DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C

Mahalle Bekçisi Sınav Başvurusu 2020/1. Dönem (DUYURU)

Mahalle Bekçisi Sınav Başvurusu 2020/1. Dönem (DUYURU)

2020/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Yazılı Sınavı Duyurusu açıklandı! Çarşı ve Mahalle bekçisi olmak isteyen vatandaşların Polis Akademisi Başkanlığı bünyesinde tabii tutulacakları sınava ilişkin detaylar belli oldu. Bekçilik Sınav başvurusu nasıl yapılır? Mahalle Bekçisi Sınav Başvurusu 2020/1. Dönem  mahalle bekçisi nasıl olunur ve bekçilik maaşı gibi konularda yaptığımız araştırmaları yazımızda ele aldık…

Bekçilik Başvurusu Nasıl Yapılır?

Bekçiler kademeli olarak işe alınır. Mahalle Bekçisi Sınav Başvurusu Öncelikle her ilde karşılanması gereken muhafızların doğru yerleştirildiğini varsayalım. Muhafız sayısının illere göre dağılımı İçişleri Bakanlığı tarafından belirlenmiş olup, görevli işe alma, reklam ve diğer tüm adımları yazımızda sizler için ele aldık. Vasi bulma hakkı, ilde numara tespit edildikten sonra Polis Koleji’ne devredilecek. Polis akademisi daha sonra halkı kaç yasal vasiye ihtiyaç duyulduğunu ve ilin hangi kotalarda olduğunu bildirir. Bekçilik Alımı başvurusu için atılması gereken adımlar;

  • Talep çevrimiçi olarak alınabilir. Bunun ön talep olduğunu belirtmek için e-devlet hizmetleri portalı üzerinden şifre ve T.C kimlik numarası girilerek satın alma duyurusu yapıldıktan sonra ön talep yapılabilir.
  • Ön kayıt, belirtilen tarihler arasında gerçekleşir. Başvuruların yayınlanması veya sunulması için son tarihten sonra alınan başvurular geçersizdir.
  • Polis Akademisi’nin resmi internet sitesinde gerekli belgeleri ve teslimat yerlerini açıkladıktan sonra ikinci aşamaya geçeceksiniz. Gunceldetay.net’e gönderdiğiniz ön başvuruyu takiben şahsen başvurabilmeniz için son başvuru tarihleri ​​burada listelenmiştir.
  • İkinci olarak, Polis Akademisi Başkanlığı’nın resmi web sitesinde saati uygulamak için tıbbi muayeneden geçmeniz gerektiği duyurulacaktır. Sınava buradan başvurmak için resmi polis akademisi web sitesine erişebilirsiniz. Detayları; Bekçilik Başvurusu Nasıl Yapılır? 2020 Bekçi Maaşı

Mahalle Bekçisi Nasıl Olunur ?

Emniyet Genel Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığının denetiminde 81 ilde ilçe ve mahalle bekçisi istihdam etmektedir. Başvuran ve vesayet altındaki kişiler, çalışmalarını tamamladıktan sonra çalışmalarına başlamıştır. Mahalle bekçisi olmanın şartları nelerdir? Bekçilik parası ile komutlar yalnızca yeni açılan pozisyonlar için tetiklenir. Vatandaşlarımız, gardiyanların maaş ve saatlerinin ne olacağını merak ediyor. İçeriğimizde ilginizi çekebilecek tüm bilgileri bulacaksınız, örn. Güvenlik görevlilerinin işe alınması, başvuru gereksinimleri, mevcut pozisyonlar, çalışma saatleri ve maaşlar. Mahalle Bekçisi Olma Şartları Nelerdir?

SINAVIN ADI

2020/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Yazılı Sınavı

SINAV MERKEZİ

İstanbul

SINAV TARİHİ, GÜNÜ VE SAATİ

16 Ocak 2021 Cumartesi günü, saat 14.00

SINAV GİRİŞ BELGESİ

Adaylar sınav giriş belgelerini 07 Ocak 2021 tarihinden itibaren www.meb.gov.tr internet adresinden alabileceklerdir.

SINAV UYGULAMASI

2020/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Yazılı Sınavına, şahsen müracaatları alınan ve ön sağlık kontrollerini başarıyla geçerek yazılı sınava katılmaya hak kazanan adaylar alınacaktır.

Sınav Bilgileri:

Sınav Adı Soru Sayısı Sınav Merkezi Sınav Saati ve Süresi Kitapçık Türü Cevap Seçenek Sayısı
2020/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Yazılı Sınavı Duyurusu 100 İstanbul Saat:14.00 A-B 5(beş)
Süre: 120 Dakika
  • Sınavda çoktan seçmeli 5 (beş) seçenekli testlerden oluşan A ve B soru kitapçığı kullanılacaktır.
  • Kullanımı doktor raporu ile belirlenen hasta veya engellilere ait cihazlar (işitme cihazı, insülin pompası, kan şekeri ölçüm cihazı ve benzeri) hariç sınava gelirken yanlarında; çanta, cüzdan, cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan cihazlar ve kulaklık, kolye, küpe,bilezik, yüzük, broş ve benzeri eşyalar ile her türlü elektronik ve/veya mekanik cihazlarla, depolama kayıt ve veri aktarma cihazları, databank, sözlük, hesap makinesi, kâğıt, kitap, defter, not defteri vb. dokümanlar, pergel, açıölçer, cetvel vb. araçlar, ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek nesneleri bulunan adaylar sınav binasına alınmayacaktır.
  • Adaylar sınava gelirken yanlarında iki adet siyah uçlu kurşun kalem, silgi ve kalemtraş bulunduracaklardır. Ayrıca adaylar sınava bandajı çıkarılmış şeffaf şişe içinde su getirebileceklerdir.
  • Adaylar sınava, sınav giriş belgesi ve geçerli kimlik belgelerinden birisi (T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı, T.C. kimlik kartı, geçerlik süresi devam eden pasaport veya sürücü belgesi) ile gireceklerdir. Sınav giriş belgesi ve geçerli kimlik belgesi yanında olmayan adaylar sınava alınmayacaktır.
  • Adaylar, nüfus müdürlüklerince verilen fotoğraflı, imzalı-mühürlü/barkodlu- karekodlu geçici kimlik belgesi/ T.C. kimlik kartı talep belgesi ile sınava alınabilecektir.
  • Sınav soruları ve cevap anahtarları 19 Ocak 2021 tarihinde https://www.pa.edu.tr ve www.meb.gov.tr ya da http://odsgm.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır.
  • Sınav sonuç bilgileri 15 Şubat 2021 tarihinden itibaren https://www.pa.edu.tr ve www.meb.gov.tr ya da http://odsgm.meb.gov.tr internet adreslerinden yayımlanacaktır.

SINAV KONULARI

Sınav konuları 2018 yılı ve öncesi müfredat programlarından oluşmaktadır.

KONULAR SORU SAYISI
Türkçe    ( Ortaöğretim düzeyi ) 20
Sosyal Bilgiler    ( İlköğretim düzeyi ) 15
Fen Bilgisi    ( İlköğretim düzeyi ) 15
Hayat Bilgisi    ( İlköğretim düzeyi ) 15
Matematik    ( Ortaöğretim düzeyi) 15
Genel Kültür    (Ortaöğretim düzeyi ) 20
GENEL TOPLAM 100

SINAVIN DEĞERLENDİRİLMESİ

  • Değerlendirme 100 (yüz) tam puan üzerinden yapılacak olup doğru cevaplar dikkate alınarak 50 (elli) ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılacaktır. Her soru eşit puan ağırlığına sahiptir. Başarı puanı hesaplamasında;
    [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü kullanılacaktır. Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecektir.
  • Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun Merkez Sınav Kurulu kararı ile belirlenmesi sonucunda, soru/sorular iptal edilmeyecek, soru/soruların doğru seçenekleri dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dâhil edilecektir.

Değerlendirme sırasında Merkez Sınav Kurulu kararı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen soru/sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soru/soruların puan değerinin yeniden hesaplanması suretiyle puanlama yapılır.

İLETİŞİM ve DUYURU

Sınavla ilgili bilgilendirmeler ve iletişim için adaylar;

  • Millî Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi “444 0 632” 0 (312) 413 32 47 – 48
  • Polis Akademisi Başkanlığı 0 (312) 462 86 49 – 0 (312) 499 70 02 numaralı telefonlardan yararlanabilecektir.

SINAV İTİRAZLARI

Adaylar, sınav sorularına ve uygulamasına ilişkin itirazlarını, soru ve cevap anahtarlarının https://www.pa.edu.tr ve www.meb.gov.tr ve/veya http://odsgm.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanmasını takip eden en geç 2 (iki) iş günü içerisinde, sınav sonuçlarına ilişkin itirazlarını ise sonuçlarının https://www.pa.edu.tr/, www.meb.gov.tr ve/veya http://odsgm.meb.gov.tr internet adreslerinde ilan edildiği tarihi takip eden en geç 2 (iki) iş günü içerisinde Polis Akademisi Başkanlığına yapacaklardır.

  • İtirazlara yönelik tüm sonuçlar adaylara Polis Akademisi Başkanlığı tarafından bildirilecektir.
  • Adaylar itiraz başvurularını, MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesinin T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası şubelerinden herhangi birine, “Kurumsal Tahsilat Programı” aracılığı ile KDV dâhil 20 (yirmi) TL itiraz ücreti yatırarak alınan banka dekontu/ATM işlem fişi ve sınav adının yazılı olduğu dilekçe ile yapacaklardır.
  • Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile adayın T.C. kimlik numarası, imza, adres ve dekontu olmayan dilekçe ya da faksla yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.
  • Başvurusu ya da sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen, sınava alınmayan ya da sınavdan çıkarılan adayların bu konuyla ilgili itiraz başvuruları dikkate alınmayacaktır.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.