İçindekiler
LGS tercih sonuçları açıklandıktan sonra öğrenciler birinci ve ikinci çeviri için kayıt tarihlerini sorgularlar. İkamet ettiği yere yerleşemeyen veya okul değiştirmek isteyen adaylar yatay geçiş talebinde bulunur. Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayınladığı takvime göre ortaöğretimi teşvik prosedürü 26-30 Temmuz 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Sonuçlar ile ilgili tüm detaylar içeriğimizde… lgs nakil başvurusu 2021 lgs nakil başvuru ekranı Lise nakil işlemleri Lise nakil işlemleri lgs nakil başvurusu nasıl yapılır E-Okul Lise nakil işlemleri nasıl yapılır Lise nakil işlemleri 2021
Lise kayıt sonuçlarının açıklanmasının ardından, okula kabul edilemeyen veya okul değiştirmek isteyen öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığınca belirlenen süre içerisinde tercihlerini yapacaklardır. Tercihler öğrenciler ve velileri tarafından “https://eokul.meb.gov.tr” internet adresinden veya herhangi bir lise veya Hatip lisesi imamı tarafından yapılabilir. Alınan kararlar ilgili ortaokulların müdürleri tarafından onaylanır. Tercih işlemleri bakanlığın internet sitesinde yayınlanan “http://www.meb.gov.tr” veya “https://eokul.meb.gov.tr” tercih listelerine göre yapılır.
MEB Öğrenci Nakil Başvurusu yapmak için TIKLAYIN.!
Yerleşime bağlı olarak transfer işlemi için; Tercih talepleri 26-30 Temmuz 2021 ve 2-6 Ağustos 2021 tarihleri arasında 17:00’ye kadar gönderilebilir. Her geçiş döneminde öğrenciler her gruptan en fazla 3 (üç) okul seçebilirler. Yerleştirme sürecinde tercih talebinde bulunmayan öğrenciler, staja bağlı olarak yatay geçiş sürecinde tercih yapabilirler.
Yerleştirmeye dayalı transferler, “Tercih ve Yerleştirme Takvimi”nde belirtilen tarih ve saatlerde iki (2) dönem halinde yapılacaktır. Her zaman; Temel sınav puanı ile öğrenci alan okullar için en fazla 3 (üç), yerinde öğrenci alan okullar için en fazla 3 (üç), yatılı okullar için en fazla 3 (üç) okul tercih edilebilir. LGS nakil tercih tarihleri aşağıda yer almaktadır.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR! E Okul Karne Notları 2021 Karne Giriş Ekranı (E-Karne)
Ortaöğretim kurumlarına nakiller her hafta veya aylık yapılmakta olup; İlk iş gününden son iş gününe kadar bu, mesai saatleri içinde öğrencinin okul yönetimine gönderilen bir dilekçe veya e-devlet üzerinden yapılabilir. Öğrencinin geçiş şartlarını sağlaması durumunda başvuru, gitmek istediği okul yönetiminin e-okul sistemi üzerinden gönderilecektir.
Transfer talepleri, ilgili okul idaresi tarafından aylık, aylık talepler olması durumunda her haftanın son iş gününde haftalık olarak kontrol edilir. Değerlendirme belgesine e-okul sistemi üzerinden erişilebilir, okul yönetimi ve ilgili okulun müdür yardımcısı tarafından imzalanmış ve kayıt altına alınmıştır. Sonuç aynı gün okulda duyurulacak ve öğrencinin velisi elektronik veli bilgi sistemi aracılığıyla öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürüne iletilecektir. Öğrenci verileri e-okul sistemi üzerinden alınmaktadır.
Kayıt bölgesindeki okullarda ortaöğretim zorunlu değildir. Talep kotayı aşarsa her durumda 9. sırada; OBP, öğretim yılı sonunda yüksek puan alan 8, 7 ve 6. sınıf öğrencileri ile beraberlik bozulmamışsa daha küçük olanlar; 10, 11 ve 12. sınıflarda, bir önceki sınıftaki yıl sonunda en yüksek nota öncelik verilir ve henüz eşitlik bozulmamışsa küçük olana öncelik verilir.
Taşınmanın koşuşturmacasında, öğrenmelerinin aksamaması ve çocukların yeni okullarına bir an önce alışmaları için transfer sürecinin bir an önce tamamlanması gerekiyor. Eğitim düzeyine bağlı olsa da birkaç basit adımı takip ederek okula geçiş kolaylıkla mümkündür.
Uyarlanmış bir odadan çıkarken, yeni ortama alışmak genellikle biraz zaman alır. Ancak çevreye alışmaktan daha önemli olan şey, taşınma sırasında yapılan işin olabildiğince çabuk yapılmasıdır. Adres değişikliği durumunda yapılacak çalışmaların başında çocukların yeni bir okula nakledilmeleri gelmektedir. İlk ve orta öğretimde okula geçişler farklı şekillerde yapılmaktadır.