DOLAR
32,3292
EURO
35,0378
ALTIN
2.280,52
BIST
8.996,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Özel Güvenlik Görevlisi Nasıl Olunur? 2021 Şartları

Özel Güvenlik Görevlisi Nasıl Olunur? 2021 Şartları

Güvenlik görevlisi, Türkiye İş Kurumunun yaptığı alımları durdurmaya başladı. İŞKUR’un birçok ilde birden fazla güvenlik görevlisi iş ilanı bulunmaktadır. İstanbul, Ankara, İzmir ve Adana gibi birçok şehirde güvenlik görevlilerinin işe alınması, için başvuru şartları ve maaşları, Kadrolu özel güvenlik Nasıl Olunur, Özel güvenlik olma şartları boy kilo, Silahsız güvenlik sertifikası fiyatları , Güvenlik görevlisi sertifikası Nasıl alınır, Güvenlik görevlisi olmak için nereye başvurulur hakkında detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Güvenlik Görevlisi Nedir?

Güvenlik görevlisi olarak çalıştığı işyerinde can ve mal güvenliğini sağlayan, güvenlik sertifikası almış, belirli yasalara uygun çalışan ve çalışan kişidir. Vatandaşları, değerli varlıkları ve kamu tesislerini korumak için korumalara ihtiyaç vardır. Güvenlik güçlerinin faaliyet alanları gittikçe daha kapsamlı hale geliyor. Hemen hemen tüm birimlerin silahlı ve silahsız olmak üzere ikiye bölünmüş güvenlik güçleri vardır. Güvenlik sertifikasının bir parçası olarak iletişim, doğal afetler, yangın güvenliği ve güvenlik sistemleri konularında eğitim almıştır.

Mahalle Bekçisi Olma Şartları Nedir? Bekçilik Maaşı 

Son yıllarda yaklaşık 1,5 milyon kişinin istatistiksel sonuçlarla tutarlı güvenlik sertifikalarına sahip olduğu bilinmektedir. 2021 yılında istihdam olanakları ve mesleki faaliyetler açısından giderek yaygınlaşan güvenlik görevlilerinin güvenlik sertifikalarının sayısında artış olacağı biliniyor.

Başvuru sahiplerinden 30 Türk Lirası tutarında güvenlik kimlik kartı dağıtımı için talep edilen ücret 2021 yılında 40 Türk Lirasına çıkarılmıştır.

Özel Güvenlik Görevlisi Nasıl Olunur?

Güvenlik görevlisi olmak için öncelikle aklınıza gelen bir güvenlik sertifikasına sahip olmanız gerekir. Güvenlik sertifikası eğitimi ve sertifikayı vermeye yetkili kurumlar kullanılmalıdır. Eğitimin başarıyla tamamlanması ve sınavın geçilmesi durumunda, silahlı veya silahsız güvenlik sertifikası düzenlenir. Silahlı veya silahsız güvenlik sertifikası eğitiminin sonunda Emniyet Genel Müdürlüğü her yıl ÖGG sınavı düzenliyor. Sınav ücretine yatırım yaparak sınavı geçen adaylara güvenlik sertifikası verilecektir. 60 puandan fazla geçmesi gereken bu sınava başarısız olursa ücret karşılığında tekrar girebilirsiniz. Yılda 6 kez güvenlik kontrolleri yapılmaktadır. Muhafız kadın ve erkek arasında hiçbir ayrım yapmaz. Erkek korumaların yanı sıra birçok sektörde kadın korumalar da var.

Özel Güvenlik Görevlisi Nasıl Olunur Şartları

Özel Güvenlik Görevlisi Nasıl Olunur Şartları

Silahlı ve silahsız olarak ikiye ayrılan bir güvenlik görevlisi için gerekli olan şartlar ve belgeler birbirinden farklıdır. Silahlı Güvenlik Sertifikası; Silahlı güvenlik görevlisi için talep edilen silahlı güvenlik görevlisi sertifikasının verilmesi için eğitim süresi 120 saattir. Toplam 18 iş günü içeren bu eğitimde, 15 gün temel kurslar ve 3 gün teorik eğitim nişancılık eğitimi olarak verilmektedir. Silahlı Güvenlik Sertifikası alabilmek için 21 yaşında veya daha büyük olmalısınız. Silahsız bir muhafız 100 gün eğitilir.  Bu eğitimlere katılım zorunludur ve saygılı veya saygısız ayrılma hakkına sahipsiniz. Silahsız bir güvenlik görevlisi olmak için, 18 yaşından büyük bir ilkokul mezunu olmanız gerekir.

Bekçilik Başvurusu Nasıl Yapılır? Bekçi Maaşı

Güvenlik Görevlilerinin Eğitim Konuları

Güvenlik sertifikasına hak kazanmak için ÖGG sınavından geçerli puanlar almış olmanız gerekir. Eğitimde; Özel güvenlik önlemleri, özel güvenlik hukuku, silah / atış bilgileri, güvenlik sistemi cihazları, kalabalık yönetimi ve kişisel koruma gibi kurslar sunulmaktadır. Bu kurslar silahsız eğitim için 15 iş günü veya silah eğitimi için 18 iş günü üzerinde verilmektedir. Belirtilen öğrenim süresi sonunda sınav Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılacaktır.

Güvenlik personeli için koşullar

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Silahlı veya silahsız koruma belgesine sahip olmak,
  • Silahlı güvenlik için 21 yıldan fazla,
  • Okul durumuna göre ortaokul mezunu olmak,
  • İşin gerektirdiğini yaparken herhangi bir sağlık sorunu yoktur.
  • Erkek adaylar için askerlik hizmetine son verilir veya askıya alınır.
  • Bir suçtan hüküm giymemek,
  • Ekip halinde çalışabilme becerisi,
  • Tescil için talebin İŞKUR aracılığıyla gönderilmesi halinde işkur zorunlu.

Özel Güvenlik Görevlisi Olmak İçin Gerekli Belgeler

  • Kimlik bilgileriyle birlikte CV
  • Kimlik kartınızın fotokopisi.
  • Kimlik belgesinin kopyası
  • İkamet belgesi
  • Mahkumiyet
  • Kontrol etmek
  • Nihai belge

Güvenlik Görevlisi Görev ve Sorumlulukları

  1. Koruma ve güvenliği sağladıkları alanlara hassas kapılardan girmek isteyen kişilerin geçişi, bu kişilerin vücut aramalarının yapılması ve X-ray gibi çeşitli güvenlik sistemlerinden taşınması,
  2. Toplantılar, konserler, spor etkinlikleri, sahne şovları gibi etkinlikler sırasında kimlik kontrolü,
  3. Hakkında tutuklama emri veya mahkumiyet kararı verilen kişilerin tutuklanması,
  4. Yangın, deprem gibi çeşitli afetlerde operasyonel alandaki işyerleri ve konut binalarına erişim
  5. Terk edilmiş ve bulunan öğeleri gönderin
  6. Türk Medeni Kanunu’nun 981. maddesi, Borçlar Kanununun 52. maddesi, Türk Ceza Kanununun 24. ve 25. maddelerine göre güç kullanılması,
  7. Yetki ve sorumlulukları nasıl vardır.

Güvenlik Görevlisi Ne İş Yapar ?

Birçok alanda güvenlik personeli için gittikçe daha fazla boş yer var. Güvenlik görevlisinin çalışma alanları aşağıdaki gibidir:

  • Demiryolu istasyonları
  • Terminaller
  • Hastaneler
  • Toplantı odaları
  • Bankalar
  • Eğitim kurumları
  • Havaalanları,
  • Alışveriş merkezleri,
  • Özel yaşam alanları / arazi
  • Kamu binaları gibi alanlarda çalışmaya devam ediyorsunuz.

İŞKUR Güvenlik Görevlisi Alımı

Güvenlik görevlilerinin işe alımları İŞKUR süresince 2021 yılına kadar devam edecek. İŞKUR üzerinden herhangi bir şehirden işe alım güvenlik personeline ulaşabilirsiniz. İlan görmek için İŞKUR’a kayıtlı olmanız gerekmektedir. Aktif profili olmayan pasif kullanıcılar bir işe başvuramaz. İŞKUR’dan göndereceğiniz güvenlik mesajları için T.C ID ve şifreniz ile giriş yaparsınız. Şehrinizde bir satın alma yapıldığında, konum ve güvenlik koşullarını görüntüleyebilirsiniz.

Bilgilerinizle bir iş arayan kaydını tamamladıktan sonra, iş arama düğmesindeki korumaya tıklayarak gardiyan mesajlarına erişebilirsiniz. Anlık İŞKUR Güvenlik görevlisi iş ilanları aşağıdaki görselde yer almaktadır.

Özel Güvenlik Görevlisi Nasıl Olunur Şartları

Özel Güvenlik Görevlisi Nasıl Olunur Şartları

İŞKUR güvenlik güçlerinin işe alımını görmek için buraya tıklayın.

Güvenlik Görevlisi 2021 Yılı Maaşları

2021 yılında güvenlik görevlilerinin maaşları asgari ücretten başlayacak ve çalıştıkları tesise bağlı olarak artacaktır. Ortalama ücret, kabaca asgari ücrettir. Bu rakamlar il, iş yeri, medeni durum ve hizmet süresine göre değişebilir. Kamu veya özel sektörde çalışabilecek silahsız güvenlik görevlilerinin maaşı 2.324,70 TL, silahlı muhafızların maaşı 2.600 TL’dir.

Zabıta Nasıl Olunur Şartları Nelerdir?

Yetkilerine Göre Güvenlik Görevlisi Maaşları 2021

Güvenlik görevlilerinin görevlerine göre aylık maaşı:

  • Vardiyadan sorumlu nöbetçiye 3.000 ile 3.500 Türk Lirası arasında ücret ödenir.
  • Amir ve yönetici olarak çalışan bir güvenlik görevlisi için 3500 TL’den 4500 TL’ye kadar.
  • Yönetici olarak çalışanlara 4.500 TL ile 5.500 TL arasında ödeme yapılmaktadır.

2021 Güvenlik Görevlisi Kurs Ücretleri

Güvenlik görevlisi olarak kabul edilen sertifika türü iki kısma ayrılır: silahlı ve silahsız. Silahlı güvenlik güçleri için kurs ücreti her ilde değişiyor ve ortalama fiyatı 850 ile 1250 Türk Lirası arasında değişiyor. Silahlı güvenlik kurslarında toplam eğitim süresi 120 gündür. Katılım zorunludur, devamsızlık hakkı vardır. Silahsız muhafızlar için bir eğitim kursunun ortalama fiyatı 600 ile 850 Türk Lirası arasındadır. Silahsız eğitimin toplam süresi 100 saattir. Kurs yaklaşık 15 gün sürer. Silahsız eğitimden silah eğitimine geçmek isteyenler poligonal eğitim ve üç günlük bir kurs daha alacaklar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.