DOLAR
32,5995
EURO
34,7919
ALTIN
2.496,49
BIST
9.444,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Tarla Parası Kimlere Verilir? 2021 Şartları Nelerdir?

Tarla Parası Kimlere Verilir? 2021 Şartları Nelerdir?

Tarla parası, devlet sübvansiyonlarından biridir. Ziraat Bankası, başvuruları belirli bir saatte bakanlığa giden çiftçilerimize ödeme yapıyor. Bağış olarak da bilinen desteğin ne zaman sağlanacağını merak ediyorum. İnternette arsanın büyüklüğü hakkında bilgi edinebilirsiniz. Bu arada çiftçilerimiz buğday tarlalarına verilen destek miktarı ile ilgileniyor ve aynı zamanda ekilmemiş tarlaların para kazanıp kazanmadığını merak ediyorlar. Tarla Parası Kimlere Verilir Ayrıca devlet çiftçilerimizi mazot ve gübre ile destekliyor.

Tarla Parası 2021

Tarımsal destek programları kapsamında birçok destek ödemesi Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılmaktadır. Bu destek ödemeleri, bakanlık tarafından belirlenen koşulları sağlayan üreticilere yapılır. Bunlardan biri toprak parası denen toprak parasıdır. Her sabah yardım sağlanır. Ödemeler Ziraat Bankası aracılığıyla yapılır. Destek, sorumlu bakanlık tarafından sağlanır. Taleplerin ve ödemelerin zamanlaması da bakanlık tarafından duyurulur.

Tarla Parası Kimlere Verilir?

Mali destek, önceki yıllarda olduğu gibi bağışlardan gelmeye devam edecek. Destek alabilmek için firma büyüklüğünün tarlada 5 hektar sebze, meyve, süs bitkisi vb. olması gerekmektedir. Üretim tamamlanmalıdır. 100 TL’yi destekler. Küçük İşletme Yardımı Resmi Gazetede yayınlandı. Tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliğinin yanı sıra meyve ve sebze üretenlere de bu destek sağlanmaktadır.

Devlet bu topraklarda tarla sahibi olanları ve tarımsal faaliyetlerde bulunanları destekler. Ek olarak, insanların destek alabilmek için kendi alanlarının olması gerekir. Kiralanan alanlar için devlet arsa ödemesi alınmaz. Her yıl ekilen tarlalar için aynı kişi destek alırken, aynı kişi birden fazla tarla için destek alabilir. Yem bitkileri üretimi için faizsiz kredi mevcuttur.

Tarla Parası Nasıl Alınır?

Tarla Parası adı altında verilen destek, küçük firmalar için tarımsal faaliyetlerin devamlılığını sağlamak için tasarlanmıştır. Başvurusunu destekleme şartlarını yerine getiren herkes 100 Türk Lirası alacak. Arazi edinimi için başvuruda bulunmadan önce, bölge veya ilçe ziraat odası ile iletişime geçmeli ve belirlenen katkı miktarını ödemelisiniz. Bu miktarın ödenmemesi nedeniyle arsa temini işlemleri durdurulmuştur.

Tarla Parası Kimlere Verilir

Tarla Parası Kimlere Verilir

Ücreti ödedikten sonra, başvuru formunu oradan almak için il tarım ve orman müdürlüğü ile iletişime geçmelisiniz. Buradan alacağınız evrakları tarlanızın bulunduğu köy muhtarından onaylı olarak almanız gerekecektir. Onaylanan belgeler, bölgesel tarım ve ormancılık departmanlarına yeniden sunulur. Ancak, başvuru sahiplerinin Çiftçi Kayıt Sistemine kayıt yaptırmaları gerekmektedir. Bu sisteme kayıtlı olmayan kişilerin başvuruları kabul edilmeyecektir.

Tarla Parası Başvuruları

Tarla Parası adının sağladığı yardımdan yararlanmak için çiftçilerin tarımsal faaliyetlerde bulunması gerekiyor. Çiftçiler için tescil belgesi ibraz edilmesi gerekmektedir. Başvuru sahipleri, üyelik ücretini ödedikten sonra il komutanlığı ile iletişime geçmelidir. Ayrıca ekilen tarlalar için ödeme almak isteyenlerin ekilen alanları bildirmeleri gerekmektedir. Başvuru sahiplerinin ve bakmakla yükümlü oldukları kişilerin tutarları Ziraat Bankası’na havale edilir. Ziraat Bankası’nın çiftçilere sunduğu banka kartı ürünü Başak Kart ile bu ödemeler çekilebiliyor.

50 hektardan fazla arazisi olanlarda durum farklı. Bu insanlar ülkelerini analiz etmelidir. Özellikle, bu analitik prosedürler dizel ve gübre yardımı almak isteyenler tarafından yapılmalıdır.
Çiftçi kayıt sistemine başvuru sahipleri tarafından ödenecek yeni kayıt ve güncelleme sayısı hektar sayısına bağlıdır. ÇKS belgesi kazanmak için bu içeriği görüntüleyebilirsiniz.

  • 100 dönüm ve daha fazlası: 20 lira,
  • 50 dönümden fazla ve 100 dönüme kadar: 15 lira,
  • 10 dönümden fazla ve 50 dönüme kadar: 10 lira,
  • 1 dekardan fazla ve 10 dekara kadar: 5 lira.
  • Ayrıca destek ödemesi talebinde 10 Türk Lirası dosya ücreti vardır.
  • Onaylı bir belge 2,5 TL’dir. Belediye bünyesinde arazi kiralama ve satın alma işlemleri de yapılabilmektedir.

Tarla Parası Sorgulama

Ziraat Bankası’nda çiftçilerin hesaplarına hektarlarca para yatırılıyor. Sahada yardım almak isteyenler, uygun alanlara sahip oldukları ve nafaka ödenen alanlarda çalıştıkları sürece ödemelerini alabilirler. Tarla parasının amacı, üretimin sürekliliğini sağlamaktır. Saha kılavuzu ayrıca dizel ve gübre için destekleri içerir. Miktarlar yıllar içinde değişir. Örneğin fındığın maliyeti beyanname başına 170 liradır. Süs bitkileri üretimi için 100 lira, sera için 50 lira vb. Nafaka ödemeleri tutar olarak ifade edilir.

Desteklenen konular arasında yağlı tohumlar, sebzeler ve meyveler, süs bitkileri, yem bitkileri, meralar ve ormanlar, çayırlar, baklagiller ve mazot ve gübre desteği bulunmaktadır. 2021 için başvuruların sunulması henüz başlamadı. Başvuruları aldıktan sonra sizi bilgilendireceğiz. İnternetten veya size en yakın Ziraat Bankası şubelerinden bilgi alabilirsiniz. Harman yetiştirmek için de kredi alabilirsiniz.

Mazot ve Gübre Desteği

Desteklenen ürünler ve destek miktarları aşağıdaki tabloda listelenmiştir. Mazot ve gübre ürüne göre ayrı ayrı kapsanmaktadır. Gübreleme maliyeti beyanname başına 4 TL iken, mazot desteği ürüne göre değişiklik göstermektedir. Motorin fiyatları arttıkça destek seviyesinin de artacağı unutulmamalıdır. Bunu göz önünde bulundurarak Hazine ve Maliye Bakanlığı fiyatları artırma gücüne sahiptir.

Toprak analizi için destek seviyesi, arazinin büyüklüğüne bağlıdır. Tarım arazilerinin analizi için 50 ve daha fazla on yıldan beri sağlanan yardım miktarı 40 liradır. Organik tarımın farklı şekillerde desteklendiğini biliyoruz. Bu destek miktarları, türüne göre değişmekle birlikte 10 ile 100 Türk Lirası arasında değişmektedir. Alabalık ve levrek gibi balıklar için kilogram başına 25 lira destek sağlanmaktadır. Bitkisel üretim yapan küçük işletmelere sağlanan miktar 100 liradır. Sera, tıbbi ve aromatik bitkileri desteklemenin maliyeti 10 ila 150 lira arasında değişiyor. Toprak testini geçen kişiler, temin edilmeye devam edecek olan mazot ve gübreye hak kazanabilirler. Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 16,1 milyar TL bütçe ayırdı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.