DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
ALTIN
2.920,13
BIST
9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
26°C

Kosgeb Kredisi Nasıl Alınır? KOSGEB Başvuru 2021

Kosgeb Kredisi Nasıl Alınır? KOSGEB Başvuru 2021

Bir iş kuruyorsunuz veya işinizi büyütmek istiyorsunuz. Her yerden fon alarak daha fazlasını yapmaya çalışıyorsunuz. Kosgeb ve katkılarıyla ilgili yüzlerce makale okudunuz, ancak aklınızdan geçen sorulara cevap bulamadınız. Sonunda bu yazıyı okuyarak, kafanızdaki soru işaretlerini değil, Kosgeb hibesinin ne anlama geldiğini, nasıl hibe alacağınızı, Kosgeb’in hangi sektörlere ne kadar sağladığını öğrenerek birçok sorunun cevabını bulacaksınız. KOSGEB kredisi alma koşulları nelerdir ve KOSGEB girişimcilik kursları hakkında ayrıntılı bilgi yer almaktadır. Kosgeb kredisi ve finansal yardım ile ilgili bu ve benzeri soruları yazımızda cevaplayacağız. Bunu yapmak için, kosgeb hibe kredisi ve Kosgeb’in neyi desteklediğiyle ilgili tüm soruları yanıtlamak için makalemize başlayalım.

İş kurmak isteyen bir girişimciyseniz, mutlaka KOSGEB adlı bir devlet kurumuna başvurmalı ve girişiminizle ilgili özel avantajlardan ve destekten yararlanmalısınız. Bunun için ne tür KOSGEB kredileri gereklidir? Nasıl satın alınacağını görelim.

KOSGEB Kredisi Nasıl Alınır? KOSGEB Başvuru

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesindeki Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler için Kosgeb Organizasyonu tarafından sağlanan kredilerdir. 2021 yılında Kosgeb’den sağlanan hibe arttı ve yeni girişimcilik destek programından sağlanan hibe, ileri ve geleneksel girişimcilere 65.000 TL ve 365.000 TL olarak ayrıldı. Son yıllarda faizsiz kredilerde bu rakam 50.000 lira ve 100.000 lira idi. Bu rakamlar daha da güncellenirse, daha geniş kapsamda desteklenecek girişimcilere 60.000 Türk Lirası ve 370.000 Türk Lirası hibe verilecek.

Kosgeb Desteklenen Sektörler 2021

KOSGEB tarafından sunulan destek programında yer alan;

  • Girişimciliğe destek
  • Ar-Ge teknolojisi üretimi ve yerelleştirme desteği
  • İşletmeyi, gelişimi, büyümeyi ve uluslararasılaşmayı destekleyin
  • Küçük ve orta ölçekli işletmeler için destek
    Laboratuvar hizmetleri
  • İşgem / Tekmer programı kapsamında destek verilmektedir.

KOSGEB Girişimcilik Kursu Başvuru Formu 2021

KOSGEB’den girişimcilik sertifikası almak çok daha kolay hale geldi. Daha önce olduğu gibi çalışma tarihinizi beklemek zorunda değilsiniz. Ancak sınıf eğitimi almak istediğini söyleyenler için bu sistem uygulanmaya devam ediyor. Ama tatildeyken bu eğitimi evde yapmak istediklerini ve girişimcilik sertifikasını kazandıklarını söyleyenlere müjdeli bir haberim var. KOSGEB, girişimci sertifikası almak isteyen vatandaşlarımıza online videolar sunmaya başladı. Hali ile artık KOSGEB Girişimcilik Sertifikası’nı iki şekilde alabilirsiniz.

  • E-devlet aracılığıyla başvurarak sınıfta
  • İnternet üzerinden e-devlet üzerinden başvurarak

Gördüğünüz gibi, artık her iki uygulama için de bir e-devlet şifresine ihtiyacınız var. Bir sonraki PTT’de 2 TL’ye e-devlet şifresi satın alabilirsiniz. Şirket sertifikası dışında birçok işlemi e-devlet üzerinden yaptığımız için başlamadan önce lütfen e-devlet şifremizi alınız. E-devlet şifresi olanlar için iki yönlü uygulamaların nasıl oluşturulacağından aşağıda bahsetmiştim.

Girişimcilik Geliştirme Destek Programları;

KOSGEB  Yeni girişimciler için bir program olarak güncellenmiştir ve iki alt programdan oluşmaktadır: Geleneksel Girişimcilik Programı ve İleri Girişimcilik Destek Programı.
Girişimcilik desteği, geleneksel girişimcilik desteği ve Genişletilmiş Girişimcilik Destek Programı gibi iki farklı türde destek şeklinde sağlanmaktadır.

KOSGEB Adım Adım İşyeri Açma Süreci

Kosgeb’in resmi internet sitesinde girişimcilik destek programlarını kullanmak isteyen girişimcilere konuyu detaylı bir şekilde anlatmaya çalışacağız. Her şeyden önce, geleneksel bir girişimcilik destek programı nedir? Hibenin maliyeti nedir? Programın amacı hakkında bilgi ekleyeceğiz.

Kosgeb Kredisi Nasıl Alınır

Kosgeb Kredisi Nasıl Alınır

KOSGEB Hibe Şartları Nelerdir? (GÜNCEL)

KOSGEB geleneksel girişimcilik destek programı; Girişimcilerin en savunmasız oldukları dönemde başlattıkları işletmelerin hayatta kalmalarını iyileştirmeyi ve ulusal plan ve programlara uygun yeni işler yaratmayı ve sürdürmeyi amaçlamaktadır. Geleneksel iş destek programları; Girişimciler tarafından başlatılan yeni işlerin hayatta kalması ve hayatta kalmasını artırmak için kullanılmıştır. Geleneksel girişimcilik programı, işletmeleri kuruluş yıllarında desteklemeyi ve bu işletmelerde istihdamı teşvik etmeyi amaçlamaktadır. Destek ve istihdamı hedefleyen bu program sayesinde işletmeler eyaletteki ilk yıllarında aradıkları her türlü destekten yararlanabiliyor. Geleneksel girişimcilik programı; Uygulamalı girişimcilik konusunda eğitim almış girişimciler tarafından oluşturulan şirketler başvurabilir.

Kosgeb Kredisi Nasıl Alınır KOSGEB Başvuru

Kosgeb Kredisi Nasıl Alınır KOSGEB Başvuru

Kosgeb’in elektronik ortamda düzenlediği uzaktan eğitimde geleneksel ve ileri düzey girişimcilik eğitimi, girişimcilerin iş modeline dayalı bir şirket kurmak istedikleri iş başarısı düzeyini artırmak için düzenlenen bir müfredattır. Aldığınız destek kursunu tamamladıktan sonra adınıza düzenlenmiş bir elektronik sertifika alabilirsiniz.

İleri Girişimcilik programı ise, ülkemizin küresel pazarlarda rekabet edebilmesini, ülkeler arası ihracat yapmasını, daha fazla istihdam yaratmasını ve marka olmasını sağlayan yenilikçi ve teknik altyapıya sahip sektörlerdeki firma sayısını artırmayı hedefliyor.

Kosgeb Kredisi Nasıl Alınır KOSGEB Başvuru

KOSGEB İleri Girişimcilik Destek Unsurları

Kosgeb Yeni Girişimci programından yararlanmak için atılması gereken birkaç adım vardır. Öncelikle iş fikrinizin kodunu tanımlayarak süreci başlatmanız gerekir. Diğer bir deyişle, firmanızın Kosgeb tarafından desteklenen sektörlerden biri olup olmadığını bilmeniz gerekiyor, destekleniyor mu?

İşinize başlamadan önce Kosgeb girişimci eğitimine katılım sertifikası almanız gerekir. Diğer bir deyişle, başvurmak istediğiniz program için geleneksel girişimcilik eğitimini veya ileri girişimcilik eğitimini tamamlamalısınız. Uygulamanız için eğitim türünü doğru bir şekilde tanımlamanız çok önemlidir. Oluşturmayı düşündüğünüz şirketin kodunu belirledikten sonra, kodun iş beklentileri tablosunda girişimcilik geliştirme programına dahil edilip edilmediğini kontrol etmelisiniz.

Kosgeb Kredisi Nasıl Alınır KOSGEB Başvuru

KOSGEB Geleneksel Girişimcilik Destek Unsurları

KOSGEB E-devlet Girişimcilik Eğitimi

Girişimcilik eğitimi talepleri e-devlet aracılığıyla iletilir. Bu kurslar herkese açıktır ve tamamen ücretsizdir. Eğitim elektronik ortamda gerçekleştiği için günün herhangi bir saatinde eğitime kolaylıkla katılabilirsiniz. Gelişmiş veya geleneksel girişimcilik eğitimine başvurmak için KOSGEB’e veya başka bir eğitim kurumuna gitmenize gerek yoktur. Ancak Kosgeb Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini halihazırda tamamlamış olan girişimciler, diğer gereksinimleri karşılamaları koşuluyla 01.01.2021 tarihinden önce Geleneksel Girişimcilik veya İleri Girişimcilik Programına başvurabilirler.

KOSGEB Girişimcilik Belgesi Nasıl Alınır? (E-DEVLET)

Nitelikli eğitimi tamamlamadan önce bir iş kurarsanız, Yeni Girişimci programına başvuramazsınız. Ancak Kosgeb tarafından desteklenmeyen sektörlerde bir iş kurmayı planlıyorsanız, Kosgeb Yeni Girişimcilik programına başvuramazsınız. Ancak, eğitimi almak sizin yararınıza olacaktır.

Girişimcilik eğitimini tamamladıktan sonra sıra bir iş kurmaya gelmişti. Yeni girişimcilik programında iki başlık altında sıralanan geleneksel ve ileri düzey girişimcilik destek programlarına başvuracak kişilerin iş kurarken dikkate almaları gereken bazı noktalar vardır. Başvurduğunuz şirket, Türk Ticaret Kanunu’nda tanımlandığı üzere, bir limited şirket veya limited şirket gibi bireysel veya sermayeli bir şirket olarak kurulmuş olmalıdır. Geleneksel ortaklıklar Türk ticaret hukukunun bir parçası olmadığından Kosgeb tarafından desteklenmemektedir.

Kosgeb Kredisi Nasıl Alınır

Kosgeb Kredisi Nasıl Alınır

Eğitimli girişimci, program için başvurduğu şirketin kurucu hissedarının en az% 50’sine sahip olmalı ve şirketi bireysel olarak temsil edebiliyor olmalıdır. Yine burada, ortaklığın bu kısmı program sırasında% 50’nin altına düşmemelidir. Bir diğer önemli sorun da, girişimcinin kendi işinin başında olması ve başka bir istihdam yerinde sigortalı olarak çalışmaması gerektiğidir. Başka bir deyişle, başka bir işletme, kurum veya kuruluşun SGK’ya kaydolmasına gerek yoktur.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.