DOLAR
32,2832
EURO
34,7580
ALTIN
2.409,23
BIST
10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
25°C
İstanbul
25°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
17°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C

Turşucu Dükkânı Açmak

Turşucu Dükkânı Açmak

Turşucu Dükkânı Açmak

Turşucu dükkânı açmak mantıklı mı, kazançlar ne kadar? Günümüzde hemen hepimiz bir iş sahibi olmayı, kendi kendimizin patronu olmayı isteriz. Fakat bunu becerebilmek çoğu zaman çok zordur. Bazı insanlar sosyal statü veya finansal sebeplerle kendi işlerini kurmak istemeyebilir ya da maddi durumu elvermeyebilir, fakat çok düşük sermayelerle de olsa kendi işinizi kurduğunuz zaman, alt sınıf bir beyaz yakalıdan çok daha fazla para kazanabilirsiniz. Peki turşucu dükkânı için de geçerli mi bu? Nasıl açarım, ne kadar para kazanırım?

 

Turşucu Dükkânı Nedir?

Temel olarak içerisinde turşu ve turşuya ait ürünlerin bulunduğu dükkanlara verilen isimdir. Turşu, turşu suyu, sirke, turşu yapım malzemeleri ve kitleri satılmaktadır. Çok yüksek cirolar yapmak pek mümkün olmasa bile, düşük cirolar bile yüksek karlar sağlayabilmektedir.

 

Turşucu Dükkânı Nasıl Açılır, Maliyeti Nedir?

Turşucu dükkânı açmak için normal bir işletmede gereken standart belgelere ihtiyacınız var. Bunlar işyeri ruhsatı, vergi levhası gibi şeyler. Şirket kurulumu ve dükkân tadilatı, depozito gibi işlemler için ortalama ilk etapta 10 bin TL paranız gidecektir, dükkâna aldığınız turşu malzeme ve edevatları için de ortalama 10-15 bin TL harcarsınız. Ani finansal sorunlara karşı 10 bin TL nakit paranın hazır bulunması da bu işte çok önemlidir.

 

  • Toplamda 30-40 bin TL gibi bir bedelle bir turşucu dükkânı açılabilmektedir.
  • Kimlik fotokopisi
  • Vesikalık dört adet fotoğraf
  • Eğitim diplomalarınız ve/veya eğitim sertifikalarınız
  • Noterden onayı alınmış imza
  • İş yeri açma belgesi
  • İkametgâh belgesi
  • Kira kontratı ya da tapu belgesi
  • Vergi levhası
  • Yukarıdaki belgeler, işyeri açarken sizden istenen klasik belgelerdir, turşucu dükkanına özel bir belge çeşidi yoktur.

 

Turşucu Dükkanında Ne Kadar Ciro Yapar?

Dükkânın konumuna göre yapacağınız ciro değişir. Eminönü’nde açılan dükkân ile, Esenyurt ilçesinde açılan dükkanların ciroları arasında dağlar kadar fark vardır. Zaten iki bölgede turşucu açmak için gerekli maliyetler de değişkenlik gösterir. Dükkânın kendi kendini idare edebilmesi ve az miktar da olsa kar edebilmesi için günlük en az 400 TL satış yapması gerekmektedir, her ne kadar turşucu dükkanlarında kar marjı yüksek olsa da, bu miktarın altındaki cirolar ne yazık ki yakın zamanda batmanıza neden olabilmektedir.

 

Günde 1000 TL ile 5000 TL arasında ciro yapan turşucu dükkanları ise bu sektörde daha kalıcı olacaklardır. Zira bu işyerleri bu cirolarla ciddi anlamda iyi para kazanabilirler. İşyerlerinin giderleri karşılandıktan sonra kendi ceplerine ayda 10-15 bin TL’den fazla para kalacaktır.

 

 

Turşucu Dükkânı Aylık Ne Kadar Para Kazanır?

 

Düşük lokasyonlu bir bölgede günde 300-400 TL arası ciro yapan bir turşucu dükkânı, cirosunun yüzde 75’i kadar kar elde eder. Bu da 400 TL ciro için, 300 TL net kar anlamına gelir. Tabi net kar dediğimize bakmayın, dükkân giderlerinin henüz karşılanmamış hali bu. Turşucu dükkanları genellikle fazla işlek olmayan bölgelerde, küçük dükkanlar açarlar bu nedenle kiraları 1 bin TL/ay veya daha azdır. Personel çalıştıracak kadar ağır bir iş yükü olmamaktadır. Dükkanlar günde ortalama 12 saat açık kalmaktadır. Tamamen patrona bağlı olarak haftada bir gün dükkân kapalı kalabilir. Fakat en az 6 ay boyunca işlerin analiz edilmesi ve ortalamada en az iş yapılan günü tatil günü olarak belirlemelidirler.

 

 

Aylık 9 bin TL brüt kardan bahsetmiştik. Bunun 1000 TL’si kira, 200 TL faturalar, 1000 TL vergi, 1200 TL de sigorta primine ödenecektir. Toplamda 3400 TL’lik bir gider mevcuttur. 600 TL de görülmeyen giderleri eklerseniz, aylık net karınız 5 bin TL olarak ortaya çıkar. Bu rakam, günde 400 TL satış yapabilen iyi bir turşucu için geçerlidir. Eğer işinizi iyi yapamıyorsanız, turşuları iyi saklayamayıp bozulmalarına neden oluyorsanız bu karlar da mümkün olmayabilir ve ay sonunda zarar bile edebilirsiniz.

 

 

Turşucu Dükkânı Çalışma Saatleri

 

Genelde sabah 10 akşam 10 şeklinde çalışılır. Fakat dükkânı ilk açtığınızda günde 14 saate kadar dükkânı açık tutmalısınız, bunun en büyük nedeni hangi saatlerde yoğun iş olduğunuzu öngörebilmeniz içindir, örneğin sabahları iş olmuyorsa veya çok az oluyorsa biraz daha geç açıp, geç kapatabilirsiniz, bu şekilde çalışarak da ciddi kazançlar elde edebilirsiniz, fakat ilk zamanlar mutlaka açma-kapama saatlerinizi iyi belirleyin.

 

 

Turşucu Dükkânı Kar Marjı

 

Bayilik sistemiyle çalışanlarda yüzde 60-65 civarındayken, kendiniz yapmanız durumunda marjınız yüzde 75’e kadar çıkar. Kâr marjıyla ilgili bir problem yoktur, eğer para kazanamıyorsanız satışlarınızı artırmalısınız.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.