DOLAR
32,3423
EURO
35,1164
ALTIN
2.307,30
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Devletin Hibe Verdiği İşler 2021 (GÜNCEL LİSTE)

Devletin Hibe Verdiği İşler 2021 (GÜNCEL LİSTE)

İş kurmak isteyen ancak sermaye yetersizliğinden hayallerini gerçekleştiremeyen vatandaşlara destek kredileri sunuyor. Devletin Hibe Verdiği İşler den biri üzerinden şirket kurmak isteyenler, devlet tarafından sübvanse edilen hangi işleri arıyor? Devlet Hibeleri HAYVANCILIK Devletin hibe Verdiği İşler 2021 Devlet hibe desteği 2021 Sermayesiz devlet destekli işler Devletten kadınlara geri ödemesiz kredi Devlet Desteği verilen işler KOSGEB destekli işler, Geri ödemesiz hibe krediler hakkında bilgi sahibi olacaksınız.!

Devletin Hibe Verdiği İşler 2021

KOSGEB, eyaletten geri ödemesiz hibe alan bir şirket kurmak isteyenlere 65.000 TL hibe veriyor. Bakkal, market, bakkal, büfe veya başka bir yerde mağaza açanlar 65.000 liralık işletme kredisi alabilirler. KOSGEB’den kredi alma koşulları sandığınız kadar zor değil. Şimdi devlet destekli işletme kredilerini nasıl alacağımızı, girişimcilik desteği için nasıl başvurabileceğimizi inceleyelim.

Geri Ödemesiz Hibe Krediler

Devlet tarafından sağlanan 50 000 TL hibe miktarı ve 100,000 TL faizsiz kredi miktarı artırılmıştır. Geçen yıl başlayan uygulamaya göre, kendi işini kurmak isteyen gençler 50.000 TL hibe ve 100.000 TL faizsiz kredi aldı. Ayrıca bu krediden kadın, erkek, genç, yaşlı, emekli, işçi vb. Şehit veya gazi yakınları, engelli vb. 1 Ocak tarihinden itibaren yeni bir destek programı oluşturulmuş olup, yeni yılda girişimci kalkınma destek programı kapsamında destek verilecek ve destek limitleri artırılmıştır.

Güncellenen 2021 destek programı kapsamında;

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR! KOSGEB Adım Adım İşyeri Açma Süreci

KOSGEB Geri Ödemesiz Hibe Nasıl Alınır?

Kosgeb’den işletme kredisi almak için uygulamalı girişimcilik eğitimini tamamlamanız gerekir. Bu kurslara devam etmeden önce, ders programı hakkında bilgi almalısınız. Yine 2021’de uzaktan eğitimin bir parçası olarak uygulamalı girişimcilik eğitimi çevrimiçi olarak düzenlenecektir. E-devlet şifrenizle online girişimcilik kursuna başvurabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR! Kadın Girişimciye Destek Kredisi (KOSGEB)

Resmi olarak bir Girişimcilik Kursuna katılacaksınız, çalışacağınız ili seçebilecek ve bölgenizde sunulan kursları listeleyebileceksiniz. Katılacağınız kursa başvurmak için listenin sonunda, AÇIKLAMALAR bölümünü dikkatlice okumalısınız ve bu bölümde aksi belirtilmedikçe, adı “İŞBİRLİĞİ ORGANİZASYONU” yazılı bir iş kurmak için kursa başvurabilirsiniz. Şehit gazileri, özürlüler, kadınlar, genç girişimciler vb. Ayrımcılık yapmadan destekleriyle iş kurmak isteyenler bu kursu almalıdır.

KOSGEB Destekli İşler 65 Bin TL. Hibe

KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik eğitimine katılın ve sertifika alın. İlk aşama örgün eğitim veren kurumlarda veya belirlenen kurumlarda 32 saatlik eğitimin ardından sona erer. Şimdi bir iş planı geliştirmeniz gerekiyor. KOSGEB onaylı bir proje seçmeniz ve işletme kredisi başvurusunda bulunmanız gerekir. Desteklenmeyen sektörlerden herhangi birine başvurursanız, uygulamalı girişimcilik kursunu tamamlasanız bile kredi alamazsınız.

Geri Ödemesiz KOSGEB Desteği Şartları

İş kurmak isteyenlere, devletten geri ödemesiz hibe almak isteyenlere, iş kurmak isteyen başvuru sahibinin iş kurmak için ruhsat hazırlayacak belgelere ve iş açmak ve işyeri açmak için gerekli evraklara ihtiyacı olanlara 65 bin lira destek sunuyor. Bunu vergi dairesine, belediyeye ve yetkili makamlara yapılan bir başvuru takip eder. Yapılacak taleplerin ardından iş kurmak isteyen vatandaşlarımızın iş başlama bildirimi göndermeleri ve resmi olarak işyeri açmaları gerekmektedir.

KOSGEB Sermayesiz Hibe

Daha sonra iş kurmak isteyen bir girişimci, iş projesinde belirtilen maliyetleri ödemeli ve parayı alabilmek için bu masrafları faturalandırmalıdır. Tabii bu aşamada parası olmayanları, iş kurmak istiyorum ama parası yok diyenleri, harcamadan önce maddi kaynağı olmayanları ve işyerinde harcayamayanları kınıyorlar…

Sermayesiz Devlet Destekli İşler

Bu soruna çözüm olarak, bazı girişimcilerin bu malları satan kişilerle anlaşarak, toptancı veya malı getiren kişilerle anlaşarak işyerinde mal veya alet satın almak için sözleşme yaptıkları, bedelini ödemeleri için bir sözleşme yaptıkları görülmektedir. işin başlamasını destekledikten sonra. Bu anlaşma neticesinde 65 bin Türk lirası katkı payı ile iş kurmak isteyenler resmi olarak işyeri açacak ve kurumun talebine göre kendi işyerini açacak ve şirketlerden aldıkları tüm masraflar için fatura alarak ve KOSGEB Hizmet Müdürlüğünde fatura, 65 bin TL. hibe alabilecekler.

Devletin Hibe Verdiği İşler Hangileridir?

Kosgeb destekli olarak işyeri kuracaksınız öncelikle sektörün Alkollü eğlence merkezleri, hayvan satın almak isteyen çiftçiler ve projesi Nace kodlarında yer almayanlar Geri Ödemesiz Hibe Verilen Sektörler haricinde hibe verilmeyeceği bilmeniz gerekir. NACE KODU olan her sektörü kosgeb desteklemektedir. Kurmak istediğiniz işin nace kodu var ise bilin ki kosgeb bu sektöre para vermektedir.! Bu sektörlerde ki iş fikirlerini hayata geçirmek isteyen girişimciler devlet desteklerinden yararlanabilecektir. KOSGEB destekli işyeri açmanın yanında yine Devlet desteği ile işyeri hibesi kurum ve kuruluşlar bulunmaktadır. Belirli kriterlere göre belirlenen sektörlere göre vatandaşın kuracağı işletmeyi maddi olarak desteklemektedir. Buna göre devletin hibe verdiği işler 2021 güncel listesi;

  1. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı,
  2. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı,
  3. Devlet Planlama Teşkilatı
  4. Dış İşleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı,
  5. Kalkınma Ajansları,
  6. Kredi Garanti Fonu KGF,
  7. Sağlık Bakanlığı,
  8. Tarım ve Orman Bakanlığı,
  9. Ticaret Bakanlığı,
  10. TÜBİTAK,
  11. Türkiye İş Kurumu,

En Kolay Hibe Alınacak İşler Hangileridir?

KOSGEB destekli işyeri açmak için iş planınız olması ve açmayı hayal ettiğiniz işletmenin KOSGEB veritabanında yer alması gerekmektedir. NACE KODU ile tespit edilen işletme için KOSGEB tarafından belirlenmiş kriterler bulunmaktadır. KOSGEB’in belirlediği koşullar üzerinden işletme açacak olan kişiye belirli başlı konularda destek ödemesi yapılmaktadır. Dükkan açmak isteyen ve KOSGEB üzerinden destek ödemesi alacak olanlar için size önerebileceğimiz en kolay hibe alınacak işlerden bazıları;

  • Mağazacılık Sektörü girebilirsiniz.
  • Oto Yıkama Dükkanı açabilirsiniz.
  • Kafe açarak günlük ciro elde edebilirsiniz.

Devletten Kadınlara Geri Ödemesiz Kredi

Devlet destekli ev hanımlara 15 bin Türk Lirası kredi kullanımından yararlanabileceğinizi biliyor muydunuz? 15.000 Türk Lirası geri ödemesiz kredi almanın en kolay yolu KOSGEB desteğine başvurmak olacak. Birtakım koşulları yerine getirmeniz gerekmektedir. Devletten kadınlara geri ödemesiz kredi almak için şu durumlar ile karşılaşmış olmalı ve ardından KOSGEB’e başvuruda bulunmalısınız.

  • İşinizi büyütmeye yönelik girişimlerinizin maliyeti
  • İşletme kiralama ücretleri
  • Firmanızda istihdam edeceğiniz kalifiye personelin maaşı
  • İşletmeniz için reklamlardan kaynaklanan maliyetler.

Tüm bunlar için 15.000 TL’ye ihtiyacınız varsa hemen size en yakın KOSGEB birimini ziyaret ediniz..

Kadın Girişimciye KOSGEB Desteği

Ülkemizde kadınların her zaman önemsendiği üzere kadınların işletme konusunda da devlet destekli olarak katkı sağlanmaktadır. Devlet desteği ile kadınlar işletmesini kurabilecek. Kosgeb üzerinden kadın girişimcilerin erkeklere göre daha çok desteklendiği KOSGEB destekleme tutarlarında gözlemlenen değişikliklerden anlaşılmaktadır. Örneğin kuruluş desteği için kosgeb 5 bin lira ödeme yapmaktadır. Ancak işletmeyi kuracak kişinin kadın olması durumunda destek tutarı 5 bin lira daha arttırılarak 10 bin lira kuruluş desteği ödemesi kadın girişimciye verilmektedir. Konu ile ilgili detaylı bilgi Kadın Girişimciye Destek Kredisi (KOSGEB)yazımızda…

Devlet Hibeleri Hayvancılık

Devletin hibe verdiği işler arasında girişimciler tarafından sıkça araştırılan konulardan biri de devlet hayvancılık hibeleridir. 2020-2022 yılları arasında geçerli olan Hayvancılık devlet hibeleri kapsamına giren konular sırasıyla;

  • Manda hibesi uygulanacak olan indirim oranı %50
  • Damızlık küçükbaş hayvan yatırımı %85
  • Kaz ve hindi yetiştiriciliği için %75
  • İpekböcekçiliği kredilerinde %100 hibe uygulanacaktır.
  • Damızlık koç-teke alımı için %50 indirim
  • Arıcılık desteklemesi için uygulanacak olan indirim oranı %50 olarak belirlenmiştir.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.