DOLAR
32,4519
EURO
34,7569
ALTIN
2.426,69
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

Kaymakamlık Nakit Yardım Başvurusu 2021

Kaymakamlık Nakit Yardım Başvurusu 2021

Korona virüs salgını ülkemizde başladığından beri maddi sıkıntılarda beraberinde gelmiş ve devlet vatandaşlarının maddi sıkıntı yaşamaması adına tedbirler ile beraber maddi yardımlarını da faaliyete geçirmiştir. Kaymakamlık Nakit Yardım Başvurusu adlı makalemizde siz değerli okuyucularımıza ihtiyaç sahibi olan dar gelirli yoksul ailelere yapılan para yardımına ek olarak salgın sürecinde ekonomisi bozulan kişilere de sosyal yardımlar yapılmaya başlanmıştır.

Patates Soğan Yardımı Başvurusu

İhtiyaç sahibi aileleri yapılmakta olan patates soğan yardımı için yardım talepleri her geçen gün artmaktadır. Kaymakamlık tarafından desteklenen 1 çuval soğan ve 2 çuval patates yardımı ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmaya başlanmıştır. Patates soğan yardımı başvurusu nasıl yapılır adlı yazımızda başvuru şartlarını yardımdan kimlerin yararlanacağı ve başvurunun nereye yapılacağını yazdık..

Kaymakamlık Nakit Yardımı Yapıyor mu?

İlgili Bakanlıklar tarafından açıklanan destek paketleri, yardım paketleri vatandaşların bu zorlu günlerine destek olmayı amaçlamış ve salgın süreci atlatıldıktan sonra ülke çapında ekonomide gerilememeyi hedeflenmiştir. İhtiyaç sahibi kişiler Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen toplam maddi yardımlardan sonra dar gelirli kişiler bağlı bulundukları belediyelerin kaymakamlıklarına nakit yardım başvurusu için gerekli şartları ve başvuru süreçlerini araştırmaya başlamışlardı. Bu yazımızda kaymakamlıklara yapılacak olan nakit para yardımı başvuru dilekçe örneği ve başvuru şartlarını sizler için tüm detaylarıyla ele alıyoruz.

Kaymakamlık Nakit Para Yardımı 2021

Kaymakamlıklar tarafından verilen nakit para yardımları, ihtiyaç sahibi kişilere ve maddi durumu olmayan kişilerin temel ihtiyaçlarını karşılarken zorluk yaşamaması için verilmektedir. Korona virüs sürecinde her zaman olduğundan daha fazla ihtiyaç duyulan maddi yardım ve sosyal yardımlara korona virüs sürecinde gündemdeki yerini sıkı sıkıya korumaktadır. Maddi yardımlar çeşitli çalışmalar ile ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmaya devam ederken kaymakamlıklardan gunceldetay.net de nakit yardım başvuruları açılmıştır. Böylece kaymakamlıklar tarafından dar gelirli durumu olmayan kişilere 2021 yılında yardım ile birçok kişi temel ihtiyaçlarını devlet tarafından sağlanacak yardım ile karşılayabilecektir. Kaymakamlık tarafından verilen bu yardım Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla yapılmakta, inceleme ve değerlendirme sonrasında ise muhtaçlığı ispatlanan kişilere kaymakamlık tarafından yardımlar yapılmaktadır.

Kaymakamlıktan Para Yardımı Almanın Şartları

Kaymakamlıktan alınacak olan yardımların şartları ihtiyacın türüne göre değişkenlik gösterebilmektedir. Her yardım için istenen ve aranan şartlar birbirinden farklı olabildiği gibi ve çoğu yardım için şartlarda ortak olabilmektedir. Devlet tarafından vatandaşlarımıza verilecek olan yardımların şartları ise aşağıdaki gibidir:

  • Başvuruda bulanacak olan ihtiyaç sahibi kişilerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekiyor.
  • Muhtarlıklardan fakirlik belgesi alınması gerekiyor.
  • Sosyal Yardım ve Dayanışma Vakıfları tarafından belirlenmiş tutarın ihtiyaçların karşılanmasında yeterli olmayacak miktarda gelir olması gerekiyor.
  • Sosyal yardım alacak kişinin aynı anda farklı bir yardım başvurusunda bulunmaması gerekiyor. Aksi halde yardımdan yararlanılamıyor.
  • Engelli aylığı başvurusu yapan kişilerin engel oranı en az yüzde 40 seviyesinde engel raporu almış olması gerekiyor.
  • Ailedeki mevcut aylık gelirin brüt asgari ücretten ortalama üçte biri oranından az olması gerekiyor ki bu husus oldukça önemlidir.
  • Yaşlı aylığı alacak bireylerin 65 yaşından büyük olması gerekiyor.
  • Sosyal Güvenlik Kuruma bağlı olmaması gerekmektedir.
  • Son olarak kaymakamlık tarafından istenen gerekli belgelerin temininde bilgilerin eksiksiz ve hatasız bir şekilde beyan edilmiş olması da gerekmektedir.
Kaymakamlık Nakit Yardım Başvurusu

Kaymakamlık Nakit Yardım Başvurusu

Düşük Gelirli Ailelere Devlet Yardımı 2021

Devletimiz, durum dışında kalan ve ailesine geçimini sağlayamayan vatandaşlarımıza kapılarını açarak çok yardımcı oluyor. Mali desteğin yanı sıra kira, giyim, yiyecek ve yakıt da sağlanmaktadır. Ülkemizde birçok vatandaşımız açlık eşiğinin altında yaşıyor. Bu nedenle birçok aile önemli mali sıkıntılarla karşı karşıyadır. Öncelikle devletimiz İş-Kur’da işi olmayan vatandaşlarımıza istihdam imkanı sunuyor. Ayrıca birçok aile çalışamayan ve geliri olmayan vatandaşlarımıza maaş ödeyerek maddi destek almaktadır.

Fakirlik Maaşı Kimlere Verilir?

Devletin muhtaç ailelere ödediği bu maaş, geliri olmayan, sosyal güvencesi olmayan ve devletten mali destek alınmadan ailelere verilmektedir. İhtiyaç sahipleri için emekli aylığı alan vatandaşların gelirleri olması zorunlu olmamakla birlikte, taşınır veya taşınmaz malları ona kaydettirmeleri gerekmemektedir. Bu koşullara uyum sağlayan yoksul ailelere maddi destek sağlanmaktadır. Buna ek olarak, VGM, annesi veya babası olmayan muhtaç çocuklara ve engelli çocukları emekli maaşı olarak %40 veya daha fazla öder. Sosyal Güvenlik, Gelir ve Aylıkları olmayan Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne başvurular gönderilmeli ve ihtiyaç sahibi emeklilik başvuru formlarını doldurmalıdır (geçersiz ise buradan başvuru formunu imzalayın, Engelli ise, engellilik durumuyla ilgili bir sağlık kurulu raporu ekleyin ve yoksulların her yetim çocuk için aylık 967,07 TL’lik yoksulluk maaşı almalarını isteyin.

Kaymakamlık Nakit Yardım Başvurusu

Kaymakamlık aracılığı ile devletten alınacak olan nakit para yardımı başvuruları mutlaka başvuruda bulunacak kişinin bağlı olduğu ilin kaymakamlık binalarında gerçekleştirilmelidir. Kaymakamlık binalarında bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma merkezlerinde başvurular fiziki müracaat gerektirmektedir. Başvuru sırasında istenen belgelerin tümü ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf Müdürlüklerine gidilerek ön başvuru işlemleri tamamlanabilmektedir. Yetkili kişi tarafından istenen gelir testinde bilgiler son derece doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurulmalıdır. Başvuruda görevli gunceldetay.net kişinin ihtiyaç sahibi kişiye vereceği dilekçe doldurulduktan sonra dilekçenin kaydı işlemleri sisteme geçirilmektedir. Ardından kişinin başvurusu gerekli incelemeler doğrultusunda sosyal yardıma uygun olup olmadığı tespit edilmektedir. Onaylanan başvurular sonrasında ihtiyaç sahibi durumu olmayan kişilere nakit para yardımı yapılmaktadır.

Başvuruda Gerekli Belgeler Nelerdir?

Kaymakamlık tarafından alınacak olan nakit para yardımı başvuru için istenen gerekli belgeler aşağıda maddeler halinde belirtilmiştir. Gerekli belgelerde istenen bilgilerin eksiksiz ve hatasız olması da gerekmektedir.

  • Başvuruda bulunan kişinin kimlik bilgileri
  • Başvuru dilekçesi
  • Vesikalık fotoğraf (2 adet)
  • İkametgah belgesi (yerleşim yeri)
  • Fakirlik belgesi (güncel)
  • Gelir testi belgesi
  • Hanede yaşayan kişilerin kimlik bilgileri
  • Sosyal Güvenlik Kurumu hizmet dökümü
  • Mal varlığının olmadığı dair belge

Bu belgeler temin edildikten ve kuruma teslim edildikten sonra kaymakamlık yardım başvuru işlemleri tamamlanacaktır.

Kimler Kaymakamlık Yardımından Yararlanacak?

Kaymakamlıklar tarafından nakit para yardımı haricinde diğer yardımlardan yararlanmak isteyen ihtiyaç sahibi kişilerin yardıma ciddi anlamda ihtiyacı olması gerekir. Başvuru işlemlerinin gerçekleşmesinin ardından nakit para yardımı haneye aile yardımı olarak 400 TL tutarında verilmektedir. Kaymakamlığın nakit para yardımı hariç diğer yardımları ise şunlardır:

  • Gıda yardımı
  • Yakacak yardımı
  • Giyim yardımı
  • Eğitim yardımı
  • Barınma yardımı
  • Engelli yardımları

bkz:Kömür Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır? 

Devlet Kira Yardımı Başvuru Şartları Nelerdir?

960 liraya kadar verilen kira yardımı başvuruları Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı olmak üzere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf birimleri üzerinden gerekli evraklar eşliğinde alınmaktadır. Online olarak da kira yardımı başvurusu yapabileceğinizi biliyor muydunuz? E-devlet üzerinden de kira yardımı başvurusu yapılabilmektedir. Kira yardımı başvuru, sorgulama yöntemleri ve daha fazlası için: Devlet Kira Yardımı Başvuru Şartları Nelerdir?

Kaymakamlık Yardım Başvuru SORGULAMA

Kaymakamlık tarafından yapılan maddi yardım başvuruları e-devlet üzerinden sorgulanmaktadır. E-devlet portalına TC Kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaptıktan sonra, “Sosyal Yardım Bilgileri” hizmetinden yararlanarak anında başvuru sonucunuzu görebilirsiniz. Direkt sayfaya yönlendirme için tıklayınız.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.