DOLAR
32,5160
EURO
34,8257
ALTIN
2.426,37
BIST
9.689,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

Düşük Gelirlilere Kredi Veren Bankalar

Düşük Gelirlilere Kredi Veren Bankalar

Düşük Gelirlilere Kredi Veren Bankalar

Geliri belirli bir seviyenin altında olan kişiler, kredi başvurusu esnasında tercihlerini genellikle düşük gelirlilere kredi veren bankalardan yana kullanırlar. Düşük gelirlilere kredi veren bankalar, diğer bankalara nazaran daha kolay kredi vermekte ve geliri belirli bir seviyede olanların taleplerini de titizlikle değerlendirmekte. Sizlere geliri düşüklere kredi veren bankalardan ve bu bankaların ne gibi şartlar aradığından söz edecek, hangi bankalardan daha kolay kredi çekebileceğinize dair bir takım tüyolar vereceğiz. Böylece nakit ihtiyacınız olduğunda ihtiyaçlarınızı nasıl daha hızlı karşılayacağınızı öğrenmiş olacaksınız.

Düşük Gelirlilere Kredi Veren Bankalar Hangileri?

Düşük gelirlilere kredi veren bankalar hangileri? sorusu hemen herkes tarafından merak edilebilmekte. Geliri düşüklere kredi veren bankalar temel olarak şu şekilde sıralanabilir;

  • Aktif Bank
  • CEPTETEB (Türk Ekonomi Bankası)
  • QNB Finansbank
  • Akbank Direkt
  • Türkiye Finans Katılım Bankası
  • Vakıfbank
  • İNG Bank

Düşük gelirlilere kredi veren bankalar listemizi incelediğinizde bu bankaların büyük bir kısmının dijital ortamda hizmet sunduğunu göreceksiniz. Peki, neden dijital ortamda hizmet sunan bankalar düşük gelirlilere daha iyi hizmet sunarlar? Öncelikle şunu belirtmekte fayda var ki bu bankalar, belirli bir talebe kadar kredi başvurularını dijital ortamda değerlendirirler. Genellikle 50.000 TL ya da 100.000 TL’ye kadar olan talepler, bu bankalar tarafından online başvuru şeklinde işleme alınır. Dijital ortamdaki bankacılık faaliyetlerinin şube bankacılığına nazaran daha masrafsız olması, bankaların online sistem üzerinde daha rahat hareket etmelerine olanak sunar.

Şube bankacılığı, banka müşterilerinin büyük bir kısmının bilmediği özelliklere sahiptir. Bir bankaya ait her bir şube, tek başına banka gibi hareket edebilir. Bankanın genel müdürlüğü tarafından her şubeye belirli tutarda hedef verilir ve şubenin o hedefleri gerçekleştirmesi beklenir. Durum böyle iken şubeden yaptığınız başvurular, belirli donelerden etkilenebilmektedir. Örneğin; hedeflerini tutturan bir şube, bir sonraki dönem daha fazla hedef verilmemesi adına kredi verme konusunda daha cimri davranabilir. Bu da yapacağınız başvuruların şube tarafından reddedilmesine sebep olabilir. Oysa dijital başvuru kanallarında böyle bir durum söz konusu değildir. Dijital başvuru kanalları kredi sicili ve gelir düzeyine paralel olarak hareket eder. İyi bir kredi notuna sahipseniz düşük bir geliriniz olsa da ihtiyaçlarınızı karşılayacak düzeyde kredi çekebilirsiniz.

Nkolaykredi.com, düşük gelirlilere kredi veren bankalar arasında en çok tercih edilenlerden biri olarak ön plana çıkmakta. Aktif Bank tarafından hayata geçirilen bu sistem, özellikle bir kaç sene önce sektöre hızlı bir giriş yaptı ve başta televizyon ve internet reklamları olmak üzere neredeyse her yerde karşımıza çıkmayı başardı. Nkolaykredi üzerinden ihtiyaç kredisi çekmek için çok ciddi bir gelire sahip olmanıza gerek yok, hatta iyi bir kredi notunuz varsa bankaya gelir belgesi bile göndermenize gerek yok. Aktif Bank’ın sunduğu bu hizmetin zayıf yönleri ise diğer bankalarla kıyaslandığında daha az tutarda kredi vermesi ve faiz oranlarının sektördeki diğer bankalara göre daha yüksek olması. Başka bankalardan kredi almakta zorlanıyorsanız belirli bir tutara kadar ihtiyaçlarınızı karşılamak adına piyasa ortalamasının üzerinde bir faiz oranıyla kredinizi Nkolaykredi.com üzerinden çekebilirsiniz.

Listede yer alan QNB Finansbank iştiraki olan Enpara.com, Akbank Direkt, CEPTETEB, Türkiye Finans Katılım Bankası, Vakıfbank ve İNG Bank da gelir belgesi olmadan kredi imkânı sunan diğer kredi sağlayıcıları olarak dikkat çekiyor. Bu da iyi bir kredi notunuz olduğunda geliriniz olmasa bile belirli tutara kadar kredi çekebilmenize olanak sunuyor. Daha önce hiç kredi ya da kredi kartı kullanmadıysanız kredi notunuz da yok demektir. Maalesef kredi notunuz olmadığında bu bankalardan rahatlıkla kredi çekme imkânınız da olmayacaktır. Bunun için maaş aldığınız bankadan düşük tutarda bir kredi kartı çıkarmanızı öneririz. Böylece ödeme performansınıza bağlı olarak kredi notunuzun en geç 6 ay içerisinde oluşmasını sağlayabilirsiniz. Size sunacağımız yöntem sayesinde yalnızca 3-4 ay içerisinde kredi notunuzun oluşması dâhi mümkün.

Kartınız çıktıktan sonra mutlaka açtırmanızı ve kartı aktif hale getirmenizi tavsiye ederiz. Daha sonra düşük tutarda bir alışveriş yapın ve kart borcunuzu ekstreniz kesildikten sonra geciktirmeden yapın. Sonraki ay nakit yapacağınız harcamaları bile kartınızla yapın ve ekstreniz gelmeden ödemesini gerçekleştirin. 3.aya girildiğinde ise kartınızın tüm borcunu ödeyin. Örneğin; 2.000 TL limitli bir kart kullanıyorsanız 2.000 TL’nin tamamı da kullanıma hazır olacak şekilde hiç borç bırakmayın. Böylece kredi notunuz tahmin ettiğinizden de hızlı bir şekilde oluşacaktır.

Kredi notunuz oluştuktan sonra düşük gelirlilere kredi veren bankalar hangileri? başlığı altında size sunduğumuz bankalardan birinden kredi kullanabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken önemli bir husus da çok fazla kredi başvurusu yapmamaktır. Bankaların kredi şartlarına ve faiz oranlarına bakarak kararınızı verin ve şansınızı tek bir bankadan yana kullanın. Yalnızca o bankaya yapacağınız başvurunun reddedilmesi durumunda diğer bankalara geçmenizi tavsiye ederiz. Özellikle yakın zaman dilimi içerisinde birden fazla bankaya başvuru yapmamanız faydanıza olacak.

Düşük Gelirlilere Kredi Başvurusu

Düşük gelirlilere kredi başvurusu, son derece basit bir süreç olarak bilinmekte. Burada elinizden geldiğince teknolojinin nimetlerinden yararlanmanızı tavsiye edebiliriz. Örneğin; CEPTETEB üyeliği için bankaya gitmenize bile gerek olmayacaktır. CEPTETEB mobil uygulaması ya da web adresi üzerinden başvuru yaptığınızda banka yetkilisi belirlediğiniz yere gelerek üyeliğinizi yalnızca dakikalar içerisinde oluşturur ve size CEPTETEB şifresi gönderir. Dilerseniz TEB kart başvurusu da yapabilirsiniz. Aldığınız şifreyle internetten ya da mobil uygulamadan sisteme girdiğinizde size özel faiz oranlarıyla kredi imkânlarından yararlanabilirsiniz. Yazımızın ilk bölümlerinde de bahsettiğimiz üzere kredi notunuz belirli bir sınırın üzerindeyse bankaya gelir belgesi sunmanıza gerek kalmaz ve pozitif ödeme performansınız sayesinde dilediğiniz tutarda kredi çekebilirsiniz.

Düşük gelirlilere kredi başvurusu yapmak için yalnızca kimlik belgenizi kullanabilirsiniz. Yeni tip T.C kimlik kartı, eski tip nüfus cüzdanı, ehliyet veya pasaport ile başvuru yapmanız mümkün. Başvurularınızı şubeden yapacağınız zaman buna ek olarak resmi gelir belgenizi de bankaya  ibraz etmeniz gerekir. Kamuda görev yapıyorsanız e-devlet sistemi aracılığıyla temin edeceğiniz barkod içeren maaş bordrosu ile başvurabilirsiniz. Özel sektörde çalışıyorsanız e-devlet üzerinden alacağınız sigorta hizmet dökümü ve maaş bordrosuyla başvuruda bulunabilirsiniz.

Düşük Gelirlilere Kredi Şartları

Gelelim merak edilen konulardan biri olan düşük gelirlilere kredi şartları konusuna. Düşük gelirlilere kredi şartları denince sizin de tahmin edeceğiniz üzere akla ilk olarak kredi notu gelir. Düşük gelirlilere kredi veren bankalar hangileri? başlığı altında sunduğumuz bankalar, genellikle 1400 ve üzeri kredi notuna sahip kişilere sistem üzerinden kredi limiti açarlar. Bu sistemlerin en güzel özelliklerinden biri de zamanında yapılan ödemelerle beraber kredi limitinin artış göstermesidir. İlk etapta düşük tutarda kredi çekseniz bile bu krediye ait taksitleri düzenli ödemeniz halinde banka nezdindeki kredi limitiniz zamanla artacaktır. Dolayısıyla kredinizi kullandıktan sonra ödemelerinize mutlaka dikkat etmenizi öneririz. Ödemeleriniz ne kadar düzenli olursa sonraki dönemlerde kredi çekmek sizin açınızdan çok daha kolay olacaktır.

Geliri düşüklere kredi şartlarından bir diğeri de haciz, icra gibi yasal kayıtlardır. Hakkınızda açılmış bir icra ya da haciz dosyası bulunuyorsa ne yazık ki kredi çekme şansınız oldukça düşük olur. Eğer böyle bir sorununuz varsa ilk olarak dosyanızı kapatmanızı ve birkaç aylık süre zarfında kredi başvurusu yapmamanızı öneririz. Dosya kapatılma tarihinin hemen akabinde yapacağınız başvurular hem reddedilir, hem de bankalar nezdinde olumsuz bir intiba oluşturur. Dosyalarınızı kapattıktan sonra bir süre kredi başvurusu yapmamanız bu açıdan önemlidir.

Geliriniz düşükse ve kredinizi doğrudan banka şubesine giderek çekmek istiyorsanız ilk olarak maaş aldığınız bankayı tercih etmenizi öneririz. Bankalar, dışardan gelen müşterilere nazaran kendi maaş müşterilerine kredi konusunda daha esnek davranırlar. Maaşınızı banka kanalıyla alıyorsanız kredi talebinde bulunurken ilk olarak maaş bankanızı tercih etmenizi öneririz.

Kredi taksitlerinin gelirle paralel olması, düşük gelirlilere kredi şartları açısından büyük önem taşır. Yani aylık geliriniz ne kadar yüksekse bankalardan alabileceğiniz maksimum kredi tutarı da o derece artmış olur. Eğer ek bir geliriniz bulunuyorsa ve bu geliri belgeleme şansına sahipseniz mutlaka bankaya bildirimde bulunmalısınız. Ek gelirin banka kanalıyla edinilmesi de son derece önemlidir. Örnek vermek gerekirse, her ay banka aracılığıyla hesabınıza para gelmesi, kredi aşamasında önemli bir destek sağlayacaktır. Böyle durumlarda para aktarılan hesabın ekstresini kredi başvurusu yapacağınız bankaya ibraz etmenizi öneriyor olacağız. Böylece çekebileceğiniz kredinin tutarını gelir düzeyiyle paralel olarak arttırabilirsiniz.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.