DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Sanayide Dükkan Açmak (Oto Tamir Dükkanı)

Sanayide Dükkan Açmak (Oto Tamir Dükkanı)

Size yeni bir iş fikrini tanıtmak istiyoruz! Sanayide tamir dükkanı açmak ister misiniz? Eğer bunda iyiyseniz, yetkili bir servise başlayabilirsiniz. Ayrıca Kosgeb, tamirhane açmak isteyenlere maddi destek de sunuyor. Sektörü hızlı bir şekilde tanımak için işletmeniz için iyi bir isim bulmanız gerekir. Sanayide Dükkan Açmak Bundan sonra, onarım için gerekli malzemeleri sağlamanız gerekir. Bir iş kurma iznini aldıktan sonra, hemen para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Sanayide Dükkan Açmak

Sektörde bir iş kurmak için öncelikle belediye, vergi dairesi ve ticaret odası ile iletişime geçerek gerekli belgeler hakkında detaylı bilgi almalısınız.  Bir araba tamir dükkanı açmak için, bir ustalık sertifikasına veya mesleki eğitim merkezlerinde bir iş açma sertifikasına ihtiyacınız var. Bu belgeyi elde etmek için, eğitiminize bağlı olarak belirli bir süre için bir eğitim kursu almalısınız. Yüksek lisans dereceniz yoksa otomotiv sektöründe dükkan açmak biraz zor olacak Sanayide Dükkan Açmak çünkü özel becerilere sahip değilsiniz. Sertifikanız varsa resmi kurumların izni ile işinize başlayabilirsiniz.

Sanayide Dükkan Açmak

Sanayide Dükkan Açmak

Ticaret, iş bilgilerine ihtiyaç duyan bir iştir. Eğer el emeğiniz varsa, bunu bilmelisiniz. En önemli aşama yedek parça teslimatıdır. Bazı zanaatkârlar sürekli olarak yeni malzeme tedarik ediyor ve yüksek fiyatlar talep ediyor. Ancak bazı tamir dükkanları bu parçaları ikinci el buluyor ve daha ucuz fiyatlar sunuyor.

Oto Tamir Dükkanı için Ne Kadar Sermaye Gerekir?

Oto tamircisi açmak için açtığınız çalışma alanının büyüklüğüne ve satın aldığınız ekipmana bağlı olarak ortalama 100.000 TL. Sermayeye sahip olmalısın. Daha ucuza bir oto tamircisi açılabilirken, bu miktar daha da yüksek olabilir. Tamamen işin yerine, büyüklüğüne ve sektörüne göre değişir.

  • İş planının yapılması,
  • Resmi makamlara başvuru,
  • Sermayenin hazırlanması,
  • İş yerinin tutulması ve teçhizatların hazırlanması 

Sermaye açısından, bu noktada gerekli miktara sahip değilseniz bankaların kapısını çalmanız gerekecektir. Bankalar kredi almanıza veya bir iş kurmanıza yardımcı olacaktır. Tüketici kredisi faiz oranlarını inceleyerek örnek bir ödeme planı oluşturun ve ardından bir kredi alın. Bankacılık ile uğraşmak istemiyorsanız, bir iş planı oluşturduktan sonra Kosgeb ile de iletişime geçebilirsiniz. Kosgeb, dükkan açmak isteyenleri aşağıdaki kodlarla desteklemektedir.

Oto Tamir Dükkanı Malzemeleri

Oto tamir aksesuarları hakkında bilgi almak istiyorsanız toptancı mağazalarını ziyaret etmelisiniz. Garajların da sık sık makinelere ihtiyaç duyduğunu unutmayın. Otomobilinizle ilgili herhangi bir sorun yaşadığınızda, otomotiv endüstrisi web sitelerinde bulunan mağazaları araştırmanız gerekir. Alternatif olarak, interneti bilen birinin yardımıyla sahibinden ve N11‘den oto tamir malzemeleri alabilirsiniz. Ancak, toptancının web sitesini ziyaret etmek en iyisidir. Bu konuda Anadolu’daki en iyi fiyatlar Gaziantep’teki toptancıların web sitesinde bulunabilir.

Kullanılmış satış noktalarına baktığınızda, genellikle toptan otomobil hizmetlerini göreceksiniz. İkinci el mal satın almanızı önermiyoruz, ancak sermayeniz çok küçükse, bu fikri de inceleyin.

Sanayide Tamir Dükkanı Kar Marjı

Binek araç sayısının artması ve buna bağlı olarak tamir, bakım ve yedek parça gibi hizmetlere olan talep nedeniyle otomotiv sektöründeki firmaların kar marjları her geçen gün artmaktadır. Otomatik işler günlük ortalama 500 Türk Lirası ile 1000 TL. aralarında para kazanın.

Oto tamirhanesi açmak için iş kredisi veren bankalara gidip en ucuz vade ve en ucuz faiz oranı ile kredi alabilirsiniz. Ayrıca bir oto tamir dükkanı açmak için KOSGEB  kredisi için başvurabilirsiniz.

G/ TOPTAN VE PERAKENDE TİCARET; MOTORLU KARA TAŞITLARININ VE MOTOSİKLETLERİN ONARIMI

  • Motorlu kara taşıtlarının ve motosikletlerin toptan ve perakende ticareti ile onarımı
  • 1. Motorlu kara taşıtlarının ticareti
  • 11. Otomobillerin ve hafif motorlu kara taşıtlarının ticareti
  • 19. Diğer motorlu kara taşıtlarının ticareti
  • 2. Motorlu kara taşıtlarının bakım ve onarımı
  • 20. Motorlu kara taşıtlarının bakım ve onarımı
  • 3. Motorlu kara taşıtlarının parça ve aksesuarlarının ticareti
  • 31. Motorlu kara taşıtlarının parça ve aksesuarlarının toptan ticareti
  • 32. Motorlu kara taşıtlarının parça ve aksesuarlarının perakende ticareti
  • 4. Motosiklet ve ilgili parça ve aksesuarların ticareti, bakımı ve onarımı
  • 40. Motosiklet ve ilgili parça ve aksesuarların ticareti, bakımı ve onarımı

Kosgeb, inandığımız kodlarla, bir iş kurmak için finansal desteğe ihtiyaç duyan girişimcileri destekliyor. Öncelikle kendi işinizi kurmanız ve bir iş planı yazmanız gerekiyor. Bu iş planında kendinizi, neden bu sektörü tercih ettiğinizi, geleceğe yönelik planlarınızı, fiyatlandırma politikanızı, hedef kitlenizi ve kendinizi tanıtmanız gerekiyor. Bu iş planını bir danışmanlık şirketinin yardımıyla da oluşturabilirsiniz. Kurum ile görüşmelerinizin ardından iş planı alınır ve ilgili departman tarafından incelenir.

Ayrıca Kosgeb, girişimci olmak isteyenlere toplam 32 saat Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi adı verilen kurslar da sunmaktadır. Bu kurslara katılım zorunlu ve tamamen ücretsizdir. Herkes katılabilir. Kursiyerler 32 saat sonra sertifika alırlar. Bu sertifika, yeni girişimcileri desteklemek için gereklidir. İşinize başlamak ve sertifika aldıktan sonra bir iş planı oluşturmak için yapmanız gerekenler aşağıda listelenmiştir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.