DOLAR
32,4481
EURO
34,4526
ALTIN
2.489,25
BIST
9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
21°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C

Mazot Gübre Desteği Başvurusu Nasıl Yapılır? 2021

Mazot Gübre Desteği Başvurusu Nasıl Yapılır? 2021

Çiftçiler, Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan tarımsal sübvansiyonlar şeklinde bulamaç ve mazot hibe almaktadır. Mazot Gübre Desteği Başvurusu ile geçen yıl itibariyle başvurular yapılmış ve çiftçilerimiz Ziraat Bankası’ndan destek almıştır. Ancak 2021 yılında başvuruların ne zaman başlayacağını, destek ödemelerinin ne olacağını ve ne zaman ödeneceğini merak ediyor. Desteğin miktarı Bitkisel Üretime Destekleme Ödemesi Yapılmasına Dair Tebliğ de belirtilmiş ve karşılık gelen miktar çiftçilerimize ödenmiştir.

Mazot Gübre Desteklemesi Ödemeler Ne Zaman?

Tarımsal sübvansiyonlar kapsamında bazı ürünlerin mazot ve gübre ile temininde çiftçilere destek sağlanmıştır. Bu yiyecekler arasında buğday, arpa, çavdar, yulaf, tritikale, pirinç tarlaları, pamuk, nohut, mercimek, kuru fasulye, aspir, tereyağ ayçiçeği, soya fasulyesi, mısır, patates, kanola, süt, taze çay, fındık ve yem bitkileri bulunur. Yetiştirenler, Bakanlıkça belirlenen zaman dilimi içerisinde gerekli belgelerin teslimi ile talepte bulunurlar. Başvurular bakanlık tarafından incelenip sunuluyor ve gereksinimleri karşılamayı taahhüt eden çiftçilere mazot ve gübre desteği sağlanmaktadır.

Buğday Destekleme Ödemeleri (GÜNCEL)

27 Mart Cuma günü saat 18.00’de 1 milyar 881 milyon 426.000 TL tarım sübvansiyonu üretici hesaplarına aktarılacak. Motorin gübresi için ödenecek Türk üretici kimlik numaralarının son hesaplamalarına göre, 20 ilde 553.326 üretici 1.145 milyar TL destek alıyor.

Döviz kurunun değer kazanmasıyla mazot fiyatları yükseldi. Bu amaçla Bakanlık Resmi Gazete’de yayımlanan kararnamede, artan fiyatlar nedeniyle yardım ödemelerinin artırılacağı da belirtiliyor. Bu nedenle 2021’den itibaren güncellemeler ve fiyat artışları bekleniyor.

Destekleme Ödemesi Başvuruları Nasıl Yapılır?

Çiftçilere yardım meselesi ne olursa olsun, başvurmak için çiftçi kayıt sistemine kayıt yaptırmak gerekir. Kayıtlı iseniz, mazot ve gübre desteği istediğinizi belirten bir dilekçe yazmanız ve il veya ilçe tarım müdürlüğüne göndermeniz gerekecektir. Ancak, ÇKS kaydınız yoksa sisteme kayıt olmanız gerekecektir. ÇKS kayıt ve yenileme işlemleri nasıl alınır? Makalemizi başlığa göre okuyarak kayıt için gerekli evraklar hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Mazot Gübre Desteği Başvurusu

Mazot Gübre Desteği Başvurusu

Yönetime bir talep gönderdikten sonra, biraz beklemeniz gerekecek. Başvurunuz sınavı geçtikten sonra onaylanırsa çocuk parası alma hakkınız vardır. Yardım tutarı daha sonra banka hesaplarına aktarılacaktır. Dizel desteği, mevcut dizel fiyatının %50’si kadardır. Sağlanan destek, çiftçinin tarımsal faaliyetlere aktif olarak katılmasını sağlar.
Başvurunuzun kabul edilebilmesi için belirli koşulları karşılamanız gerekir. Beyannameyi desteklemek için ülkenin belli bir büyüklükte olması gerekir. Şimdi bu terimleri açıklayalım. Tarım Bakanlığı’nın 2021’de hangi sübvansiyonları vereceğini biliyor musunuz?

Mazot Gübre Destekleme Tutarı Ne Kadar?

Çiftçi Kayıt Sisteminin (ÇKS) bir parçası olan çiftçiler için dizel gübre şeklinde bu yardımı dört gözle bekledi. 2019 yılında Türkiye’de buğday, arpa, çavdar, yulaf ve tritikale için Tarım Havzası Üretim ve Destekleme Modeli ölçeği gübre desteği dahil  dekar başına 19 lirası mazot, 8 lirası gübre olmak üzere 27 lira destek ödeme yapıldı.

ÇKS Kaydı Nasıl Yapılır?

ÇKS kaydolmak isteyenler için 3 farklı yöntem sunabiliriz. Üç grup ayırt edilebilir: toprağa sahip olanlar, araziyi kiralayanlar ve ebeveynlerinin arazisini birinci derecede kullananlar. Yeniden kayıt yaptıranların bir anket doldurması gerekecektir. Arazi belgeleri, gelecekte asıl olarak noter tasdikli olmalıdır. Size bir Form C sunmalı ve Müfettiş tarafından onaylanmalıdır. İkamet ettiğiniz yerde veya arsa bulunan yerlerde yönetimle iletişime geçebilirsiniz. ÇKS e-devlet üzerinden kaydedilemez, sadece uygulamanın durumu sorgulanabilir. ÇKS sorgulama yapmak için tıklayınız.

ÇKS Kayıt Evrakları (GÜNCEL)

Mazot Desteği Yararlanma Şartları

Ne yazık ki, yakıt ve gübre desteğinden tüm çiftçiler yararlanamıyor. Yardım almak için belirli koşulları karşılamanız gerekir. Bu şartlar;

  • Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı olmalıdır.
  • Bakanlık tarafından belirlenen tarihe kadar dilekçe ile başvuru yapılmalıdır.
  • Gübreleme başvurusu yapabilmek için en az 1 beyanname alanınızın olması gerekir.
  • 50 hektardan fazla arazisi olan herkes toprak testi yapmalıdır.
  • Toprak testi yaptırmayan çiftçilerimiz sadece mazot yardımından yararlanabilmekte ve gübre yardımından yararlanamamaktadır.
  • Bunu bir örnekle açıklayalım. Örneğin, 132 dönümlük araziniz var. Bu noktada üç toprak testi yapmanız gerekiyor. Çünkü 50 dekar için 1 analiz koşulu vardır. İki analiz yaparsanız ve kalan 32 hektarı analiz etmezseniz, sadece 100 hektar için gübreleme yardımı alırsınız.
  • Yardımın bir parçası olarak, devlet mazot için her 100 liraya 50 lira ödüyor.
  • Yetiştirdiğiniz ürünün coğrafi koşullara uygun olup olmadığını düşünün.
  • Geçen yıl verilen dizel gübrelere destek ödemeleri 2021’de yapılmaya devam edecek.

Mazot ve Gübre Desteklemesi Başvuru Şartları

Mazot Gübre Desteklemesi 2021’den itibaren çiftçilerimiz mazot ve gübre yardımı başvurularının ne zaman yapılacağını ve ödemelerin ne zaman yapılacağını merak edecek. Şartlar aynı olsa da, ÇKS’ye kayıtlı olmayan çiftçilerimizin son tarihe kadar ÇKS’ye kaydolmalarını tavsiye ederiz. Tarihler duyurulduğunda Dilekçe Müdürlüğü ile iletişime geçebilirsiniz.

Tarımsal Destekleme Ödemeleri Ne Kadar? 2021

  • Çeltik, kütlü pamuk için 62 lirası mazot, 4 lirası gübre olmak üzere 66 lira,
  • Nohut, kuru fasulye, mercimek için 22 lirası mazot, 4 lirası gübre olmak üzere toplam 26 lira,
  • Patates için 27 lirası mazot, 4 lirası gübre olmak üzere 31 lira,
  • Yağlık ayçiçeği, soya için 26 lirası mazot, 4 lirası gübre olmak üzere 30 lira,
  • Dane mısır için 25 lirası mazot, 4 lirası gübre olmak üzere 29 lira,
  • Kuru soğan, kanola, aspir, yaş çay, fındık, yem bitkileri için 17 lirası mazot, 4 lirası gübre olmak üzere 21 lira,
  • Zeytin ve diğer ürünler için 15 lirası mazot, 4 lirası gübre olmak üzere 19 lira destek verilecek.
  • Nadas için de dekar başına 8 liralık mazot desteği sağlanacak.
  • Toprak analizi desteği olarak asgari 50 dekar ve üzeri tarım arazilerinde, her 50 dekar araziye kadar analiz başına yetkili toprak analiz laboratuvarlarına 40 lira destek olunacak.
  • Organik tarım için kategorilerine göre dekar başına 5 ile 70 lira destek ödemesi yapılacak.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.