DOLAR
32,1958
EURO
35,0146
ALTIN
2.513,67
BIST
10.739,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Parçalı Bulutlu
Salı Açık
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
23°C

Hukuk Mezunu İş İmkanları Ve Maaşları

Hukuk Mezunu İş İmkanları Ve Maaşları

Hukuk Mezunu İş İmkanları ve Maaşları

Her yıl binlerce öğrencinin üniversite sınavında hayalini kurduğu alanlardan birisi olan Hukuk Mezunu İş İmkanları ve Maaşları ile ilgili detaylı bilgileri aktarıyoruz. Belirli bir puana ulaşarak hedefledikleri mesleği yaşamları boyunca yapmak isteyenlerin bazı endişeleri yaşadıkları görülmektedir. Hukuk Bölümü mezunlarının da çevreden duydukları rivayetler neticesinde endişe ve korku yaşadıkları görülmektedir. Ancak bu önyargıların giderilmesiyle birlikte çok daha sağlıklı sonuçların ortaya çıkacağını belirtmekteyiz. Bu yazımızda üniversite süreçlerini nasıl tamamlayabileceğinize ve hangi mesleklere kavuşacağınıza değiniyoruz. Mutlu bir iş yaşamını elde etmek isteyenler için gerekli bilgileri aktarmayı sürdürüyoruz. Devlet ile bireylerin ya da birbirilerinin yaşadıkları anlaşmazlıkların ve uyumsuzlukların çözümünde nasıl bir yol izleneceğine dair görev alan kişilerin yetiştirilmesini sağlayan alandır.

 

Hukuk Bölümü Nedir?

Genel itibariyle avukatlık, hakim veya savcılık görevlerini ifa edecek olan kişilerin Hukuk Bölümü mezunu olmaları gerekmektedir. Ancak bu görevlerin dışında farklı mesleklerin de icra edilmesi mümkün olacaktır. Noter, uzman veya arabulucu vasıflarını elde etmeleri mümkün olan kişilerin başarılı bir biçimde mezun olmaları ve 4 yılı tamamlamaları gerekmektedir. Lisans eğitimini almaları gereken kişiler ortak ve zorunlu dersleri tamamlamalıdır. Seçmeli derslerin ise sahip olunacak kadrolara göre değişebileceğini aktarmaktayız. Ceza, Borçlar, Ticaret veya Devletler Özel Hukuku derslerini alarak bilgi sahibi olmaları gereken noktalarda gerekli titizliği göstereceklerdir. Böylece avukatlık için gerekli alt alanların incelenmesine ve gereken derslerin tamamlanmasına olanak verilmektedir.

 

Kimler Hukuk Bölümünden Mezun Olabilir?

Sürekli araştırma isteğine sahip olması gereken kişilerin disiplinli çalışması ve azimli olması beklenmektedir. Hukuk mesleğinde çalışmak isteyenlerin değişimleri takip etmedikleri sürece başarılı olmaları beklenmemektedir. Üniversite ve meslek yaşamında bu titizliğin gösterilmesi son derece önemli konulardır. Meslek yaşamında başarılarıyla ön plana çıkmak isteyen kişilerin araştırmaları yoğun biçimde gerçekleştirmeleri gerekecektir. Hukuk Bölümü mezunu olacak kişilerin öğrendiklerini pratik yapmaları için iş yaşamlarında doğru uygulamaları gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Staj eğitimleri de dahil olmak üzere toplam eğitim süresi boyunca teorik ve pratik eğitimlerin birleştirilmesine dikkat etmeleri gerekmektedir. Hitabet ve rasyonel düşünme alanlarında yetenekli olan kişilerin bu meslekleri icra edebileceklerine değiniyoruz.

 

Hukuk Bölümü Zorluğu Var Mı?

Kamu kurum ve kuruluşları ile mahkemelerde görev alabilecek olan hukukçuların alacakları eğitimlerin zorluğu merak edilmektedir. Hukuki alanlarda kendisini geliştirmesi gereken kişilerin, içerisinde bulunulan durumları iyi bir biçimde izah etmeleri önemlidir. Diğer yandan ise savunma yeteneklerinin gelişmiş olmasına özen gösterilecektir. Belirli bir düzeyin üstünde bilgi sahibi olmasına dikkat edilecek olan kişilerin farklı alanlarda eğitimlerini tamamlamalarına dikkat edilmektedir. Bir suçun oluşması halinde verilecek cezanın belirlenmesi için suçun türü, kim tarafından ve nasıl işlendiği de bu detaylardan birisidir. Bu konulara dair bilgi sahibi olması gereken kişilerin faydalı olabileceğini aktarıyoruz. Tüm alt alanlarla birlikte incelenecek olan hususlardan kopulmamasına özen gösterilmelidir.

 

Hukuk Mezunları Ne İş Yapar ve Ne Kadar Maaş Alır?

En çok tercih edilen ve popüler olan Hukuk mezunlarının çalışabilecekleri alanlar avukatlık, hakimlik ve savcılık şeklinde yansıtılmaktadır. Bu mesleklerde zorlanan kişilerin ise akademisyen, noter, icra müdürü, müfettiş veya kaymakam olarak görev alabileceklerini aktarıyoruz. Dinamik ve zor bir alan olan hukuk bölümünde öğrencilerin belirli şartlara sahip olmaları ve gerekli bilgilere yüksek seviyede hakim olmaları gerekecektir. KPSS sınavında başarılı bir not alan ve avukatlık yapacak olan kişilerin maaşları en az 5500 seviyesinde olacaktır. Ofiste yeni başlayanlarda ise bu rakam 3400-3500 civarındadır. Savcılar için 12 bin TL civarında olan maaşlar kaymakamlarda ise 14 bin TL’ye yakın düzeydedir.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.