DOLAR
33,8935
EURO
37,6010
ALTIN
2.814,30
BIST
9.685,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
26°C
İstanbul
26°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Hafif Yağmurlu
26°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C
Perşembe Yağmurlu
24°C

Kadın Girişimciye Destek Kredisi 2021 (KOSGEB)

Kadın Girişimciye Destek Kredisi 2021 (KOSGEB)

Şu anda kadın girişimciler devletten çok daha ayrıcalıklı destek alıyor. KOSGEB aracılığıyla 50 bin lira hibe başta olmak üzere birçok kurumdan oluşan şirket kurma teşvikleri 2021 yılına kadar sağlanmaya devam edecek. Bu arada daha önce 50.000 TL olan hibe artık 65.000 TL’ye çıktı! Üstelik deneyimli bir girişimciyseniz hibe miktarı 375.000 TL’ye ulaşıyor! Kadın Girişimciye Destek Kredisi adlı içeriğimizde Halkbank kadın Girişimci Kredisi 2021, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kadın girişimcilere kredi, Halkbank kadın girişimci Kredisi, Ziraat Bankası Kadın Girişimci kredisi Kadın girişimcilere Devlet desteği

Kadın Girişimci Kredisi 2021

Daha önce komşularınızla konuştuk ve evde yapacağınız ilk iş için nasıl mikro kredi alabileceğinizi anlattık. Şimdi KOSGEB’in sunduğu karlı iş desteğinden bahsedeceğim. Kadın girişimciler, KOSGEB aracılığıyla kurdukları yeni işletmeler için diğer girişimcilere göre 15.000 TL’nin üzerinde kazanç elde ediyor. 2009 yılı başında yapılan anlaşmaya göre yeni işiniz için 50.000 TL alamazsınız ancak içeriği dikkatlice okursanız 65.000 TL hatta 375.000 TL hibe alabilirsiniz. Bu büyük avantajın ayrıntılarına girmeden önce, bize soru sorabileceğinizi unutmayın!

KOSGEB Kadın Girişimcilere Devlet Desteği

KOSGEB, yeni iş kuran tüm girişimciler için bir destek programı oluşturmuştur. Bu destek programının adı daha önce “İş Destek Programı” olarak biliniyordu. Bu programın başlığı artık “İş Geliştirme Destek Programı” olarak eklenmiştir. Program, öncelikle yeni bir iş kuranlara hibe sağlamak için oluşturuldu. Program, kendiniz için iki destek programına ayrılmıştır. Elbette yeni iş kuranlara verilen hibe de iki şekilde sağlanıyor. Bu rutinin isimleri aşağıdaki gibidir.

  • Geleneksel girişimcilere destek => 65.000 TL’ye kadar hibe
  • İleri girişimcilik desteği = sübvansiyon> 375.000 TL

Kadın girişimciler bu iki program ile diğer girişimcilere göre en az 15.000 TL daha karlı bir şekilde kendi işlerini kurabilirler. Şimdi iki programın sunduğu kullanışlı özellikleri herkesin anlayacağı şekilde açıklamaya geçelim.

Geleneksel Girişimcilik Desteği 65 Bin TL. Hibe

Öncelikle 10.000 TL daha fazla hibe alabileceğiniz bir destek programı olan Geleneksel Girişimcilik Destek programından bahsedeceğim. Bu program, geçmişte edindikleri ekipman ve işletme maliyetlerini (kira, işçilik) ödemek için iş yaratanlara hibe sağlar. Artık yalnızca açılış maliyetlerinize ve sahip olduğunuz iş için ikramiye ödemelerinize dayalı bir hibe alabilirsiniz. Programdan faydalanmak için iş fikrinizin KOSGEB destekli sektörlere girmesi ve uygulamalı girişimcilik eğitimleri alması yeterlidir. Geleneksel Girişimcilik desteği ile malzeme ekipman desteği alamayacağınızı belirtmek, KOSGEB geleneksel girişimcilik desteği kapsamında yalnızca kuruluş, performans desteği ve sertifika desteği verilmektedir. Malzeme ve ekipman desteği için ileri girişimcilik uygulamasını tamamlamanız gerekmektedir. İlgili uygulama ile malzeme desteğinden ancak bu sayede yararlanabilirsiniz.

Kadın Girişimciye Destek Kredisi

Kadın Girişimciye Destek Kredisi

Destek tablomuzda görüldüğü gibi bir kuruluş desteğinden bir de performans desteği ilave olarak sertifika desteğinden bahsedilmiştir.

Kadın Girişimciye 65 Bin TL. Hibe 2021

Kuruluş Desteği: Burada kuracağınız işletme şayet ” Gerçek Kişi Statüsü ” içerisinde yer alıyor ise bir defaya mahsus 5.000 TL kuruluş desteği alırsınız. Eğer ki iş yeriniz limited gibi sermaye şirketi üzerine kurulacak ise o zaman herkes gibi sizde 10.000 TL hibe kuruluş desteği olarak bir defaya mahsus alırsınız.

Performans Desteği: Bu yardım, tamamen işe aldığınız çalışan sayısına bağlıdır. İki döneme ayrılır: 1. sürüş periyodu ve 2. sürüş periyodu. İlk üretim dönemi, çalışma gününden itibaren 1 aydan 12 aya kadar olan bir süredir. İkinci vardiya, işin yaratıldığı 12 ila 24 aylık dönemdir. Yılda ortalama 249 iş günü varsayarsak. Bir işçi, gerekli 180-539 güne ikramiye ile ulaşabileceğiniz için, ilk yılın sonunda 5.000 Türk Lirası ek burs alacaksınız. 2-3 işçi çalıştırırsanız, ilk yılın sonunda 10.000 Türk Lirası, 4-5 işçi öderseniz 20.000 Türk Lirası hibe alacaksınız.

  • Yıl sonunda tüm girişimciler gibi siz de bireyselseniz 5.000 Türk Lirası, şahıs iseniz 10.000 Türk Lirası hibe alacaksınız. İlk yıl 5 çalışana ikramiye öderseniz, 20.000 TL ek katkı alacaksınız. Ama kadın girişimci olduğunuz için ilk 12 ayın sonunda + 5000 TL alıyorsunuz ve maksimum 35000 TL katkı alıyorsunuz!

Bu performans desteğini 12-24 ay sonra aynı şekilde devam ettirirseniz, 24 ay sonra iş başlangıcı tamamlanırsa 20.000 TL performans desteği alırsınız. Bir kadın girişimci olarak toplam iki yıl boyunca 25.000 TL + 5.000 TL hibe alacak, ilk yıl 35.000 TL hibe, ikinci yıl ise maksimum 25.000 TL hibe alacak yıl ve 65.000 Türk Lirası.

KOSGEB Adım Adım İşyeri Açma Süreci

Girişimciler İleri Girişimcilik Desteği

Yine bu program, yeni iş kuran girişimcileri desteklemeyi amaçlayan bir programdır. Bu program, Geleneksel Girişimcilik Destek Tablosu’nda olduğu gibi kadın girişimcilere 65.000 Türk Lirası hibe sağlıyor. Ancak “Girişimciler için gelişmiş destek” programındaki fark, departman için satın alınan teknik donanımda kendini göstermektedir.

Tabloda gördüğünüz gibi;

Kadın Girişimciye Destek Kredisi

Kadın Girişimciye Destek Kredisi

  • Teknik düzeyde “düşük orta” iş konseptine dahil olursanız ve yerli üretim bir teknoloji makinesi satın alırsanız, 100.000 TL ödeme karşılığında 75.000 TL hibe alacaksınız.
  • “Yüksek ortalamalı” bir iş fikriniz varsa, 200.000 TL’lik ödemenizi 150.000 TL hibe olarak geri alacaksınız.
  • “Yüksek teknoloji düzeyinde” bir iş konseptiyle ilgileniyorsanız. Bu iş fikri için yerli üretim bir makine alırsanız, 300.000 TL’ye 225.000 TL’lik bir sübvansiyon alacaksınız.

İş fikrinizin düzeyini öğrenmek için buradaki listeyi kontrol edebilirsiniz. Ayrıca bu programdan yararlanacak kadın girişimcilerin önce “uygulamalı girişimcilik eğitimi” ardından “ileri girişimcilik eğitimi” almaları gerekmektedir.

KOSGEB Sıfır Faizli Kredi Desteği Yılı Şartları Nelerdir?

KOSGEB 2021 Kadın Girişimci Desteği Şartları Nelerdir?

KOSGEB tarafından sunulan hem “Geleneksel Girişimcilik Desteği” hem de “İleri İşletme Desteği” programlarından yararlanmak için aşağıdaki koşulları sağlamanız gerekir.

  • KOSGEB destekli sektörlerde iş fikrinizi mutlaka dahil edin
  • Girişimci sertifikası olması gerekmektedir. (Sektöre göre İleri Girişimcilik Sertifikası)
  • Daha önce KOSGEB’den hibe almamış olmalısınız.
  • 18 yaşından büyük olmanız,
  • PKK veya FETÖ gibi yasal bir kuruluşla bağlantınız olmaması gerekmektedir.

KOSGEB Kadın Girişimcilere Kredi

Engelliler, gaziler ve şehit yakınları dışında kendi işini kurmak isteyen kadın girişimciler Girişimcilik Destek Programından daha fazla yararlanacak. Devlet, birçok alanda olduğu gibi bu alanda da kadınları desteklemeye devam ediyor. Ve kadın girişimcilere kredi şeklinde kendi işini kurmak isteyen ev hanımlarına teşvikler sunuyor. Kısaca özetleyelim; Kadın girişimciler, mevcut destekten diğer girişimcilere göre % 20’nin üzerinde daha fazla yararlanmaktadır. Konu matematik verisi ise; Normal bir girişimcinin bu destekten tam anlamıyla yararlanabilmesi için 55.000 TL yeterli, başka bir girişimci – 65.000 TL. harcamak gerekir.

Kadın Girişimciye Nasıl Kredi Alınır? (Eğitim)

Eğitimin artık önceki yıllara göre çok daha kolay hale geldiğine inanın. Artık sıra beklemeden İnternet üzerinden “Uzaktan Eğitim” uygulamasını kullanabilirsiniz. Ayrıca bu eğitimleri internet bağlantısı olan tüm teknik cihazlarda alabilirsiniz. Tabi dileyenler bu eğitimleri eskisi gibi 30 kişilik sınıflarda “Örgün eğitim” adı altında takip edebilirler. Eski moda girişimci sertifikasına sahip olanlar ve halihazırda örgün eğitimde bulunanlar için girişimci sertifikası 01.01.2021 tarihine kadar geçerlidir. Hız ve yaşam sertifikalarının geçerliliği için “Uzaktan Eğitim” ile girişimci sertifikasını nasıl hemen alacağınızı anlatacağım.

  • Öncelikle PTT şubelerinden e-devlet şifresi alın.
  • Ardından https://lms.kosgeb.gov.tr/ adresinden giriş yapın.
  • Sayfayı indirdiğinizde, “Seçilmiş eğitim”, “Girişimcilikte geleneksel eğitim” bölümünde “Eğitime başla” butonuna basın.
  • Sizi sırayla karşılayan on videoyu izleyin ve videodan sonra sınava girin. (bu arada, kaç puan aldığınızın önemi yok)
  • Videolar ve testlerden sonra belgenizi e-devlet üzerinden yazdırabilir ve girişimcilik sertifikası talep ettiğinizi söyleyebilirsiniz.

KOSGEB Sıfır Faizli Kredi 2021

KOSGEB destekli sıfır faizli 100 bin liraya kadar kredi almak istiyorsanız, bilmeniz gereken birtakım durumlar vardır. KOSGEB size direkt olarak kredi vermemektedir. Şu şekilde ifade edecek olursak; KOSGEB tarafından kredi kullandırılmamaktadır. KOSGEB sıfır faizli kredi almak için yine kosgebin anlaşması bulunan bankalar aracılığı ile kosgeb güvenceli kredi alabilirsiniz.! KOSGEB anlaşması bulunan bankalar üzerinden onaylanan projeyi ilgili bankaya sunmanızın akabinde tarafınıza ihtiyacınız olan kredi tutarı aktarılmaktadır. Detaylı bilgiye ulaşmak için KOSGEB Sıfır Faizli Kredi Desteği 2021 Yılı Şartları Nelerdir? adlı makalemize göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.