DOLAR
32,5976
EURO
34,7516
ALTIN
2.491,67
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
15°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C

Sıfır Faizli Tarım Kredisi Nasıl Alınır? (100 Bin TL)

Sıfır Faizli Tarım Kredisi Nasıl Alınır? (100 Bin TL)

Yurdun kırsal kesimlerinde tarımsal üretim yapacak olan veya faaliyette bulunan çiftçilerimize kredi imkanı Ziraat Bankası tarafından finanse edilmektedir. Tarım Kredi Kooperatifleri ve Ziraat Bankası işbirliği ile desteklenecek çiftçiye düşük faizli kredi imkanı sunulacak. Mart ayı sonunda Resmi Gazete’de yayımlanan düşük faizli kredi kullandırma detaylarından tarımsal üretim konuları çerçevesinde sizler için değerlendireceğiz.. Resmi Gazeteye buradan ulaşabilirsiniz. Sıfır Faizli Tarım Kredisi hakkında aynı zamanda 3 Ocak 2020 tarihinde yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararı kapsamında kullandırılacak tarım kredisinin faiz oranlarını da tablolar ile sizlerle paylaşacağız. Yazımızda yer verdiğimiz tarımsal üretim konuları aşağıdaki gibi olacak ve ilgili konuların şartları faiz oranları tablo halinde gösterilecektir. Sizde tarım kredisi kullanmayı düşünüyorsanız yazımız tam da size göre..

Ziraat Bankası Çiftçi Kredisi Faiz Oranları

Ziraat Bankası tarafından çiftçilerimize kullandırılmak üzere belirlenen kredi konuları; işletme ve yatırım kredisi olarak ikiye ayrılmış olup kredi üst limiti de yine Resmi Gazete’de her üretim konuları için ayrı ayrı belirtilmiştir. Üretim konularında çiftçilerin belirlenen özellikli kriteri sağlaması halinde ilave faiz oranları tanımlanacak ve bu kriterlerin ne demek olduğu ne anlama geldiğini sizler için Ziraat Bankası Tarım Kredisi Şartları adlı içeriğimiz de ele aldık.. Konu ile ilişki olarak yatırım ve işletme kredisi olarak ayrıştırılan tarım kredi konularından çiftçinin hangi durumları sağlaması halinde elde edeceği yönelik gerekli inceleme araştırmalar içeriğimiz de..

Kontrollü Örtüaltı Tarımı Kredisi Nasıl Alınır?

Üretim konularından ilki olarak kontrollü örtüaltı tarım kredisi kullanmak isteyen çiftçilerimiz için belirlenen kredi kredi kullanım koşullarından; yatırım ve işletme kredisi için belirlenen % 50 faiz indirim oranından yatırım kredileri ile ilgili olarak kapsama dahil kontrollü örtüaltı üretme koşullarına uygun olmak üzere;

  • En az on dekar büyüklüğündeki seralarda Örtüaltı Kayıt Sistemi Yönetmeliğine uygun olarak örtüaltı yetiştiriciliği yapmak aranan ilk şart olacaktır.
  • İşletmenin faaliyetlerinin ilgili konuda üretimin yapıldığına dair Örtüaltı Kayıt Sisteminde (ÖKS) kaydı bulunması gerekir.
  • Sonrasında kredi kullandırılacak kişiden en az on dekar büyüklüğünde sera kuracak olma şartı aranır.
  • Çiftçinin sera modernizasyonu yapacak olması gerekir.
  • İşletme sahibine ait olan mevcut seranın kapasitesi en az on dekar ve üzeri olmalıdır.

İşletme kredileri ile ilgili olarak; kontrollü örtüaltı üretme koşullarına sahip en az on dekar büyüklüğündeki seralarda Örtüaltı Kayıt Sistemi (ÖKS) Yönetmeliğine uygun gunceldetay.net olarak örtüaltı yetiştiriciliği yaptığı Bakanlık tarafından tespit edilerek Örtüaltı Kayıt Sisteminde (ÖKS) kaydı bulunan işletmeler yararlanabilir.

Tarım Hayvancılık Kredisi Başvurusu Nereye Yapılır?

Başvurular, gerekli belgelerle birlikte Ziraat Bankası’na şahsen yapılır. Peki tarım hayvancılık kredisi için hangi belgeler gereklidir?

  • Nüfus cüzdanı fotokopisi,
  • İpotek, arazi, ipotek için tapu başvurusunda bulunurken (garanti belgeleri)
  • ÇKS sertifikası,
  • İşletmenin son 3 yıla ait muhasebe kayıtları varsa (bireysel bir çiftçiden istenmez)
  • Ziraat Bankası ve Halkbank da traktör kredisi sağlıyor.

Resmi gazeteyi okuduktan ve bankayı bizzat ziyaret ettikten sonra, üreme ve dikim faaliyetleriniz için ne kadar para çekebileceğinizi bankada net bir şekilde öğrenebilirsiniz.

İzin verilen indirim yüzdeleri yatırıma ve işletme dönemlerine bağlıdır. Ayrıca verilen kredinin tavanlarına göre indirim yapılmaktadır. Ziraat Bankası ve tarımsal kredi birliklerinin yanı sıra kredi veren bankalara da başvurabilirsiniz. Ucuz faiz oranlarıyla banka kredisi ile işinize başlayabilir veya diğer cihazları vb. Kullanabilirsiniz.

Ziraat Bankası Yem Kredisi

Yem Bitkisi Üretim konusundan kredi kullanacak kişinin sağlaması gereken şartlar tebliğde açıkça belirtilmiştir. Çiftçilerin her yem bitkisi için yapay mera tesisi kurmalarına yönelik, yıllık ya da çok yıllık yem bitkisi üretimi kapsamında kullandırılacak kredi için üreticilerin yem bitkileri ekişi yapması ve onları toplamaları veya toplayacak olmaları gerekmektedir. Toplam yem bitkisi ekiliş alanının en az on dekar olması da diğer aranan şartlardan olup konu kapsamına dahil olan projelerin İl Müdürlükleri tarafından onaylanması gerekmektedir.

Yurt İçi Sertifikalı Tohum Kredisi

Bankanın sunduğu diğer bir üretim kredisi ise yurt içi sertifikalı tohum yetiştiricilerinin dikkatini çekmiştir. Konu ile ilgili olarak üreticinin sözü edilen krediden yararlanabilmesi için;

Başvuru sahibine ait Yetkilendirilmiş Tohumculuk Kuruluşu Belgesi gerekmektedir.  Tohumluk üretim, sertifikasyon, pazarlama konularından;  standart veya sertifikalı olarak tohum, sebze fidesi, çilek fidesi, tohumluk patates, meyve fidanı, asma fidanı veya meyve ya da asma üretim materyali üretiminde bulunması gerekmektedir.

Kredi konularından işletme ve yatırım kredisi kapsamına; tohum alımı, tohum çıkarma, işleme, temizleme, ilaçlama, sertifikalandırma, etiketleme, ambalajlama, depolama, ısı ve nem kontrollü depo yatırımları gibi faaliyetler ile sera yatırımları, tohum test laboratuvarları, biyoteknoloji laboratuvarları, iklimlendirme sistemleri, sulama sistemlerinde kullanılan alet-ekipmanlar ve diğer altyapı hizmetleri dahildir. Başvuru yapacak üreticiden yem bitkileri ve yemeklik dane baklagil tohumları üretimi hariç, onaylı tohumluk beyannamesi talep edilir.

Sıfır Faizli Tarım Kredisi

Sıfır Faizli Tarım Kredisi

Ziraat Bankası Süs Bitkisi Üretimi

Ziraat Bankası tarafından süs bitkisi üretim kredisi kullanacak üreticiler aşağıdaki koşulları sağlaması halinde kredi kullanımlarından yararlanabilirler. Bu konulara değinmek gerekirse;

Tohumculuk Sektöründe Yetkilendirme ve Denetleme Yönetmeliği’ne uygun yapılacak üretimde başvuracak kişiye ait süs bitkisi üretici belgesi olması ve süs bitkileri üretim işletmesi kapasite raporunu temin etmesi gerekir. Aksi halde yönetmeliğe uygun olmayan durumlarda kredi kullanımı söz konusu olmamaktadır. Kredi kullanacak kişinin sözleşmeli üretim yapması da gerekmektedir. Aynı zamanda yurt içinde süs bitkisi ve süs bitkisi çoğaltma amacıyla gerekli ekipmanları temin etmek amacıyla faaliyette bulunması koşuluyla kredi kullandırılacaktır.

Stratejik Bitkisel Üretim Kredisi

Stratejik üretim kapsamına konu olan bazı üretim faaliyetlerinin üretici tarafından uygulanmış ya da uygulanacak olması gerekmektedir. Bunlar sırasıyla; aspir, yağlık ayçiçeği, yağlık mısır, kolza, soya, susam, yağlık zeytin ve tıbbi aromatik bitkilerden; kekik, yağlık gül, yağlık lavanta, oğulotu, zencefil, salep, biberiye, adaçayı, sığla yağı, sumak, keçi boynuzu, defne, fesleğen, likapa, ıhlamur, safran ve jojobadır. Ayrıca fındık ve çay bahçeleri de bu kapsamda değerlendirilir ve yapılacak giderler krediye konu olabilir. Ancak belirtmeliyiz ki bu kapsamda sadece mevcut fındık ve çay bahçelerinin yenilenmesi ve gençleştirilmesi amacıyla yatırım kredisi kullanılabilir.

Meyve yetiştiriciliği ve Bağcılık

Meyve yetiştiriciliği veya bağcılık faaliyetleri yapmakta olan ve yapacak olan üreticilerimiz için Ziraat Bankası tarafından finanse edilen yatırım ve işletme kredisi koşulları şu şekilde olup Resmi Gazete’de yayımlanmıştır. Yetiştiricilerin aynı parsel üzerinde yada yan yana parsellerde üzümde asgari on dekar; diğer meyvelerde asgari yirmi beş dekar ve üzeri mevcut işletme kapasite arttırması ya da yeni kapama meyve bahçesi kurmaları gerekmektedir.

Geleneksel (Yaygın) Bitkisel Üretim

Uygulama esasları tebliği ya da Cumhurbaşkanı Kararında yer almayan ancak bitkisel üretim faaliyetlerinde bulunan üreticiler için kullandırılacak kredi türü olan Geleneksel Bitkisel Üretim kredisinden yararlanmak için Bakanlığın kayıt sistemine kayıt olmak gerekir. Kaydı bulunan üreticilerin kredi talepleri dikkate alınacaktır.

Sıfır Faizli Tarım Kredisi

Sıfır Faizli Tarım Kredisi

Tarım makineleri (Traktör Ayrık)

Zirai Kredilendirme Belgesine sahip olan tüm tarımsal makineler için kredi kullanım türüdür. Zirai belge yerine deney raporu üzerinden tarımsal araç kredisinde süt sağım makineleri ve sağım robotları vb. mekanizasyon araçları yatırım kredisine konu edilebilir.

Traktör Kredisinde % 50 Faizli Dönem

Traktör kredisi kullandırılabilmesi için üreticilerin faaliyet konuları arasında bitkisel üretim veya küçükbaş, büyükbaş hayvancılık ve kanatlı üretimi damızlık dahil olmak üzere en az birisinin bulunması şartı aranır. Aynı zamanda kredi kullanımlarına zirai kredilendirme belgesine sahip olan traktörler dikkate alınacaktır. Kredi için ikinci el traktör alımı gerçekleştirecekse Karara göre traktörün en yüksek 8 yaşında olması şartı da ayrıca aranmaktadır.

Diğer tarımsal üretim konuları ise Resmi Gazete’de şu şekilde sıralanmıştır.

  • Modern basınçlı sulama sistemi yatırımı
  • Tarım makineleri parkı
  • Arazi alımı (birleştirme)
  • Lisanslı depoculuk yatırımları
  • Elektronik Ürün Senedi (ELÜS) karşılığı kredi kullanımı
  • Tarımsal ürünlerin işlenmesi
  • Sözleşmeli üretim (üretim yaptıran gerçek/tüzel kişi)
  • Özel ormancılık

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR! ÇKS Kayıt ve Yenileme İşlemleri Nasıl Yapılır? 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR! Ziraat Bankası Tarım Kredisi Şartları 

Tarım ve Hayvancılık 2021 Yeni Hibe Desteği

Devlet, bu yıl da tarım ve hayvancılık üzerine hibe vermektedir. Yeni hibe desteği 2021 olarak çiftçilerimizin kullanımına sunulan tarım ve hayvancılık hibesinde dikkat edilmesi gereken husus, yeni hibe desteğinin 1 Ocak 2021 tarihinde Resmi Gazete’de yürürlüğe girecek olmasıdır. Ancak vatandaşlar şimdiden hibe destek unsurunun detaylarını merak etmektedir. Bu nedenle yaptığımız araştırmalar sonucu siz değerli okuyucularımız için Tarım ve Hayvancılık Yeni Hibe Desteği ayrıntılı olarak inceledik.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.