DOLAR
32,4790
EURO
34,8597
ALTIN
2.440,36
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Safra Kesesi Ameliyatı Fiyatı 2021

Safra Kesesi Ameliyatı Fiyatı 2021

Yağların sindiriminde aktif rol oynayan ve her koşulda sindirim sisteminde çeşitli sorunlara neden olan safra kesesi, karaciğere bağlı bir organdır. Belirli nedenlerle gelişen ve sıklıkla safra kesesinde oluşan safra taşları şişlik ve mide rahatsızlığı gibi hafif semptomlara veya iltihaplanma ve karın ağrısı gibi daha ciddi semptomlara neden olabilir. Bu yaygın duruma sahip hastalar bir safra taşı düşüşünü araştırsa da, en yaygın tedavi cerrahidir. Safra kesesi taşlarına ek olarak kanser gibi daha az görülen hastalıklar vardır. Safra kesesinin semptomları ve tedavisi hastalığın seyrine göre uzmanlar tarafından yapılır. Medical Park safra kesesi ameliyatı fiyatı Safra kesesi Ameliyatı fiyatı 2021 Medicana safra kesesi ameliyatı fiyatı Acıbadem safra kesesi ameliyatı fiyatı ERCP fiyatı 2021 Safra Kesesi Ameliyatı Fiyatı 2021 Safra kesesi ameliyatı Safra kesesi ameliyatı kaç saat sürer Safra kesesi ameliyatı riskleri hakkında tüm araştırmalarımıza yazımızda yer verdik..

Safra Kesesi Ameliyatı

Ameliyat, safra kesesi taşlarını ve safra taşlarının neden olabileceği diğer durumları tedavi etmenin bir yoludur. Safra kesesi ameliyatı için en çok tercih edilen yöntem kolesistektomidir. Açık veya kapalı olan bu ameliyat genel anestezi altında yapılır ve safra kesesinin çıkarılması amaçlanır.

Günümüzde safra kesesi ameliyatları için kapalı laparoskopik kolesistektomi yöntemi tercih edilmektedir. Açık cerrahiye göre çok daha faydalı olan laparoskopik kolesistektomi, karın boşluğunda büyük kesiler yapılmadan dört küçük delik açılarak gerçekleştirilir. Safra kesesi üzerinde video kamera ile yapılan bir operasyondan sonra torba tamamen çıkarılır. Safra kesesi ve safra yollarındaki taşları, safra kesesi iltihabını, polipleri ve pankreas iltihabını tedavi eder.

Safra Kesesi Ameliyatı Riskleri

Her ameliyatta olduğu gibi safra kesesi ameliyatının da bazı riskleri vardır. Ancak safra kesesi tedavi edilmezse daha ciddi komplikasyonlara neden olabilir. Bunu akılda tutarak, safra kesesi ameliyatının riskleri, hastalığın neden olabileceği enfeksiyonlar ve kanser gibi hastalıklardan çok daha düşüktür. Nadir durumlarda ameliyat sırasında yara bölgesinde ve akciğerlerde enfeksiyonlar, kan damarlarında şekil bozuklukları, safra yolları ve karaciğerde kan pıhtıları meydana gelebilir.

Safra Kesesi Ameliyatı Fiyatı

Safra Kesesi Ameliyatı Fiyatı

Modern kolesistektomi teknikleriyle safra kesesi ameliyatından ölüm riski de çok düşüktür. Taşların neden olduğu hastalıklarda ölüm riski daha yüksektir.

Safra Kesesi Ameliyatı Öncesi

Safra kesesindeki taşların çıkarılması ameliyatı öncesinde hastaların yaş aralığı dikkate alınarak çeşitli testler yapılır. Kan ve idrar testleri, göğüs ve kalp röntgenlerinin yanı sıra çeşitli kronik hastalıkları olan hastaların da çeşitli testlere ihtiyacı vardır. Özellikle astım, şeker hastalığı ve yüksek tansiyon hastaları ameliyat olup olamayacaklarını görmek için uygun kurumlara yönlendirilir. Anestezistlerin kontrolü de büyük önem taşır. Antikoagülanlar ameliyattan en az 7 gün önce kesilmeli ve hastalar ameliyattan önceki gece yarısından sonra yemek yememeli ve içmemelidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR!

Özel Hastane Ameliyat Fiyatları 2021 (GÜNCEL)

Safra Kesesi Ameliyatı Ne Kadar Sürer?

Laparoskopik kolesistektomi artık çok az zaman alıyor. Ortalama 45 dakika süren operasyonlar, hastanın yaşı ve kilosuna bağlı olarak artabilir. Ancak bu gecikme konvansiyonel açık cerrahi veya çok gecikmiş ameliyatlar için 1 saatten fazla olabilir.

Safra Kesesi Ameliyatı Sonrası

Laparoskopik kolesistektomiden sonra hastalar 5-6 saat içinde tamamen anesteziden kurtulur ve bir gün dinlendikten sonra günlük yaşamlarına devam edebilirler. Kapalı ameliyattan sonraki ilk birkaç günde ağrı çabuk düzeldiği için normaldir. Sağ kaburga ağrısı, safra kesesi ameliyatı sonrası en sık görülen semptomlardan biridir. Ancak safra kesesi ameliyatlarının yaklaşık% 95’ini oluşturan kapalı ameliyat, büyük kesilerle yapılan açık ameliyatlara göre çok daha az ağrılıdır. Safra kesesi ameliyatı sonrası ağrı için doktorunuzun önerdiği ağrı kesiciler kullanılabilir.

  • Laparoskopik kolesistektominin avantajlarından biri, karın ameliyatından sonra belirsiz veya tamamen gizli bir iz kalmasıdır. Dört delik ve göbek ameliyatlarında küçük postoperatif izler kalabilirken sadece göbek ameliyatlarında iz kalmaz.
  • Safra kesesi ameliyatı sonrası hastaların dikkat etmesi gereken şeylerden biri diyettir. Ameliyattan birkaç saat sonra sıvı gıda ve ertesi gün katı gıda verilebilen hastalar hazımsızlık gibi sorunlardan kaçınmak için en az 1 ay diyet uygulamalıdır. Şu anda çok yağlı veya gazlı yiyecekler yememek, sindirimi kolaylaştıran lifli yiyecekleri tercih etmek, çikolata, yumurta ve asitli içeceklerden kaçınmak için günde en az 2 litre su tüketmek önemlidir.
  • Safra kesesi ameliyatı sonrası hastaların günlük yaşantısı değişmez. Safra kesesi, safranın karaciğer ve bağırsaklar arasındaki hareketi için gerekli değildir. Bunu akılda tutarak, safra kesesi çıkarıldıktan sonra hastalar herhangi bir diyet kısıtlaması veya diyet olmadan yaşamlarına devam edebilirler.
Safra Kesesi Ameliyatı Fiyatı

Safra Kesesi Ameliyatı Fiyatı

Safra Kesesi Ameliyatı Fiyatları 2021

Safra kesesi ameliyatının maliyeti, safra kesesinin çıkarılıp çıkarılmamasına bağlıdır. Bazı durumlarda safra kesesi ameliyatı sadece mesanedeki bir taşı veya tümörü çıkarmak için yapılır. Bu durumlarda, geçerli fiyat da değişir. Safra kesesi ameliyatı sırasında hastada ek hastalıkların varlığı da fiyatı etkiler. Safra kesesi problemleri için ödeme planı operasyon sırasında meydana gelebilecek olaylara göre değişiklik gösterebilir.

Safra Kesesi Ameliyat Fiyatlarını Ne Etkiler?

Safra kesesi ameliyatı maliyetini etkileyen faktörler şu şekilde sıralanabilir:

  • İşlemin amacı, geçerli ödeme planını etkiler. Ödeme miktarı, ameliyatın safra kesesini çıkarmak mı yoksa torbayı temizlemek mi olduğuna bağlıdır.
  • Hastaya uygulanacak anestezinin hızı bile operasyonun maliyetini etkilemektedir. Bu kapsamda kişinin anesteziye rağmen operasyona hazır olmaması durumunda cihazların kullanımının artması nedeniyle ödenecek miktar artmaktadır.
  • Doktorlar ayrıca safra kesesi ameliyatı sırasında karaciğeri de kontrol ederler. Özellikle iyi huylu bir safra kesesi tümörü çıkarıldığında, tümör karaciğere yayılır. Bir operasyon sırasında nadiren ortaya çıkan bu durum, operasyonun maliyetine de yansımaktadır.
  • Röntgen, serum ve sakinleştirici gibi preoperatif müdahaleler, operasyon maliyetlerine yansıtılır.

Safra Kesesi Taşı Hangi Hastalıklara Neden Olur?

  1. Safra kesesi taşları safra kesesinin iltihaplanmasına neden olur. Üşüme, yüksek ateş ve karın ağrısı ile başlayan safra kesesi taşları zamanla iltihaplanmaya neden olur. Bu durumda acil ameliyat gereklidir. Ameliyat yapılmazsa safra kesesi delinebilir.
  2. Ana safra kanalı taşlarla kaplandığında karaciğer tarafından salgılanan safra kan dolaşımına girer. Bu durumda sarılık oluşur.
  3. Kansere neden olup olmadığı bilinmemekle birlikte kanser hastalarında safra kesesi taşlarına sık rastlanır.
  4. Safra yollarının iltihaplanması mesanede taşlar oluştuğunda ortaya çıkar.
  5. Safra kesesinde biriken taşlar pankreası etkiler ve pankreas iltihabına neden olur.
  6. Taşlar iki kısma ayrılmıştır. Ağrıya, ateşe ve titremeye neden olan taşlar semptom olarak sınıflandırılır. Bu taşlar alınmalıdır. Asemptomatik taşlar ise varlığını belli etmeyen ve tesadüfen keşfedilen taşlardır. Bu hesaplamaları kabul edip etmemek hastaya kalmıştır. Bazı hastalar ağrılı değillerse taşları çıkarmayı düşünmezler.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.