Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
26°C
İstanbul
26°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Hafif Yağmurlu
26°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C
Perşembe Yağmurlu
24°C

Meteoroloji uzmanı nasıl olunur? Maaşları ne kadar ?

Meteoroloji uzmanı nasıl olunur? Maaşları ne kadar ?

Meteoroloji uzmanı nasıl olunur? Maaşları ne kadar ?

 

Meteoroloji uzmanı nasıl olunur? Maaşları ne kadar? Meteoroloji uzmanı ya da meteoroloji uzmanı olarak ifade edilen kişi atmosferin durumunu inceleyerek analizler yapar ve günlük, haftalık olarak hava durumlarını tahmin ederek duyuran meslek grubudur.

 

Meteoroloji uzmanlarının görevleri atmosferi bilimsel araştırmalarla inceleyerek hava durumunun araştırmalarını yapmaktadır. Atmosferde yer alan kimyasal ve fiziksel durumların incelenmesi için çalışan meteoroloji uzmanları; iklim durum simülasyonu yapmak, küresel hava durumlarını incelemek, atmosfer ısı durumunu incelemek gibi birçok konuda çalışırlar.

 

Meteoroloji uzmanları küresel ısınma düzeyini inceleyerek şiddetli hava olaylarına karşın gerekli bölgelere uyarıda bulunması gerekmektedir. Atmosferde meydana gelen değişimlerin dünyada yaşayan canlıların varlığını sürdürmeleri için takibinin yapılması gerekmektedir. Bunun yanında hava tahminlerinin grafiksel tasarım şeklinde yapılması ve verileri paylaşması önemlidir. Meteoroloji uzmanlarının atmosfer durumu ve de hava koşulları konusunda birçok noktayı bilmeleri ve teknolojik gelişmeleri ve yazılımları takip etmesi gerekmektedir.

 

Meteoroloji Uzmanı Nasıl Olunur? Maaşları Ne Kadar?

Meteoroloji uzmanları ilgili üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren bölümünden mezun olunduktan sonra meteoroloji mühendisi olunarak uzman olunabilir. Meteoroloji uzmanlarının akademik kariyer yapma imkanları da bulunmaktadır. Yüksek Lisans eğitimlerini yaptıktan sonra ilgili üniversitelerin bölümünde öğretim elemanı ya da öğretim görevlisi olabilir meteoroloji konusunda eğitim verebilirler.

 

Meteoroloji Nasıl Olunur? Maaşları Ne Kadar ?

Meteoroloji Nasıl Olunur? Maaşları Ne Kadar? Meteoroloji mühendislerinin maaş tutarı çalışılan sahaya göre değişiklik göstermektedir. Örneğin kamu kuruluşlarında çalışan bir uzmanın maaşı ile özel sektör de çalışan bir uzmanın maaşı değişiklik göstermektedir. Özel sektörde çalışan bir meteoroloji uzmanın maaş aralığı 5000-7950 TL arasında değişiklik göstermektedir. Kamu sektöründe çalışan bir meteoroloji uzmanının maaşında ise beş yılda bir artış yaşanmaktadır. İşe yeni adım atan meteoroloji uzmanlarının maaşları 5.750 TL iken beş sene boyunca meteoroloji uzmanı olarak hizmet veren bir meteoroloji uzmanının maaşı ise 5.850 TL’den başlamaktadır. 10 yıl boyunca hizmet veren bir meteoroloji uzmanı ise 6. 100 TL üzerinden maaş almaktadır.

 

Meteoroloji uzmanlarının çalışma alanlarına değinmek gerekirse; hemen hemen her zaman meteoroloji uzmanlarına, meteoroloji mühendislerine ihtiyaç duyulmaktadır. Meteoroloji mezunu olan kişilerin çalışma alanları kamu için şöyledir:

 

l Türk Hava Yolları

l Devlet Su İşleri

l Tarım Bakanlığı

l Çevre Bakanlığı

l Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü gibi.

Meteoroloji uzmanlarına kamuda olduğu gibi özel sektörde iş alanları bulunmaktadır. Devletin açık pozisyonlarına göre özle sektörün açığı daha azdır. Ancak iş olanakları özel sektörde de bulunmaktadır. Özel sektörde meteoroloji uzmanlarının genelde tecrübeli olmasına dikkat edilir. Ancak yeni mezunları tercih eden şirketler de bulunmaktadır. Devlet atanmaları ise KPSS puanı ile açık pozisyonlara yerleşim yapılmaktadır. Ancak bazen sözleşmeli olarakda işe alımlar gerçekleşir. Devlet kadrolarına giriş için yapılması gereken iş ilanı duyurularını takip etmektedir.

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.