DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

Tıp Mezunu İş İmkanları ve Maaşları

Tıp Mezunu İş İmkanları ve Maaşları

Tıp Mezunu İş İmkanları ve Maaşları

Lisans eğitimlerine göre daha uzun sürmekte olan Tıp Mezunu İş İmkanları ve Maaşları ile ilgili detayları paylaşıyoruz. Sayısal puan türünde yüksek seviyelere ulaşmanız halinde hangi programlara dahil olabileceğinizin yanıtını alacaksınız. Doktorların yetiştirilmesi ve sağlığı baz alan tüm eğitimlerin verilmesi amacıyla başvurulan fakülteler genel anlamıyla Tıp Fakülteleri olarak bilinmektedir. İnsan sağlığını gözlemleyen, hastalıkların tedavisi için uğraş veren hastalık çeşidine göre plan sunan kişilerin bu alanda eğitim gördüklerini aktarabiliriz. Yaşanan rahatsızlıklar karşısında geçici ya da kalıcı tedavi yöntemlerini geliştiren doktorların alması gereken eğitimlere dair bilinmesi gerekenleri aktarmaktayız. Tıp alanında gerçekleşecek mezuniyetin ardından hangi dallarda hizmet verileceğini ve ne kadar maaş alınacağını da bu sayede öğrenebileceksiniz.

 

Tıp Eğitimi Nasıl Alınır?

Tıp Eğitiminin temelinde anatomi, kimya, biyoloji ve fizik gibi alt dalların yer aldığını vurgulayabiliriz. Toplamda 6 yıl devam eden bu eğitim sürecinin ikinci ve üçüncü yılları bu şekilde tamamlanmaktadır. Diğer yarısında ise klinik ortamlarında eğitim öğretim yapılmaktadır. Kitaplardan öğrenilen bilgilerin uygulanmasını kapsayacaktır. Hangi derslere gireceğinizi öğrenmek istediğinizde kazandığınız üniversitenin şartlarına göz atmanız gerekmektedir. Genellikle resmi web siteleri üzerinden duyurulan bilgilere göre tercihlerinizi yapabilirsiniz. Eğitimlerin ve kapsamları ile birlikte, eğitim sonunda elde edilecek bilgi ve becerilere de değinilmektedir. Doktor olmak isteyen kişilerin hayallerini süsleyen tıp eğitimi ile ilgili tüm detayları elde etmek isteyebilirsiniz.

 

Tıp Eğitimi İçin Hangi Sınava Girilir?

Türkiye’de devlet üniversitelerinde veya özel üniversitelerde eğitim alabilmek için YKS sınavına girilmesi gerekmektedir. TYT ve AYT olarak iki şekilde gerçekleştirilen bu sınavda almanız gereken puan türlerini incelemeniz önerilmektedir. Buna göre TYT’den 150 ve üzeri puan alan kişilerin AYT’ye giriş hakları olacaktır. Böylece yeterli puanları almaları halinde tıp bölümünü 4 yıl olarak tamamlamalarına olanak verilecektir. Eğitim sürecinde ve sonrasında gerçekleştirilecek tıbbi müdahalelerde dayanıklı ve soğukkanlı kişilerin başarılı oldukları görülmektedir. Son derece disiplinli bir çalışmayı gerektiren tıp alanını tercih etmeniz halinde insanların sağlığıyla yakından ilgilenmeniz gerekecektir. Sizleri zorlayabilecek olan bu uzun ve zorlu şartlarda eğitim almaya alışmanız gerekmektedir. Bu nedenle normalin üstünde bir çalışma prensibine sahip olmanız beklenmektedir.

Tıp Mezunu Olma Şartları

Tıp fakültesini bitirmenizin ardından hekimlik unvanını elde edebileceksiniz. Böylelikle sağlıkla ilgili çeşitli alanlarda çalışmanıza olanak verilecektir. İlk etapta Pratisyen Hekim unvanıyla başlayacak olan kişilerin TUS sınavına girecek uzmanlıklarını elde edebileceklerini belirtmekteyiz. Böylece asistan olarak görev aldıkları esnada uzmanlığa yükselmelerini sağlayacak fırsatları yakalayacaklardır. KPSS ile yapılan atamalarda açılan kadrolara göre tercihlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Hemşirelik, çocuk gelişimi ve sağlığı, beslenme ve diyetetik, biyoloji bölümleri, odyoloji veya psikoloji gibi alanlarda görev almak isteyen kişilerin bu şartlara uygun bölümlerden mezun olmaları gerekmektedir.

 

Tıp Mezunu İş Olanakları ve Maaşlar

Geçmiş yıllarda yapılan atamalarda taban ve tavan puanları inceleyebilirsiniz. Böylelikle pratisyen veya uzman hekim olmanız halinde hangi alanlarda çalışabileceğinizi öğrenebilirsiniz. Toplamda 100’ü aşkın sayıda ola tıp uzmanlık alanlarında çalışmanıza olanak verilecektir. Göğüs hastalıklarında, genetik veya çocuk hastalıklarında, nöroloji ve beyin sinir cerrahisi gibi çeşitli alanlarda uzmanlıkları hak edebilirsiniz. İlk kez işe başlayan pratisyen hekimler için maaşların 10 bin civarında olduğunu belirtebiliriz. Ancak uzman doktorlar için bu miktarlar 14 bin TL civarındadır. Acil tıp alanında, adli tıpta, hava ve uzay hekimliğinde, askeri hekimlikte, spor hekimliğinde veya viroloji alanlarında hekimlikleri elde etmenizin bu eğitimler sayesinde mümkün olacağını aktarıyoruz. Kısacası sağlıkla ilgili her alanda verilen eğitimler sayesinde iş olanaklarını geniş şekilde inceleyebilirsiniz.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.