İçindekiler
İŞKUR, Türkiye’deki sosyal ve mesleki yaşamı dengelemek için insanların iş bulmalarına yardımcı olmak amacıyla oluşturulmuş bir sivil toplum kuruluşudur. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlıdır. İŞ-KUR’un temel amacı aşağıda tam olarak tanımlanmıştır. Bu organizasyonla ilgili net bilgileri İş-Kur tanıtım filminde bulabilirsiniz.
İşgücü piyasasının ihtiyaçlarını karşılar; İş gücünün istihdam edilebilirliğini artırmak ve ihtiyacı olanlara geçici İŞKUR Kredisi Nasıl Alınır gelir desteği sağlamak için programlar yoluyla işleri ve işleri bulmak, işleri kolaylaştırmak, korumak, geliştirmek ve çeşitlendirmek için etkili işe alma hizmetleri sağlamaktadır.
Bu açıklamaya göre İş-KUR, iş ve işçi bulmak isteyenlere, maddi yardıma ihtiyacı olanlara, kredi çekmek isteyenlere, kredi çekmeyle ilgili soruları olanlara İŞKUR’un başka bir menfaat bulamaması için yardımcı oluyor. Çünkü bu, ülkemizde İŞKUR kredisi olarak bilinen KOSGEB’den bir kredidir. İŞKUR idareleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bağlı olmakla birlikte KOSGEB, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlı devlet kurumlarıdır. Hem iş hem de istihdam alanındaki her iki kuruluş da işyerinde Türk ekonomisine hizmet etmeye ve yeni başlayanlar için kredi açmaya adanmıştır. İŞKUR KOSGEB, isimleri gündeme taşıdığı için kredi alabilir.
İŞKUR ile anlaşması bulunan KOSGEB’den destek almak için öncelikle KOSGEB’in uygulamalı girişimcilik eğitim programlarını tamamlamanız gerekmektedir. Eğitim duyuruları bölümündeki KOSGEB sayfasından kurs tarihlerini takip edebilirsiniz. Dersler 32 saat sürmektedir, katılım zorunludur. Sunulan eğitim kursları iş ve iş planıyla ilgilidir. Kursun sonunda katılımcılar sertifika alırlar.
KOSGEB’in yardımından yararlanmak için belirli koşullar gereklidir. Öncelikle istenen belgeleri zamanında temin etmeniz, sertifika almanız ve bir iş planı sunmanız gerekiyor.
Kosgeb Girişimcilik, araştırma ve geliştirme, teknolojik üretim, yerelleştirme, iş geliştirme, uluslararası büyüme ve tanıtım, laboratuvar desteği. Ayrıca KOSGEB tarafından desteklenen sektörler Nace kodlarında ifade edilmektedir. Sektörler hakkında detaylı bilgi için buraya tıklayın. Kosgeb 50.000 TL hibe veya 100.000 TL faizsiz kredi sağlamıyor. Desteğiniz, Girişimcilik Geliştirme Destek Programı kapsamında devam edecek.
Örneğin, Türkiye Ekonomik Konseyi, çalışan vatandaşlarımız tarafından ödenen işsizlik yardımlarını destekliyor ve hükümet programlarına katılmadan önce verilen bir oy kredi başvurusunda bulunamıyor. Öte yandan, bugüne kadar tamamlanan ve uygulanan projeler her zaman kredi yoğun değil, daha çok istihdam yaratmayı hedefliyor.
13 farklı destek programı ile yeni bir iş kurmak üzere olan vatandaşlarımız ve halen KOSGEB’de çalışan tüccarlarımız hibe, yardım ve destek almaktadır. Programın içeriğine göre hazırlanan bir projenin desteklenmesi için başvuran tüm Türk vatandaşları hibeden yararlanabilir. Kursun adı KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi, onun adını almıştır. Türkiye’nin birçok yerinde eğitimler devam ediyor. Bu eğitim kurslarının hazırlanmasına çeşitli devlet kurumları, meslek kuruluşları, tüzel kişilikler ve kuruluşlar müdahale etmektedir. İş yaratmaya çalışan İŞKUR, bu kuruluşlar arasında ilk sırada yer alıyor. Kurs talepleri protokol gereği müteahhitlere yöneltildiği için buna genellikle İşkur girişimcilik kursu denilmekte ve bazı talepler de İŞKUR’a yönlendirilebilmektedir. İŞKUR kurs tarihleri sayfasından güncel tarihleri kontrol edebilirsiniz.
İŞKUR, işsiz vatandaşlarımızın istihdamına yönelik mesleki eğitim kursları düzenlemekte ve bu kurslarla vatandaşlarımızı meslek seçmeye teşvik etmektedir. Bu eğitim kurslarına katılmak isterseniz İŞKUR kurs başvuru formundaki bağlantıda bulunan başvuru formunu doldurarak başvuru yapabilirsiniz. İş-Kur kurslarına kabul şartları ile ilgili olarak;
İş-kur’a kayıtlı birçok vatandaşımız işsizlik sorunu yaşıyor. Ve bu tesis sayesinde işsizlik sorunlarını aşabildiler. İşbaşı eğitim programları İş kur kurslarının başında yer almaktadır. Bu programın amacı, kuruluşa kayıtlı vatandaşlarımızın iş deneyimi kazanmaları, teorik mesleki eğitim almaları ve uygulamalı öğrenme yoluyla iş ortamına uyum sağlamalarıdır. Aynı zamanda bu program sayesinde işsizlikle mücadele eden vatandaşlarımız mesleki becerilerini geliştirerek deneyim kazanabilmektedir. Bu programdan yararlanmak isteyen vatandaşlar, kendileri için çalışmak istedikleri bir iş bulabilir ve işyerinde iş bulmalarını isteyebilirler. Bu program maksimum 6 ay ve minimum 3 ay geçerlidir.