DOLAR
32,5200
EURO
34,7937
ALTIN
2.424,45
BIST
9.730,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

Sıfır Faizli Yeni Destek Kredisi 150 Bin TL. 84 Ay Vadeli (Köy Kredisi)

Sıfır Faizli Yeni Destek Kredisi 150 Bin TL. 84 Ay Vadeli (Köy Kredisi)

150.000 Türk Lirası kredi faizsizdir: birçok şehirde projeler halen devam etmektedir. “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” projesi ile binlerce kişinin 84 ay faizsiz 150.000 TL faizsiz kredi aldığı bildirildi. Sıfır Faizli Yeni Destek Kredisi 150 Bin TL. 84 Ay Vadeli (Köy Kredisi) İncelenen projenin içeriğine ilişkin şu ifadeler yapılmıştır: “Proje; Koyun yetiştiren veya çiftliklerindeki dişi sayısını 6 aydan 24 aya çıkarmak için zaten yapmış olanlardan, ödünç verme döneminde en az 100 (en fazla 7 yıl) dişi koyun 6 hayvan (dişi 24 ay) değil 100’ün altına düşüyor ve banka üretici başına 150.000 TL kredi veriyor.

Sıfır Faizli Yeni Destek Kredisi 150 Bin TL. 84 Ay Vadeli

Faizsiz 150.000 TL kredi veriliyor: 84 aylık kredi başvurusu! Kampanya 81 şehirde bölgesel tarım departmanları tarafından yapıldı ve başladı. Yazımızda 7 yıla kadar 150.000 TL faizsiz krediden yararlanan vatandaşların şartları ve talep detayları anlatılıyor. “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” projesi, en az 100 koyun ve keçiyi alt üst ederek sürdürülebilir işletmeler yaratmayı hedefliyor. Hareketsiz ticari tesislerin üretime dahil edilmesi, kırmızı et üretiminin artması, yerel üretimi teşvik ederek üretici gelirlerinin artırılması. Başvurularla ilgili olarak, üretici / üretici tarafından rapor edilen koruma kapasitesi, koyun ve arazi varlıkları dikkate alınarak bölge proje değerlendirme komitesi tarafından bir ön değerlendirme yapılacaktır.

Sıfır Faizli 150 Bin TL. Köy Kredisi Kullanım Detayları

  • Üretici başına azami kredi kullanım tutarı 150.000 TL.
  • Yatırım kredilerinde 12 ay ödemesiz dönem olmak üzere azami 7 yıl vade,
  • İşletme kredilerinde azami 18 ay vade uygulanacaktır.
  • 100.000 TL’ye kadar %100 faiz indirimli olarak,
  • Teminat hayvan rehini, iki adet kefil ve kuzu satışlarının temliki olması gerekmekte,
  • Kefalet şartının sağlanamaması halinde ipotek, KGF kefaleti vb diğer teminatlar talep edilmektedir.
  • Hayvan alımının olmaması durumunda ilgili proje kapsamında işletme kredisi kullandırılmaz.

84 Ay Vadeli Yeni Destek Kredisi Projesi

Söz konusu projenin içeriği hakkında yapılan açıklamaya göre;

“Proje; kendi adına küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan veya daha önce yapmış olanlardan, işletmesinde 6-24 aylık dişi hayvan sayısının asgari 100 adete tamamlanması, kredi süresince (azami 7 yıl) işletmesinde dişi küçükbaş (6-24 ay dişi ) hayvan sayısının 100 baş altına düşmemesi, banka tarafından üretici başına 150.000 TL kredi kullandırılmasını içerir. Proje kapsamında olan koyun ırkları, Kıvırcık, Karacabey Merinosu, Anadolu Merinosu, Orta Anadolu Merinosu ırklarıdır.”

Sıfır Faizli Yeni Destek Kredisi 150 Bin TL. 84 Ay Vadeli (Köy Kredisi)

Sıfır Faizli Yeni Destek Kredisi 150 Bin TL. 84 Ay Vadeli (Köy Kredisi)

150 Bin TL. Köy Kredisinden Kimler Yararlanacak?

84 ay vadeli verilecek 150 bin TL faizsiz kredi için aranan başvuru şartları şu şekilde:

  • Talep anında 18 yaşını doldurmuş olmak,
  • Projenin başlangıcında aktif olarak koyun veya keçi yetiştirildi.
  • İlk kez koyun yetiştirenler proje kapsamında değerlendirilmeyecektir. Başlarken başvurursanız, başvurularınız kabul edilmeyecektir.
  • Proje kapsamında satın alınan hayvanlardan, şirkette dişi koyun varlığının en az 100 (yüz) başlığa ulaşması, proje kapsamında kullanılacak yatırım kredisinin devamı sırasında sayısı proje kapsamında 100 (yüz) baştan (hangisi daha büyükse) az olan hayvan ırkları. indirilmemelidir.
  • İşletmenin bulunduğu yerde yaşamalıdır.
  • Koyun ve keçi yetiştiriciliğine uygun, hayvanların ve proje kapsamında satın alınan sürünün tamamını barındırabilecek bir hayvan barınağı (ağıl) bulunmalıdır.
  • Çalıştığı bölgenin otlaklarından yararlanmalıdır. Mera kullanımının önünde herhangi bir engel olmamalı ve / veya yıllık yem ihtiyacının en az %50’si kadar artabilmelidir. Üreticinin projeye katılım talebinde bulunabilmesi için aşağıdaki üç noktadan birini belirtmek yeterlidir. a-) Üretici meradan yararlanır; b-) yıllık kaba yem ihtiyacının en az% 50’sini toplamak; c-) Üretici meraları kullanır ve yıllık gıda ihtiyacının en az% 50’sini ekip biçer;
  • Proje kapsamında satın alınan hayvanların kendi dükkanlarından çıkmalarına izin verilmemektedir. Proje kapsamında hayvanları satan kişiler artık aynı hayvanlar için projeden yararlanamayacak.
  • Birinci derece akrabalar arası alım / satımlar proje kapsamında değildir.

Yeni Destek Kredisi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Kredi değerlendirmesi şu şekilde yapılacak:

  • Başvurularla ilgili olarak, üretici / üretici tarafından rapor edilen koruma kapasitesi, koyun ve arazi varlıkları dikkate alınarak bölge proje değerlendirme komitesi tarafından bir ön değerlendirme yapılacaktır.
  • Başvuruların değerlendirilmesinin temel amacı; Küçük sürü yetiştiricilerinin kapasitesi (100 başlığa kadar). Uygulamaları değerlendirirken, işletmelerinde 100 başlı ve altı Küçükbaş anaç yetiştiriciler, bu yıl Anaç Kovun keçilerinin desteğini belirlemede önceliklidir. Burada da bölgesel proje değerlendirme komisyonları, şirketin kapasitesini 100’den 200’e çıkarmak için destek uygulamasında ikinci bir kota belirleyebilir.
  • Uygun belgelere sahip yetiştiriciler, bölgenin idaresi altında toplanan bölge proje değerlendirme komiteleri tarafından değerlendirilir. Komisyon, yukarıda belirtilen başvuru koşullarının karşılanıp karşılanmadığını, kapasitenin yeterli olup olmadığını belirleyecektir. Komite imzalanır ve il proje değerlendirme komitesine gönderilir.
  • İl proje değerlendirme komisyonu, ilçelere göre çiftçilerin listelerini doğrulama için bankaya gönderir.
  • Üreticilerin / üreticilerin isimleri, Yeterli doğrulukta, Bölge Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne yazılı olarak iletilecektir. İl proje değerlendirme kurullarınca uygun görülen seçiciler değerlendirmeye alınacaktır.
  • İl proje değerlendirme komitesince onaylanarak yönetim proje değerlendirme komitesine gönderilen listeler komite tarafından yeniden değerlendirilerek nihai karar verilecektir.
  • Valilik Proje Baş Kurulunun kararı kesindir. Kararlar, uygulama için il proje değerlendirme komitesine gönderilir.
Sıfır Faizli Yeni Destek Kredisi 150 Bin TL. 84 Ay Vadeli (Köy Kredisi)

Sıfır Faizli Yeni Destek Kredisi 150 Bin TL. 84 Ay Vadeli (Köy Kredisi)

  • İl Proje Değerlendirme Komisyonu, alacaklıların listesini İlçe Proje Değerlendirme Komisyonuna bildirir ve üreticiler İlçe Proje Değerlendirme Komisyonu tarafından bilgilendirilir.
  • Soyluların nihai listeleri Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü internet sitelerinde yayınlanıyor.
  • Listeye giren üretici / üreticinin tüm işlemleri ve kredileri Banka’nın politika ve prosedürlerine uygun olarak gerçekleştirilmektedir.
  • Banka tarafından kredi limiti belirlenen ve işlemleri tamamlandıktan sonra isimleri il müdürlüğüne bildirilecek üretici / üreticilerin bağlı oldukları ilçe müdürlükleri ile iletişime geçerek anlaşma imzalamaları gerekmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.