DOLAR
32,5286
EURO
34,9090
ALTIN
2.436,97
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

POMEM Başvurusu Nasıl Yapılır? 2021 Polis Nasıl Olunur?

POMEM Başvurusu Nasıl Yapılır? 2021 Polis Nasıl Olunur?

POMEM başvuruları içi tarih belli oldu: 8 bin öğrenci alımı yapılacak.! Polis Akademisi tarafından paylaşılan duyuruya göre 1200’ü kadın, 6800’ü erkek olmak üzere toplam 8.000 öğrenci alımı yapılacak. POMEM Başvurusu Nasıl Yapılır 2021 Polis Nasıl Olunur?

POMEM Başvuru Ücreti Ne Kadar?

İnternet üzerinden ön başvuru yapacak adaylar tarafından sınav başvuru ücreti olan 150.00 TL (Yüz Elli) Başvuru ücreti sadece Halkbank şubelerinden, ATM’lerinden ve internet bankacılığından yatırılabilecektir. Diğer bankaların şubelerinden, internet bankacılığı ve ATM’lerinden başvuru ücreti yatırma işlemi yapılmayacaktır.

Polis Akademisi Başvurusu Nasıl Yapılır?

EGM’den yapılan yazılı açıklamada, Polis Akademisi Başkanlığı bünyesinde eğitim veren POMEM’in, önlisans ve lisans mezunu adayların başvurularını önümüzdeki günlerde kabul edeceği bildirildi. 27’nci dönem polis meslek eğitim için POMEMlere önlisans ve lisans mezunlarının başvurabileceği belirtilerek, “Önlisans ve lisans mezunları ile birlikte Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından denkliği kabul edilen yurt dışındaki yükseköğrenim kurumlarında eğitim görmüş adaylar da başvuru yapabilecek. 2’nci dönem olarak Polis Meslek Eğitim Merkezlerine lisans mezunu 5 bin 440 erkek, 960 kadın, önlisans mezunu bin 360 erkek, 240 kadın aday olmak üzere toplam 8 bin öğrenciden oluşacak.” denildi. Bakan Süleyman Soylu ise konu ile ilgili olarak;

”Son alımda yedeklerle beraber sayıyı 10 bin polis alımına çıkaralım diyorlar. Ama bunu yaparsak sınavın hukuki yönü sakata biner. Bir yıl sonra 3 bin polis alsak diye arkadaşlara sordum. Ekonomik sorumluluklar var. Ama yeni polis alımları olacak” demişti. Bakan Soylu yeni açıklamasında: ”Türkiye’deki kadın polis sayısının Avrupa ortalamasına göre daha düşük kaldığını, bu yüzden yaklaşık 2 bin 500 kadın polisi daha Emniyet kadrolarına dahil etmeyi düşündüklerini söyledi.”

POMEM Başvurusu Nasıl Yapılır Polis Nasıl Olunur

POMEM Başvurusu Nasıl Yapılır Polis Nasıl Olunur

POMEM Başvurularında KPSS Şartı Aranacak

01 Ocak 1991 ve daha sonraki tarihlerde doğmuş olan adayların başvuru yapabileceği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Adaylarda ÖSYM tarafından lisans mezunları için yapılan 2019 veya 2020 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavlarının birinden P3 puan türünden en az 60,00 ve üzeri puan; şehit veya vazife malulü eş veya çocuklarından ise 2019 veya 2020 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavlarının birinden KPSS P3 puan türünden en az 48,00 ve üzeri puan, önlisans mezunları için yapılan 2020 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı P93 puan türünden en az 65,00 ve üzeri puan; şehit veya vazife malulü eş veya çocuklarından ise 2020 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS P93 puan türünden en az 52,00 ve üzeri puan almış olmaları şartı aranacak. Öğrencilerin yemek, barınma ve sağlık giderleri Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından karşılanacak. Eğitim sonunda başarılı olanlar polis memuru olarak göreve başlayacak. Sınava ilişkin giriş koşulları, sınav takvimi ve diğer hususlar Polis Akademisi Başkanlığı’nın  resmi internet sitesi olan www.pa.edu.tr adresinden ilan edilecek.” 

POMEM Sınav Ücreti Nereye Ödenecek?

Polis olmak isteyen adaylar ön başvurularını tamamlayadıktan sonra Polis Akademisi Başkanlığı tarafından belirlenen 100 TL Sınav ücretini Halkbank ATM’lerden veya Halkbank Şubelerinden Polis Akademisi Başkanlığı Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğünün Türkiye Halkbank Gölbaşı Şubesi/ANKARA “23.Dönem POMEM Giriş Sınavı” İsimli Hesaba Yatırmaları Gerekiyor.

Pomem Başvuru Şartları Nelerdir?

  • Polis olmak için yalnızca T.C Vatandaşları başvuruda bulunabilecekler.
  • Pomem başvurusu yapabilmeniz için Lisans veya Ön Lisans Mezunu Olmanız şartlar arasında yer alıyor.
  • Polis alımı için yaş şartı sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibari ile 30 Yaşından gün almamış olmak (31 Aralık 1989 ve daha sonraki tarihlerde doğmuş olmak)
  • Kpss Puan Şartı Aranan POMEM Başvuru Şartları arasında Lisans mezunları için 2017-2018 yıllarında yapılan KPSS sınavlarından P3 puan türüne göre en az 60 puan, Ön Lisans mezunları ise 2016 yılında yapılmış olan KPSS sınavının P3 puan türüne göre en az 70 puan almış olmaları halinde başvurularını yapabilecekler.
  • 23.Dönem POMEM için Sınav aşamaları Ön sağlık kontrolü, Fiziki yeterlilik sınavı ve Mülakat sınavı olmak üzere 3 guruptan oluşuyor.

POMEM Ön Sağlık Kontrolü Nasıl Yapılır ?

Adaylar için en çok merak edilenlerden biri olan Ön Sağlık Kontrolü adındanda anlaşılacağı gibi çok detaylı olmayan bir sağlık taraması olucak. Bu tarama Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğine göre yapılacaktır. Yönetmeliğe göre kısaca adayların Polis olmasına engel iz,yara,yanık vs gibi durumların olup olmadığına bakılır.
Bu kontrol sonucunda “Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olur” veya “Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olamaz” şeklinde karar verilir. “Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olamaz” kararı verilen adaylara gerekçe bildirilerek başvuruları iptal edilir.

Fiziki Yeterlilik Sınavı Nedir?

Fiziki Yeterlilik Sınavı polis olmak isteyen adayları bizzat yerinde görmek için yapılacak olan sınavdır. Polislik mesleğine giriş yapmak için adayların eforlarının test edildiği tek aşama Fiziki Yeterlilik Sınavıdır. Adaylar bu aşamada Polis Akademisi Başkanlığı tarafından hazırlanmış olan bir parkur üzerinde kurulmuş gerekli istasyonları geçerek bir puan almaya çalışırlar.

Pomem parkuru içerisinde 7 adet bölüm bulunmaktadır. bu bölümler sırasıyla ;

  • Jimnastik tahtası
  • Takla etabı
  • Slalom Koşu
  • Engel altından ve üstünden geçme
  • Lastik içerisinden geçme
  • Ağırlık taşıma
  • Sağlık topu dokunma

Bütün istasyonları geçen adaylar bitirdikleri süreye göre puan alacaklar. Polis Olmak İsteyen Erkek ve Kadın adaylar için farklı hesaplanan Fiziki Yeterlilik Sınavından geçebilmek için 100 Puan üzerinden en az 70 Puan alması zorunludur.

Pomem Mülakat Sınavı Nasıl Yapılır ?

Ön Sağlık Kontrolü ve Fiziki Yeterlilik Sınavından başarı ile geçmiş olan adayları bekleyen sıradaki aşama Mülakat Sınavıdır. Adayların en çok merak ettiği ve çekindiği aşama olan mülakat sınavı, adayların POMEM kazanmasını belirler. Mülakat aşamasında adayların istenilen özelliklere uygun olup olmadığı gözlemlenir. Adaylara çeşitli soruların yer aldığı bir kart seçtirilir ve bu konu hakkındaki düşüncelerini ifade etmesi sağlanarak algılama ve ifade yeteneği incelenir. bu süre içerisinde adaya komisyonca sorular sorulabilir. Adaylarda incelenen özellikler şunlardır ;

  • Konu hakkında bilgi düzeyi (20 Puan)
  • Özgüveni (20 Puan)
  • Kendisinden istenileni kavrama (20 Puan)
  • Beden dilini kullanma becerisi (20 Puan)
  • İfade etme yeteneği (20 Puan)

Zabıta Nasıl Olunur Şartları Nelerdir?

Mülakat Sınavından başarılı sonuç alabilmek için en az 70 Puan almak gerekmektedir.

Yukarıdaki Sınav aşamalarını başarılı bir şekilde tamamlayan adaylar bir puan alır ve aldıkları puanlara göre sıralamaya girmiş olurlar. Adayların Asil ve Yedek olarak sıralanmasında etkili olan bu puan şekli adayın KPSS puanının %25i, Fiziki Yeterlilik Sınavının %25i, Mülakat Sınavının %50’sinin Toplamı hesaplanarak Polis olmaya hak kazanırlar.

Polis Olma Şartları Nelerdir?

POMEM başvuru yapacak polis adaylarında aşağıdaki şartlar aranır;

  • T.C. vatandaşı olmak,
  • Ön lisans, lisans mezunu veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,
  • Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından lisans mezunları için 2017 veya 2018 yılları içinde yapılan KPSS lisans puanı P3 puan türünden (60,00), ön lisans mezunları için 2016 yılı içinde yapılan KPSS ön lisans puanı P93 puan türünden (70,00) taban puan veya üzerinde puan almış olmak,
  • Emniyet Teşkilatı Personeli Şehit veya Vazife Malulü eş ve çocukları için 2017 veya 2018 yılları içinde yapılan KPSS lisans puanı P3 puan türünden en az (48,00), 2016 yılı içinde yapılan KPSS ön lisans puanı P93 puan türünden (56,00) taban puan veya üzerinde puan almış olmak, (Emniyet Teşkilatında çalışan veya Emniyet Teşkilatından emekli olanların eş ve çocukları bu kapsamda yer almamaktadır.)
  • 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibariyle 30 yaşından gün almamış olmak (31 Aralık 1989 ve daha sonraki tarihlerde doğmuş olmak),
  • Kadınlar için 162 cm, erkekler için 167 cm’den kısa boylu olmamak, beden kitle endeksi, 18 (dahil) ile 27 (dahil) arasında olmak,
  • Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak,
  • Sağlık durumu yönünden, Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirlenen koşulları taşımak,
  • 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53’üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile, adayın kendisinin ve evli ise eşinin;
  • Kasten işlenen bir suçtan dolayı hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa dahi bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkûm olmamak,
  • Affa uğramış veya hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, kaçakçılık veya cinsel dokunulmazlığa karşı suçlardan dolayı mahkûm olmamak veya bu suçlardan dolayı devam etmekte olan bir soruşturma veya kovuşturma bulunmamak veya kovuşturması uzlaşma ile neticelenmemiş olmak,
  • Adayın kendisinin ve evli ise eşinin; genelev, birleşme yeri, randevuevi, tek başına fuhuş yapılan konut ve benzeri yerlerde çalışmış veya aracılık ve bekleyicilik fiillerinde bulunmamış olmak, genel ahlak ve edebe aykırı mahiyette her türlü yazılı, sesli ve görüntülü eserleri, kaydedildiği materyale bakılmaksızın üretmek ve satmaktan veya kumar, uyuşturucu veya uyarıcı madde nedeniyle, hakkında herhangi bir adlî veya idarî soruşturma veya kovuşturma devam ediyor olmamak, bunlardan dolayı idarî yaptırım uygulanmamak veya bu işler nedeniyle hüküm giymemiş olmak,
  • Başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye veya siyasi partilerin yan kuruluşlarına üye bulunmadığına dair yazılı beyan sunmak,
  • Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak,
  • Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmış olmamak,
  • Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç, polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olmak,
  • Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak.
  • Erkek adaylar için intibak eğitiminin başladığı tarih itibariyle 1111 Sayılı Askerlik Kanununa göre silahaltında bulunmamak.

Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlükleri 

Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlükleri
Afyonkarahisar Polis Meslek Eğitim Merkezi
A.Gaffar Okkan Polis Meslek Eğitim Merkezi
Aksaray Şehit Önder Güzel Polis Meslek Eğitim Merkezi
Arnavutköy Polis Meslek Eğitim Merkezi
Aydın Polis Meslek Eğitim Merkezi
Balıkesir Polis Meslek Eğitim Merkezi
Bayburt Polis Meslek Eğitim Merkezi
Bilecik Polis Meslek Eğitim Merkezi
Bitlis Polis Meslek Eğitim Merkezi
Bursa Polis Meslek Eğitim Merkezi
Çankırı Polis Meslek Eğitim Merkezi
Elazığ Zülfü Ağar Polis Meslek Eğitim Merkezi
Şehit Mustafa Büyükpoyraz Polis Meslek Eğitim Merkezi
Erzincan Polis Meslek Eğitim Merkezi
Erzurum Polis Meslek Eğitim Merkezi
Eskişehir Polis Meslek Eğitim Merkezi
Gaziantep Polis Meslek Eğitim Merkezi
Hatay Polis Meslek Eğitim Merkezi
Kayseri Polis Meslek Eğitim Merkezi
Karabük Polis Meslek Eğitim Merkezi
Karaman Polis Meslek Eğitim Merkezi
Kemal Serhadlı Polis Meslek Eğitim Merkezi
Kırşehir Polis Meslek Eğitim Merkezi
Konya Ereğli Polis Meslek Eğitim Merkezi
Malatya Polis Meslek Eğitim Merkezi
Mersin Şehit Altuğ Verdi Polis Meslek Eğitim Merkezi
Merzifon Polis Meslek Eğitim Merkezi
Niğde Polis Meslek Eğitim Merkezi
Rize Polis Meslek Eğitim Merkezi
Sivas Polis Meslek Eğitim Merkezi
Trabzon Polis Meslek Eğitim Merkezi
Yozgat Polis Meslek Eğitim Merkezi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.