DOLAR
32,3799
EURO
35,1599
ALTIN
2.323,52
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C

Soyadı Değişikliği Nasıl Yapılır? 2021 Başvuru

Soyadı Değişikliği Nasıl Yapılır? 2021 Başvuru

Soyadı değişikliği başvuruları e-devlet üzerinden hizmete açılması üzerine vatandaşlar tarafından yoğun bir ilgi ile karşılanıyor. Soyadı Değişikliği Başvurusu Nasıl Yapılır? E-devlet üzerinden Herkesin soyadı değişikliğinin yapabilmesi mümkün değil ancak kişinin evlenmiş, boşanmış ya da eşinin vefat etmiş olması gerekmektedir. Kısaca soyadı değişikliği kadınları kapsamaktadır. Soyadı Değişikliği Başvurusu Nasıl Yapılır? (E-devlet) E-devlet üzerinden yapılabilen soyadı değişikliği hakkında İçişleri Bakanlığınca yapılan açıklamada evli veya boşanmış kadınların kullanmakta oldukları ya da kullanacakları soyadlarının e-devlet hizmet kapısı üzerinden online olarak değiştirilebileceği açıklandı. Bu yazımızda sizler için Soyadı değişikliği e-devletten nasıl yapılır? E-devlet soyadı değişikliği başvuru süreci nasıldır? Soyadı değişikliği kimleri kapsamaktadır? gibi soruları ele aldık. E-devlet soyadı değişikliği başvuru, Bankada soyadı değişikliği nasıl yapılır, Boşandıktan sonra soyadı değişikliği için gerekli evraklar , Evlilik soyadı değişikliği Detaylar yazımız da..

E-devlet Soyadı Değişikliği

Belirli sebepler dahilinde kadınlara yönelik olarak e- devlet üzerinden uygulanmaya başlanan soyadı değişikliği için Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne ait “Evli Kadının Kocasının Soyadı ile Birlikte Önceki Soyadını Kullanması veya Sadece Eşinin Soyadını Kullanmasına İlişkin Nüfus Kayıt Değişiklik Başvurularının Alınması” ve “Boşandığı Eşinin Soyadını Kullanmasına İzin Verilen Kadının, Evlenmeden Önceki Soyadıyla Eşinin Soyadını Birlikte Kullanması veya Sadece Evlenmeden Önceki Soyadını Kullanmasına İlişkin Başvurunun Alınması” yönünde vatandaşlara sunulacak hizmetler e-devlet kapısı üzerinden kullanıma açılmıştır. Yoğun bir ilgi ile karşılan ve çokça merak edilen e-devlet üzerinden soyadı değişikliği için bilmeniz gerekenler yazımızın devamında sizlerle..

Soyadı Değişikliği Başvurusu Nasıl Yapılır?

Geçtiğimiz günlerde e-devlet üzerinden Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü bünyesinde hizmete sunulan soyadı değişikliği hakkında yapılacak başvuru için aşamalar sırasıyla;

  1. E-devlet sistemine giriş yapınız.
  2. Açılır pencerede T.C Kimlik numaranızı,
  3. Ardından size özel tanımlanan gunceldetay.net şifrenizi yazınız.
  4. E-devlet kapısı üzerinden sunulan hizmetlere tıklayınız.
  5. Buradan Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü hizmetlerine erişmeniz gerekmektedir.
  6. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından sunulan tüm hizmetleri ekranınızda görebileceksiniz.
  7. Hizmetlerden “Evli / Dul veya Boşanmış Kadınların Soyadı Değişikliği Başvurusu”adlı hizmete tıklamanız gerekmektedir.
  8. Sonrasında başvuru işleminizi oluşturabilirsiniz.

Ancak dikkat etmeniz gereken nokta gerekli adımları izledikten sonra burada yapacağınız başvuruda e-devlet şifreniz yetersiz olacak. Bu nedenle sizden mobil imza ya da elektronik imza talep edilecektir. Elektronik imzanızın olmaması durumunda daha pratik olarak size önerebileceğimiz yöntem mobil imza yöntemi olacaktır.

Soyadı Değişikliği Nasıl Yapılır?

Soyadı değişikliği için Mobil İmza veya Elektronik İmza doğrulaması gerekmektedir.

Mobil imza almak için yapmanız gereken çok basit bir yöntem olacak. E-devlet’e kayıtlı numaranız üzerinden mobil imza almanız gerekmektedir. Mobil imza nasıl alınır? diye soracak olursanız şayet sizlere bağlı bulunduğunuz operatörler şubelerine müracaat etmeniz gerektiğini söyleyebiliriz. Belirli bir ücret karşılığında alacağınız mobil imzanız ile “Evli / Dul veya Boşanmış Kadınların Soyadı Değişikliği Başvurusu” gibi başvurularınızı mobil imza üzerinden yapabilirsiniz 🙂

Mobil İmza Nasıl Alınır?

Öncesinde kısaca bahsettiğimiz e-devlet kapısı üzerinden bazı başvurularda mobil imza istenmektedir. Yani PTT’den 2 TL gibi bir bedel karşılığında, unutmanız halinde 4 TL ücret ile alacağını e-devlet şifreniz bazı durumlarda yeterli olmayabilir. Bu sebeple bazı başvurularda yeterli görülmeyen e-devlet şifre doğrulaması yerine sizden mobil imza veya elektronik imza talep edilir. Elektronik imza mobil imzaya göre daha meşakkatli olacağı üzere size mobil imza almanızı önerir çünkü şifrenin yetersiz kaldığı durumlarda iki yöntem sunulmaktadır. Mobil imzayı temin edebilmek için bağlı bulunduğunuz operatöre başvurmanız gerekmektedir. Bazı koşulların sağlanması halinde size özel mobil imza tanımlanacak ancak belirtmeliyiz ki belli bir ücret karşılığında mobil imzaya sahip olabilirsiniz.

E-Devlet Yeşil Kart Başvurusu Nasıl Yapılır? (GÜNCEL)

Servisten sadece Türk Telekom mobil faturalı müşterilerin yararlanacağı mobil imza servisinin hizmet bedeli tüm vergiler dahil 4 lira 85 kuruştur. Türk Telekom mağazasından alacağınız mobil imza için başvuru esnasında tek seferlik 4 lira işlem ücreti ve 15 lira SIM kart ücreti alınacaktır. Detaylı bilgi için Türk Telekom internet sitesiniz ziyaret etmelisiniz..

Turkcell mobil imza servisi ücret bedeli faturalı hatlar için ayda standart olarak 8 lira, KamuSM Serfikalı olarak 4 lira ve Avukat paketi olarak ayda 6 lira olarak belirlenmiştir. Detaylı bilgi için Turkcell internet sitesini ziyaret ediniz.

Islak imza ile eş değer hukuki geçerliliği sahip olan SIM kart aracılığıyla elektronik ortamlarda işlem yapmanızı sağlayan mobil imza faturalı hatlar için ayda 5 lira ile Vodafone mobil imza servisinden yararlanabilirsiniz.

Ayrıca e-devlet üzerinden din değişikliği yapabileceğinizi biliyor muydunuz? E-devlet üzerinden din değişikliği yapmak için e-devlet hizmet kapısına giriş yapmanız ve Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü hizmetlerine erişim sağlamanız gerekmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.