DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

KOSGEB Kredisi Nasıl Alınır? KOSGEB Hibe Desteği

KOSGEB Kredisi Nasıl Alınır? KOSGEB Hibe Desteği

Kosgeb kredisine başvurma, şirket tescili ve beyanının güncellenmesi, desteklenen sektörler, borçlu incelemeleri ve girişimciler için devlet sübvansiyonlarına başvuran kişiler tarafından sorulan diğer sorularla ilgili tüm ayrıntılar için lütfen KOSGEB Kredisi Nasıl Alınır KOSGEB Hibe Desteği adlı makalemize bakın. Yardımdan yararlanabilenler daha erken alabilecekler, üç yıllık son tarihi, bir iş kurmak için kredi alma imkanı vb. Sizin için birçok soruyu inceledik. KOSGEB Kredisi Nasıl Alınır? KOSGEB Hibe Desteği , hangi girişimcilerin sıklıkla destek isteyeceği, nasıl başvuracağı, hangi belgelerin gerekli olduğu ve hangi sektörlerin desteklendiği ve üç adımda tüm sorulara yönelik tüm soru-cevaplar.

Girişimcilere Devletten Hibe Desteği Nedir?

Kurumdan destek; Bunlar, sermayesi olmayan ve T.C.’nin Küçük ve Orta Ölçekli İşletme Geliştirme ve Destek Ajansı Kosgeb aracılığıyla bir iş kurmak isteyen girişimcilere yönelik geri ödemesiz hibeler ve finansal destektir. Girişimci Destek Programından yararlanmanın birkaç adımı vardır.  KOSGEB Kredisi Nasıl Alınır KOSGEB Hibe Desteği

Korona virüs salgını ile ilgili tedbirler nedeniyle Ofisin sosyal mesafeyi koruma bağlamındaki desteği tamamen uzaktan sağlandı. Girişimcilik eğitimi artık çevrimiçi. Girişimcilik bursu almak için ne yapmanız gerektiğini size söylemek istiyorum.

  • Girişimcilik eğitim kurslarının internete başlaması,
  • Bir iş kurmak ve bir vergi sertifikası almak,
  • Veritabanına bir şirket kaydedin ve küçük ve orta ölçekli şirketler için bir beyanname doldurun.
  • Çevrimiçi başvuru süreci ve onay verilmelidir.

Halihazırda talepte bulunan vatandaşlar fiziksel dosyanın 2 nüshasını hazırlamış ve bu dosyayı sunmuştur. 2021’de bu işlemler tamamen çevrimiçi olarak gerçekleşecek. Kayıt olmak isteyen satıcılar online sisteme giriş yaparlar. Uygun destek paketi seçilir ve iş planı çevrimiçi olarak oluşturulur. Bu sektörde faaliyet gösteren danışmanlık firmaları, sistemi bir online ortamında başlatmak için gerekli bilgi ve belgeleri de sağlar. Şirketler isterlerse sizinle kaydolarak danışmanlık hizmetlerine devam edebilirler.

Devlet Destekleri 2021 Yılında Hangi Sektörlere Veriliyor?

Girişimcilere 2021 yılı için sunulan hibe programları aşağıdaki gibidir:

  • Girişimciliği destekleyin
  • İşletmeyi, gelişmeyi, büyümeyi ve uluslararasılaşmayı desteklemek
  • Ar-Ge, üretim ve yerelleştirme için teknolojik destek
  • İşgem / Tekmer programı
  • KOBİ’lere finansal destek

Bu başlıklar altındaki tüm yükleniciler laboratuvar hizmeti almaya devam edecek.

KOSGEB Nedir? Neden Kredi Verir? Amacı Nedir?

TC Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme Teşkilatı Başkanlığı 1990 yılından bu yana küçük ve orta ölçekli işletmeleri ücretsiz olarak destekleyen, kendi işini kurup kendi işini kurmak isteyenleri koruyan kurumun adı, kısaca Kosgeb. Ekonomiyi canlandırmak ve devletin girişimciliğine katkıda bulunan girişimci ve zanaatkârları desteklemek için oluşturulmuş bir kurumdur. Tesis, kurulduğu günden itibaren kendi işini kurmak isteyen girişimcilere geri ödemesiz hibeler sunmaktadır.

Girişimcilik desteğinin bir parçası olarak, geleneksel girişimciler ve ileri girişimciler, girişimcilik eğitimi almış ve taslak bir iş planı karşılığında projeleri onaylanan girişimcilere geri ödemesiz hibe vermektedir. Son yıllarda 50.000 lira hibe ve 100 lira faizsiz kredi şeklinde verilen destek, 2021 yılından itibaren kurum kendini güncelleyerek yeni bir güncelleme yayınladı. Girişimcilere 60.000 ve 370.000 lira tutarında destek veriyor.

3 Adımda Girişimcilere Sağlanan Devlet Hibe Desteği Nasıl Alınır?

Kuruluşundan bu yana, kurum her yıl düzenli hibeler sunmakta ve kuruma başvurmak isteyen girişimcileri destekleyecektir. Yeni iş fikrini hayata geçirmek isteyen girişimcilere finansal yardımdan yararlanmak isteyen herkesin öncelikle kurumun gereksinimlerini karşılaması gerekir. Kurum, son yıllarda 50.000 TL hibe ve 100.000 TL faizsiz kredi şeklinde girişimciliğe destek verdi.

Ancak yeni güncellemeyle bu tür destekler 2021’den itibaren yenilenmiş ve iki ana başlık altında listelenmiştir: geleneksel destek ve genişletilmiş girişimcilik desteği. Bu yıl 60.000 lira ve 370.000 liralık hibe verilecek. Bu hibelerden yararlanmak için girişimcilerin kurumun talep ettiği tüm adımları atması gerekir.

İş Fikrinize Ait Nace Kodunuzu Bulun

İlk aşamada hibe almak isteyenler için ilk iş, iş fikirlerinin Nace kodunu kurarak süreci başlatmaktır. Bunun için kurumun resmi internet sitesine giriş yapmanız ve kayıt menüsünde desteklenen sektörlere bakarak açabileceğiniz işyeri kodunu bulmanız gerekmektedir. Aşağıdaki resimde gösterildiği gibi “NACE REV CODE 2 / SEKTÖR ADI” yazan arama motoruna iş fikrinizi girin.

Örneğin marketlerde ve marketlerde perakende satış (gıda, içecek veya tütün ile ilgili olmayan mağazalarda perakende belirli bir ürün) araştırmanın sonucu, bir kurum olacak ve bu iş fikrini bu Nace kodu ile yaratacaktır. Bir iş projesi için destek alabileceğinizi görüyorsunuz. Aramanız herhangi bir sonuç bulamazsa, arama yapabilmek için doğru anahtar kelimeyi girdiğinizden emin olun.

  • İş fikrimiz NACE kodları listesinde yer alıyorsa buradan NACE kodunu arayarak bir sonraki adıma geçebilirsiniz.
  • 2. adımda girişimciler uygulamalı girişimcilik konusunda eğitim almalıdır. Uygulamalı girişimcilik eğitimi başvuruları 2021 yılında uzaktan çevrimiçi olarak yapılabilir.

Kurum tarafından sunulan bir girişimcilik kursuna tamamen ücretsiz katılmalı, bu kursu geçmeli ve bir girişimci sertifikasına sahip olmalısınız. Tüm sertifikalı girişimciler, kadınlar, erkekler, gençler, gaziler ve şehitler kurs süresince verilen bilgileri kullanarak bir iş planı oluşturmalıdır. Kurs talimatına göre iş planı hazırlayanlar ve acente yetkililerince onaylanmış bir iş planına sahip olanlar yardımlarından yararlanabilirler. Bunun için elbette girişimcilerin de belirli işlemleri gerçekleştirmesi gerekiyor. Bir iş planı nasıl yazılır?

Hibe Destekleri ve Girişimci Eğitim Adımları

Bu ön prosedürleri tamamlayan girişimciler, işlerini Ofisin idari veritabanına kaydettirmeli ve kaydetmelidir. Buradan e-devlet üzerinden kayıt olabilirsiniz. Veri tabanına kayıtlı olan ve KOBİ beyannamesi veren firmalar, “KOBİ Bilgi Dokümanı” sistemini yazdırmak ve gerekli belgelerle birlikte il müdürlüklerine göndermek zorunda kaldı. Yeni güncellemeyle birlikte, başvurular çevrimiçi olarak gönderildiği için belgelerin artık çevrimiçi olarak doldurulması gerekiyor.

Bu belgeler;

  • Girişimci sertifikası,
  • KOBİ’lerden bir bilgilendirme belgesi yazdırmak,
  • Bir işin açılmasıyla ilgili giderlerin hesapları ve
  • Ek belgelerle başvururken işinizi kurmanın maliyetini gösteren belgeler sunmanız, devlet hibeleri ile ödenebilir.

Bu belgelerle kuruma başvuran firma başkanları, kurum yetkilileri açtıkları işlere gider ve gerekli kontrolleri yapıp onaylarını aldıktan sonra yürütürler. Faturaları ödeyerek “bir destek kredisi sağlayın. “

Girişimcilik Eğitim Sertifikası Belgesi Alın

İşletmenize başlamadan önce Girişimcilik Eğitimine katılım sertifikası yani sertifikanız almanız gerekmektedir. Başvurduğunuz programda Geleneksel Girişimcilik Eğitimi veya İleri Girişimcilik Eğitimi’ni tamamlamış olmanız gerekmektedir. Uygulamanın egzersiz türünü doğru bir şekilde tanımlaması çok önemlidir. Oluşturulacak firmanın ana kodu belirlendikten sonra, bu kodun “ileri girişimcilerin faaliyet tablosu olan girişimciliğin gelişimini destekleyici programa” dahil edilip edilmediğinin kontrol edilmesi gerekmektedir. Detaylar KOSGEB Girişimcilik Belgesi Nasıl Alınır? (E-DEVLET) adlı makalemizde..

Girişimcilik E-Devlet Kurs Kaydı Nasıl Yapılır? Nereye Başvurulur?

KOSGEB Kredisi Nasıl Alınır? KOSGEB Hibe Desteği ile Bu yıl pandemi sürecinde her kuruma e-devlet üzerinden soruşturma ve soruşturma taraması yapıldı. Kurumda, bu yılın başlarından itibaren uzaktan eğitim yoluyla çevrimiçi girişimcilik eğitimi vermeye başlayacaklarını açıkladı. E-devlet üzerinden yapılan girişimcilik işlemleri ve başvurular zaman kaybetmeyecek, resmi belge ve belgelerdeki bürokratik yükü azaltmayacağından, Ofis ile yapılan başvuru ve tüm resmi işlemlerin önümüzdeki yıllarda e-devlet üzerinden işlenmesi beklenmektedir.

Kosgeb Kredisi Nasıl Alınır? KOSGEB Başvuru

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.