DOLAR
32,5876
EURO
34,8072
ALTIN
2.505,62
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

KOSGEB Hayvancılık Destekleri Veriyor Mu? 2021 (GÜNCEL)

KOSGEB Hayvancılık Destekleri Veriyor Mu? 2021 (GÜNCEL)

Kosgeb tarafından desteklenen sektörler arasında en çok merak edilenlerden biri KOSGEB hayvancılık destekleri verip vermediğidir. KOSGEB nace kodu bulunan hemen hemen her türlü sektörü desteklemekte ve belli ölçütler dahilinde destek tutarları ile girişimcilere destek olmaktadır. Girişimcilere devlet destekli olarak verilen KOSGEB hibesinin hayvancılık sektörü ile uğraşan vatandaşlara verilip verilmediği üzerine yaptığımız araştırmalar neticesinde ele aldığımız konulardan Devletten inek alma Hibe inek Başvurusu 2021, Büyükbaş HAYVANCILIK hibe desteği şartları, Hayvan başına 300 TL destek, 2 yıl geri ödemesiz hayvancılık Kredisi Küçükbaş hayvan desteği 2021 detayları KOSGEB Hayvancılık Destekleri Veriyor Mu adlı yazımızın devamında..

KOSGEB Tarım ve Hayvancılık Kredisi Nasıl Alınır?

KOSGEB, tarım ve hayvancılıkta doğru yatırımlar kapsamında finansman olanakları sağlayarak tüm genç çiftçileri desteklemektedir. Bu destek ile 2021 yılında il ve mera farkı gözetmeksizin Türkiye genelindeki tüm çiftçilerimiz bu kurumun teşvik olanaklarından kolaylıkla ve güvenle faydalanabilmektedir.

Çiftçilerimizin kurdukları iş kapsamında ayırım gözetmeksizin sübvansiyon seçenekleri 100.000 Türk Lirası ile 500.000 Türk Lirası arasında değişmektedir.

KOSGEB Hayvancılık Destekleri Veriyor Mu?

Kosgeb destekli işletme kuracaksanız öncelikle hakim olmanız gereken birtakım durumlar vardır. Örneğin almanız gereken sertifikanın hangisi olduğu veya işletmenizin kosgeb tarafından desteklenip desteklenmediği gibi.. Kosgeb desteğinden yararlanma düşüncesine sahip iseniz ilk yapmanız gereken ilgili sektörün yani faaliyette bulunduğunuz veya bulunacağınız işletmenin kosgeb destek sektörlerinin arasında yer alıp almadığının tespiti olacaktır. Kosgeb desteklenen sektörlerin her biri ayrı ayrı kodlanmış ve NACE KODU üzerinden tespiti sağlanmaktadır. NACE KODU bulunan her sektör kosgeb desteğinden yararlanabilir. Peki KOSGEB Hayvancılık destekleri veriyor mu? Kosgeb tarafından desteklenen sektörler arasında ne yazıkki hayvancılık desteği bulunmamaktadır. Ancak kosgeb üzerinden hayvancılık sektörleri kategorize edilmiştir. Yani şu şekilde ifade edecek olursak;

  • Balık ve çeşitleri üzerine restoran açabilirsiniz.
  • Tavuk ürünleri işletmesi kurabilirsiniz.
  • Hayvandan üretilmiş süt ve süt ürünleri imalatı yapabilirsiniz.

Kosgeb tarafından desteklenen sektörlere verilecek olan destek tutarlarının neler olduğu veya alınacak olan sertifikanın hangisi olduğuna dair yaptığımız araştırmaların devamı için içeriğimizi okumaya devam edebilirsiniz.

KOSGEB Hayvancılık Destek Tutarı Ne Kadar?

KOSGEB tarafından desteklenen sektörler NACE kodları kapsamında ticari faaliyet kapsamında bir hayvancılık veya tarım işletmesi kurmak istiyorsanız bu destek programından yararlanabilirsiniz. Program 2021’den sonra tamamen değişti. Değişiklik, daha önce satın alınan araç ve ekipmanlara göre değerlendirilirken, işe aldığınız çalışanların işaretlemesi artık gün sayısına dayanıyor. Buna göre, NACE kodunuz Geleneksel Girişimcilik Programına dahilse, en azından aşağıdaki hayvancılık hibelerinden yararlanmaya hak kazanacaksınız.

  • İş kurma desteği olarak 5000 Türk Lirası alacaksınız. Sermayeli iş kuruyorsanız bu destek 10.000 TL’dir.
  • İlk faaliyet yılınızda 189-539 prim öderseniz 5.000 Türk Lirası alırsınız.
  • Operasyonun ilk yılında bu sayı 540 ile 1.079 arasında ise 10.000 Türk Lirası alacaksınız.
  • İlk yıl prim gün sayısı 1080 veya daha fazla ise ilk yıl 20.000 TL hibe alacaksınız.
  • İlk yıl engelli, genç, gazi veya şehidin akrabası iseniz ilk yılda alabileceğiniz maksimum hibe 30.000 TL,
KOSGEB Hayvancılık Destekleri

KOSGEB Hayvancılık Destekleri

Lirası açılış bedeli için 5.000 TL 30.000 TL’dir (bir kurum için bu Tutar 35.000 Türk Lirası). İşleminizin ikinci yılında;

  • 360 ile 1079 arasında prim güne ulaşırsanız 5.000 TL
  • 1080 ile 1439 arasında ise bu tutar 15000 TL’dir.
  • 1140 veya daha yüksekse, bu sefer 20.000 Türk Lirası hibe alacaksınız.
  • Günlük maksimum 20.000 TL ikramiye ile ikinci performans döneminde genç veya engelli, gazi veya şehit iseniz
  • 5.000 TL başlangıç ​​ücreti olarak 30.000 TL’dir. Her iki dönemde de bu tutar size 30.000 + 30.000+5.000= 65.000 TL hibe olarak gösterilecektir.

KOSGEB Girişimcilik Kursu 2021

KOSGEB girişimcileri devlet destekli olarak karşılıksız hibe ödemesi yapan kurumdur. KOSGEB desteği ile işletmenizi kurabilirsiniz. Ancak öncesinde yapmanız gereken girişimcilik eğitimi almak olacaktır. KOSGEB üzerinden NACE kodu ile tespit ettiğiniz sektörün;

  • Geleneksel Girişimcilik Desteği
  • İleri Girişimcilik Desteği 

olarak hangi alanda yer aldığını bilmeniz ve bunun sonunda eğitim almanız gerekmektedir. Diyelim ki, butik bir dükkan açacaksınız almanız gereken eğitim Geleneksel Girişimcilik Eğitimi olurken yazılım, matbaa işletmesi kuracaksınız bu kez de İleri Girişimcilik Eğitimi almanız gerekmektedir. KOSGEB e-Akademi sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

Kosgeb desteği ile işyeri kuracak olan vatandaşların alması gereken sertifikanın online olarak kısa süre içerisinde alınabileceğini biliyor muydunuz? Online platform destekli olarak verilen eğitim uygulamalarını tamamlayarak e-devlet üzerinden KOSGEB sertifikanızı alabilirsiniz.  Konu ile detaylı bilgiyi KOSGEB Adım Adım İşyeri Açma Süreci adlı makalemizde ele aldık.

Kosgeb Destekleme Tutarları GÜNCEL

Kosgeb destekleme tutarları da geleneksel ve ileri girişimciye göre ayrılmakta ve destekleme miktarları da oldukça farklılık göstermektedir. Bunun başlıca sebeplerinden biri ileri girişimciye verilen makine, malzeme ve ekipman desteğidir. Destekleme tutarlarının kendi alanlarında kategorize edilmiş olması üzerine dilersiniz Kosgeb destekleme tutarlarına göz atalım.

Geleneksel Girişimcilik Destekleme Tutarları

Kuruluş Desteği adı altında;

  • Gerçek kişi işletme 5.000 TL
  • Sermaye şirketi işletme 10.000 TL

Performans Desteği

  • Birinci Performans Dönemi
    • – 180-539 gün ise 5.000 TL
    • – 540-1079 gün ise 10.000 TL
    • – 1080 ve üstü gün ise 20.000 TL
  • İkinci Performans Dönemi
    • – 360-1079 gün ise 5.000 TL
    • – 1080-1439 gün ise 15.000 TL
    • – 1440 ve üstü gün ise 20.000 TL
  • Sertifika Desteği 5.000TL

Kosgeb tarafından geleneksel girişimciye verilecek olan destekleme tutarları tamamen GERİ ÖDEMESİZ dir. Geri ödemesiz olarak verilen geleneksel girişimcilik desteği tutarı 65.000 TL‘dir. Ayrıca girişimcinin kadın, gazi ve şehit yakını olması durumundan her bir destekleme tutarlarına 5 bin lira ilave edilmektedir.

İleri Girişimcilik Destekleme Tutarları

Geleneksek girişimcilik destekleme tutarlarına ek olarak ileri girişimcilere verilen destek ve tutarları:

Makine, Teçhizat ve Yazılım Desteği

  • Düşük orta-düşük teknoloji seviyesinde faaliyet gösteren işletmelere 100.000TL,
  • Orta-yüksek teknoloji seviyesinde faaliyet gösteren işletmelere 200.000TL,
  • Yüksek teknoloji seviyesinde faaliyet gösteren işletmelere 300.000TL,

Mentörlük, danışmanlık ve işletme koçluğu desteği 10.000 TL

KOSGEB Danışma Hattı

Konu ile ilgili olmak üzere KOSGEB hakkındaki tüm içeriklerimize KOSGEB üzerinden görüntüleyebilirsiniz. KOSGEB destekli işyeri kuracak olan girişimcilerimiz için KOSGEB birimi ile görüşme sağladık. Aldığımız bilgilere göre;

  • İşletme/dükkan faaliyete geçtikten sonra KOSGEB’e destek başvurusu yapılabilir.
  • KOSGEB faizsiz kredi vermemektedir.
  • KOSGEB desteğinden yararlanmak için ilk olarak ilgili sertifikayı almanız gerekmektedir.
  • KOSGEB geleneksel girişimciye makine, malzeme ve ekipman desteği vermemektedir.
  • İşletmenin kurulacağı il/ilçede yer alan KOSGEB birimleri üzerinden başvuru yapılabilmektedir.
  • KOSGEB faaliyete geçen işletmeyi belli aralıklarda destek ödemesi yapmaktadır.

Kosgeb birimleri ile görüşme yapmanızı tavsiye ederiz. Ardından geleneksel girişimciye 65 bin liraya kadar, ileri girişimciye ise 375 bin liraya kadar yapılacak olan destek ödemesinden sizde hemen yararlanın.! Şimdiden hayırlı olsun. 🙂

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.