eğitimi evde, hatta tatilde yapmak istediklerini söyleyenlere, girişimcilik sertifikası almalarını güzel bir haberim var. KOSGEB, işletme sertifikası almak isteyen vatandaşlarımıza online video ile hizmet vermeye başladı. Hali ile artık KOSGEB Girişimci Sertifikalarını iki şekilde alabilirsiniz.

  1. E-devlet üzerinden başvurarak sınıfta eğitim
  2. İnternet üzerinden e-devlet üzerinden başvuru yaparak online eğitim

Şimdi, gördüğünüz gibi, her iki uygulama için de bir e-devlet şifresine ihtiyacınız var. En yakın PTT’den 2 TL’ye e-yönetim şifresi satın alabilirsiniz. Yüklenici sertifikası haricinde bir çok e-devlet işlemi yapacağımız için, lütfen devam etmeden önce e-devlet şifremizi alınız. E-devlet şifresi olanlar için her iki yöntemin de nasıl uygulanacağından aşağıda bahsetmiştim.

KOSGEB Girişimcilik Kurs Başvuru

25 ila 30 kişilik sınıflarda kalifiye eleman yetiştirilerek dört günde müteahhitlik belgesi alınabilir. Online eğitim yerine klasik eğitimi tercih ediyorsanız, öğrenim tarihi için ilan edilen kurs başlama tarihinden en az 5 gün önce başvurmanız gerekmektedir! İlk ilgimizden sonra, çünkü Türkiye tüm il genelinde düzenlenen girişimcilik eğitimleri hakkında bilgi sahibi olmak iyi olur. Listeyi en doğru şekilde bilmek isteyenlerin adresi: https://www.kosgeb.gov.tr/site/tr/baglanti/ugeliste. Bu bağlantı ile açılan sayfada, okumak istediğiniz il / bölgedeki kurs tarihlerini görebilirsiniz. Ayrıca eğitimin hangi kurumda nerede yapılacağı ile ilgili. Personel kontenjanı ve eğitmen bilgilerine ulaşabilirsiniz.

Şimdi, okumak istediğiniz il veya bölgede kurs tarihi varsa ve başvurmak istiyorsanız “e-devlet üzerinden başvur” butonuna tıklayın. E-devlette görünen kutuya “Uygulamalı Girişimci Eğitimi” yazın. E-devlet giriş yapmadıysanız, e-devlet giriş ekranına yönlendirileceksiniz. Ardından sağ üst köşedeki + YENİ UYGULAMA düğmesini tıklayın. Daha sonra aşağıda gösterilene benzer bir ekranla karşılaşacaksınız.

KOSGEB Girişimcilik Belgesi Nasıl Alınır

KOSGEB Girişimcilik Belgesi Nasıl Alınır

“Örgün Eğitim” bölümündeki “KULLAN” düğmesini tıklayın. Ardından DERS SEÇİMİ ve İŞ ​​KONSEPTİ sekmelerini tamamlayın. Ardından “KAYDET” e tıklayın ve kaydınızı oluşturun. Eğitimin başlama kaydınız kaydedilir.

E-Devlet  Girişimcilik Sertifika Kursu Online Başvuru

Şimdi online olarak nasıl şirket sertifikası alınacağından bahsedeceğim. Bu yöntem, klasik klasik öğretim yönteminden çok daha hızlı ve kolaydır. Bana sorarsanız, mutlaka bu yöntem konusunda eğitilecek ve sertifikanızı vereceksiniz. Bu başvuru sürecinde e-devlet şifrenizin olması gerekmektedir. Eğitime başvurmak için aşağıdaki talimatları izleyin.

  • https://lms.kosgeb.gov.tr/ adresinden giriş yapın.
  • Sağ üst köşede kullanıcı adınızı söyleyin.
  • Açılan pencerede, elektronik yetkilileri kullanarak girişi söyleyin.
  • E-devlete bağlanın
  • ” Öne Çıkan Eğitimler” altında (NACE KODUNUZA GÖRE), yapmak istediğiniz antrenmanı aşağıdaki “Eğitimi Başlat” bölümüne girin.
  • Sizi karşılayan tüm videoları izleyin, sonunda videoyu gördüğünüzü onaylayın ve bir sonraki videoya geçin.
  • Ders videosu bittiğinde test sorularını yanıtlayın.
  • Tüm videoları izledikten ve soruları doğru cevapladıktan sonra https://edevlet.kosgeb.gov.tr/UGE/Certificates sayfasından Girişimci Sertifikanızı kontrol ediniz. Sertifikanız bu adresteyse yazdırabilirsiniz.

KOSGEB Girişimcilik Sertifikası 2021

Girişimcilik belgesi ile ilgili ilginç soruları cevaplamadık. Bu sorulardan en merak edileni alınan sertifikanın geçerlilik süresidir. Bu soruya şu şekilde cevap verebiliriz.

  • Sınıfa girerek eğitim aldıktan sonra girişimcilik sertifikası aldıysanız bu belgenin geçerliliği 01.01.2022 tarihine kadardır.
  • Yeni uzaktan eğitim sistemini kabul ettiyseniz, geçerliliği henüz belirlenmemiştir.

Bu arada, girişimcilik sertifikasını “örgün eğitim” yoluyla alanların tekrar “uzaktan eğitim” alabileceğini size hızlıca not etmeliyim. Böylelikle girişimcilik belgesinin geçerliliğini uzatabilirler.

KOSGEB Girişimcilik Sertifikası Ne İşe Yarar?

Ne yazık ki, hala bir işletme sertifikasının ne işe yaradığını bilmeyenler var. Girişimcilik belgesi veya belgesi olarak adlandırılan bu belge, KOSGEB ve İŞKUR aracılığıyla aldığınız hibe başvuruları için gereklidir. Evet doğru duydunuz, belgenizle birlikte İŞKUR üzerinden hibe alabilirsiniz. Her iki kurum da yeni girişimcilere yeni şirketler kurmaları için hibe sağlar. Bu hibe olanaklarını kullanmanın ilk ve belki de en önemli koşulu, yüklenicinin bu belgeye sahip olmasıdır. Öyleyse neden bu iki kurum sizden bu belgeyi sağlamanızı istiyor, zaten düşündünüz mü? Cevap çok açık. Size verdikleri hibe olanakları gerçekten adil. Çünkü kurslar size ciddi girişimcilik kursları veriyor. Dersler bunlar;

  • Pazar araştırması
  • Rekabet analizinin önemi
  • İş fikriniz gerçekten iyiyse
  • Finansal planlama

Bu eğitimlerin ardından işletmenizin daha sağlıklı bir şekilde gelişeceğinden emin olabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.