DOLAR
32,3895
EURO
34,7549
ALTIN
2.433,99
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
15°C
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C

Gastronomi Bölümü Mezunu İş İmkanları ve Maaşları

Gastronomi Bölümü Mezunu İş İmkanları ve Maaşları

Gastronomi Bölümü Mezunu İş İmkanları ve Maaşları

Son dönemlerde adını sıkça duyduğunuz iş alanlarından olan Gastronomi Bölümü İş İmkanları ve Maaşları ile ilgili önemli detayları aktarmaya devam ediyoruz. Toplum olarak yemek kültürümüzü yansıtmanın ve farklı kültürleri de tanımanın en pratik yöntemlerinden birisi olan bu iş alanında nasıl deneyim kazanacağınızı öğrenebileceksiniz. Hedefinizi belirlemenizin ardından kullanacağınız malzemelerle birlikte muhteşem sonuçları ortaya koymanız beklenecektir. Dünyanın en ünlü mutfaklarından olan Türk mutfağı içerisinde yer alan en ünlü yemek türlerini farklı şekillerde sunabilirsiniz. Hem keyif alacağınız, hem de kazanç elde edeceğiniz bu bölümden mezun olmanız halinde nelerle karşılaşacağınızı aktarmaktayız. Mezun olduğunuzda yalnızca diplomayı almanız yeterli olmayacaktır. Aynı zamanda öğrenmeniz gereken pek çok yöntem ve tarifler sayesinde farklı iş sahalarında görev alabilirsiniz.

 

Gastronomi Ne İş Yapar?

Yenilebilir malzemelerin hijyenik şartlarda hazırlanmasına ve sofralarda yer verilmesine yönelik hizmetleri sunan Gastronomi mezunlarının ne yaptığını merak ediyor olabilirsiniz. Restoranlarda, davetlerde, otellerde veya çeşitli alanlarda hazırlanacak sofralar için gerekli süreçleri bilen ve uygulayan uzman kişilerden destek alınması bu sayede mümkün olacaktır. Bu bölümde olan kişiler yiyecek ve içeceklere dair pek çok konuya hakim olabileceklerdir. Kültürlerin devamlılığının sağlanabilmesi için en etkili bölümlerden birisi olacaktır. Türk mutfağının kimliğini öne çıkaran disiplinli bireylerin yetiştirilmesine olanak veren eğitim alanıdır. Yemek yapmayı bilen ve sunum konusunda iyi olan kişilerin tüm bu tecrübelerini gelecek nesillerle paylaşmaları mümkün olacaktır.

 

Gastronomi İş Olanakları Nelerdir?

Mutfakta yemek yapma konusunda usta olduğunu düşünenlerin, bu alanda iş sahibi olmaları için Gastronomi mezunu olmaları daha büyük avantajları sağlamaktadır. Böylece aşçılık mesleğini kazanabilecek olan kişiler, gurmelik veya gıda denetleme gibi hizmetleri de vermektedirler. Akademisyenlik mesleğinin de içerisinde yer aldığı iş olanaklarına göz atarak, tercihlerinizi verimli bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Otellerde, restoranlarda veya turizm açısından dinamik bir konuma sahi olan bölgelerde daha yoğun şekilde çalışmanıza olanak verilecektir. 4 yıllık eğitimi aldıktan sona akademisyenlik yolunda ilerlemek isteyen kişiler için daha yüksek iş potansiyeli söz konusu olacaktır. Gastronomi İş Olanakları Nelerdir? Sorusuna bu sayede yanıt alabilir ve ilgi alanınıza giren konularda kendinizi geliştirebilirsiniz.

 

Gastronomi Dersleri Nelerdir?

Gastronomi bölümü içerisinde birbirinden farklı teknikleri içeren alanlar bulunmaktadır. Toplamda 4 yıl olarak okutulan bu bölüm sayesinde pişirme tekniklerinin en iyi biçimde öğrenilmesine olanak verilmektedir. Aynı zamanda yiyecek ve içeceklerin yöntemlerine ve restoran kültürüne dair pek çok eğitimin alınması mümkün olacaktır. Hem TYT’de barajı geçmek, hem de AYT ile alan türünde puanları almanız gerekmektedir. Üniversitelerde yer alan bölümlerin puan barajlarını dikkate alarak tercihte bulunmanıza olanak verilecektir. Gıda bilimine giriş, gastronomi temelleri, işletme, restoran işletmeciliği, gıda bilimi, gastronomi tarihi ve servis yapma tekniklerine kadar çeşitli ders içeriklerini almanıza olanak verilecektir. Bu ders türlerinin üniversitelere göre farklılık gösterebileceğini aktarmaktayız.

 

Gastronomi Bölümü İş Fırsatlarında Maaşlar Nedir?

Bu bölümü bitirerek meslek sahibi olan kişilerin aldıkları maaşlar bazı faktörlere göre değişmektedir. Çalışma alanlarınızın bulunduğu konumların maaşlar üzerinde etkili olacağını belirtebiliriz. Ülkemizde hareketli ve turizm açısından canlı olan alanlarda çalışan kişilerle, sıradan bir restoranda hizmet veren kişiler arasında maaş farkının bir hayli yüksek olacağını aktarabiliriz. Genel itibariyle 4 bin TL civarında başlayan maaşların 7 bin TL’ye kadar çıktığı bilinmektedir. Kamuda çalışma olanağı tanıyan bir bölüm olmadığı için KPSS üzerinden bir puanlaması bulunmamaktadır. Ancak MEB üzerinden açılan sınavlar neticesinde okullarda eğitim öğretim hizmetlerinin verilmesi ve atamaların gerçekleştirilmesi mümkün olacaktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.