DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
ALTIN
2.920,13
BIST
9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
26°C

Muhasebeci nasıl olunur? Maaşları ne kadar?

Muhasebeci nasıl olunur? Maaşları ne kadar?

Muhasebeci nasıl olunur? Maaşları ne kadar?

 

Muhasebeci çalışılan kurum veya kuruluşların para işinden sorumlu olan kimseye denmektedir. Muhasebeciler, her şirkette varlığını sürdüren ve çalıştığı yerin parasal tüm kaynaklarını kayıt altına tutar. Ayrıca çalışılan yerin çalışanlarının maaşlarını da düzenlemekten sorumludur. Muhasebesi şirketin yıllık gelir ve gider tablosundan da sorumludur. Yıllık bilançoyu da hazır eden muhasebeci şirketin SGK ödemeleri de dahil olmak üzere vergi ödemeleri konusunda da hesaplamaları ve ayarlamaları yapmaktadır. Muhasebecilerin iş yükü oldukça ağır olan bir kategoridir. Çünkü parasal tüm işlemleri muhasebeciler yönetir. Bu açıdan iş yükleri zihin açısından ağırdır. Muhasebe kayıtlarında bir eksikliğin yapılması halinde yasal sıkıntılar dahi olabilir.

 

Muhasebeci Nasıl Olunur?

Muhasebeci Nasıl Olunur ? Maaşları Ne Kadar? Muhasebeci olmak için belirli düzeyde bir eğitimin alınması önemlidir. Bu eğitim düzeyleri iki kola ayrılmaktadır. İlkinde meslek liselerinin muhasebe alanından mezun olmak gerekir. İkincisinde ise ön lisans veya lisans düzeyinde eğitim alarak mezun olmak gerekir. Daha sonrasında sınavlar sonucunda 4 yıllık staj yapılması gerekmektedir. Ancak lise düzeyi mezuniyetlerde staj süresi 6 yıldır. Tabi ülkemizde muhasebeci olmak için ilk şart Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktır. Staj süreci tamamlandıktan sonra Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirlik sınavına girilerek ruhsat alımı sağlanır. Böylelikle kişi muhasebeci ya da mali müşavir olur.

 

Muhasebecilerin Görevi Nedir ?

Muhasebe uzmanları çalıştıkları kuruma karşı büyük sorumluluk yüklerler. Şirketin, kurum veya kuruluşlarının finansal durumlarını analiz eder. Ayrıca çeşitli sıkıntıları ve eksikleri giderirler. Elbette tüm mali çalışmaları gizlilik içerisinde yürütmek ve elde edilen bilgileri gizlilikle muhafaza etmek zorundadır. Kurum veya kuruluşlara ait olan gelir ve gider tablolarının takibini yapmak ve de hesaplamaları doğru olarak yapmak zorundadır. Çünkü dönem sonu ve yıl sonu muhasebe kontrollerinde açık olması süreci sıkıntıya sokabilir. Muhasebecilerin iş imkanları oldukça geniştir. Bu meslek grubunda bulunan kişilerin devlet kurumu başta olmak üzere birçok kanalda iş bulma imkanı bulunmaktadır. Mali müşavirlik sınavını ya da muhasebe sınavlarından geçen bir kişi kendi ofisini açabileceği gibi özel bir şirkette de çalışma imkanı bulabilirler. Eğer kişi lisans düzeyinde muhasebe eğitimini tamamlamış ise yüksek lisans dahi yapması halinde akademik kariyerini de sürdürebilir. Akademik kariyer için doktora da yapılması gerekmektedir. Tüm şartlar sağlandıktan sonra muhasebeci olmak isteyen biri için iş bulmak kolaydır.

 

Muhasebeci Nasıl Olunur? Maaşları Ne Kadar?

Muhasebe işinde çalışan bir kişi çalışmış olduğu bir kurum veya kuruluşa göre farklı maaşlar almaktadır. Bu maaşlara bakacak olursak 3.800 ile 20.000 arasında değişiklik olduğu görülmektedir. Bazı şirketler tecrübe sahibi olan muhasebecilere aylık olarak 30.000 dahi verdiği bilinmektedir. Burada muhasebe alanında tecrübe sahibi olmak önemlidir. Tecrübe sahibi olan kişilerin iş bulma ve yüksek miktarda maaş alma olanakları bulunmaktadır.

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.