DOLAR
32,5622
EURO
34,7286
ALTIN
2.486,36
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C

Devlet Kira Yardımı Nasıl Alınır? Başvuru Şartları Nelerdir?

Devlet Kira Yardımı Nasıl Alınır? Başvuru Şartları Nelerdir?

Pandemi ile birlikte vatandaşların finansal ihtiyaçları da arttı. Kamu yardımını araştıran muhtaç vatandaşlar, Konut Yardımı’nı nasıl alabileceklerini ve Konut Yardımı’na nasıl başvuracaklarını bilmek ister. Kira yardımı almaya hak kazanabilmek için, hane halkı gelirinin belirli bir ücretten az olması gerekir. Emekli maaşı alanlara, duruşma davalarına, yetim ve ölüm aylığı alanlara ve sigortalı işçilere kira yardımı ödenmez. Kaymakamdan kiralık yardım talep formu alabilir miyim? Konut Yardımı için nasıl başvurabilirim? gibi sorulara ilave olarak Devlet Kira Yardımı Başvuru Şartları Nelerdir? adlı haberimizde; Kira yardımı e-Devlet, Kira yardımı başvurusu yap e-Devlet, E devletten kira yardımı başvurusu nasıl yapılır? detaylandıracağız…

Devlet Kira Yardımı Başvuru Şartları Nelerdir?

Türkiye’den bir kişi, Çalışma ve Sosyal İşler Bakanlığı’nın sosyal durumu ve aile hizmetlerini inceleyerek, ihtiyaç sahibi vatandaşlara sevk edildi, eğitim ve barınma olarak barınma, yakacak odun, çocuklara yardım talep etti. Dezavantajlı durumdaki ve kira ödemekte güçlük çeken vatandaşlar için konut desteğinin temel amacı, evsiz vatandaşların konut desteği ödemesine yardımcı olmaktır.

Kira Yardımı e-Devlet

Devlet, kiralarını ödeyemeyen düşük gelirli kişilere kira yardımı ödüyor. Ancak sigortalılara, emeklilere, dullara, yetimlere ve hayatta kalanlara ve aile geliri belli bir miktarı aşanlara kira yardımı ödenmez. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Dairesi, devlet tarafından sağlanan konut ödeneğini alır ve vali aracılığıyla vatandaşlara teslim için işlemleri yürütür. Valiler bu süreçte sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları (SYDV) ile çalışır. Konut yardımı için başvuran vatandaşlar, konut yardımı için nereye başvuracaklarını bilmiyorlar. Bültenimizde kira bedeli, kiralama başvuru formu nasıl alınır gibi bilgileri topladık.

Kira Yardımı Kimlere Verilir?

Kira desteği almanın ilk koşulu, kira desteği için başvuran kişinin hane halkı gelirinin belirtilen miktardan az olması ve kira desteği gerektirmesidir. Kira yardımı alabilmek için, başvuru sahibi, bu koşul yerine getirilmediği sürece, yaşlılık aylığı, dul, yetim veya ölüm aylığı alamaz. Ayrıca sigortalı bir yerde çalışan ve maaşını almayan kişi kira yardımı almaz.

Kira Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

En çok merak edilen ve üzerinde çalışılan sorulardan biri kira için nereye başvurulacağıdır. Devlet yardımlarının çoğu Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanmaktadır. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, işlerini yürütmek için valilerden destek alır. İlçe yönetim kurulları, kirayı alan kişiyle temasa geçmek ve kira desteği almalarını sağlamak için sosyal yardım ve dayanışma fonlarıyla birlikte çalışır. E-devlet üzerinden kira yardımı başvuru sorgulaması yapabilirsiniz. Sorgulama sayfasına ulaşmak için tıklayınız.

Devletten Kira Yardımı Ne Kadar?

Kira eki arayan bir kişi, öncelikle kaymakamlığa bağlı sosyal yardım ve dayanışma fonlarına başvurmalıdır. Bu durumun vatandaşların kira eki ne kadar verildiğini merak ettikleri illere göre farklılık gösterdiğini belirtmek isteriz. Bazı büyük şehirlerde kira sübvansiyonu 960 TL’ye kadar çıkabilir. Pandemi sırasında çaresiz kalan birçok vatandaş, kiralama yardımı sunan mülklerin bir listesini aradı. Birçok konuda nereden ve nasıl yardım alacağını bilmeyenlere yardımcı olmak için kiralama desteği sunan kurum ve kuruluşların bir listesini paylaşıyoruz.

  • Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı,
  • Belediyeler,
  • Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu,
  • Özel dernek ve vakıflar,
  • Sivil toplum örgütleri,
  • Gönüllü olarak yardım etmeye istekli kurumlar ve kişiler

E-devlet Kira Yardımı Başvurusu Yap!

Kiralama talep formuna erişmek isteyen ve başvurusunu almak isteyen vatandaşların resmi e-Devlet web sitesi üzerinden de başvuru yapabilecekleri unutulmamalıdır. E-devlet şifresi yoksa PTT servis şifresini alarak girebilirsiniz. İşte kiralama avantajları için adım adım başvuru formu nasıl alınır sorusunun cevabı için E-devlet üzerinden kira yardımı başvuru sorgulaması yapabilirsiniz. Sorgulama sayfasına ulaşmak için tıklayınız.

  • T.C. kullanıcı adınız ve şifreniz ile giriş yapın,
  • Arama bölümünde, uygun aile kiralama hizmetlerine gidin
  • Uygulamaya Git sekmesine tıklayın.
  • Bağlanmak istediğiniz program, kişisel bilgilerinize erişim gerektirir.
    “Paylaşmak istemediğiniz bir bilgi varsa işleme devam etmeyin” uyarısı için aşağıdaki listeyi kontrol edin.
  • Bilgilerinizi doğrulayın.
  • Süreci onaylayan bir talep gönderin.

Kronik Hastalara Maddi Yardım

Koronavirüs salgını riski taşıyan kronik hastalar için devlet, kronik hasta destek programı kapsamında ödemeler sağlıyor. Pandemi nedeniyle maddi zorlukları artan kronik ihtiyaç sahibi hastalara Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından nakdi yardım sağlanmaktadır. Ancak bu destekten yararlanabilmek için kişilerin belirtilen şartları taşıması gerekmektedir. Peki kronik hasta bakım programı nedir? Kronik hastalar için nasıl yardım alabilirim? Kronik hastalara bakım sağlama koşulları nelerdir? İşte kronik hastalara yardımcı olacak bir program …

Ülkemizin refah devleti anlayışı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı aile, sağlık ve refah gibi alanlarda tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelere destek sağlamaktadır. Eğitim. Maddi durumu kötü olan kronik hastaların temel ihtiyaçlarını karşılamak için kronik hastalara düzenli nakit yardımlar sağlanmaktadır. Kronik Hasta Yardım Programı, temelde tüberküloz ve SSPE hastalığına bağlı psikososyal ve mali kayıplardan mustarip kişiler için nakit yardımları içerir. Finansal desteğe ek olarak, üniteye bağlı olarak yaşayan kronik olarak ihtiyaç sahibi hastalar için özel olarak elektrik faturaları ve kesintisiz güç kaynakları sağlanmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR! Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı 1384 TL. Maddi Yardım Başvurusu

Kronik hastaları desteklemek için yardım almanın ilk koşulu, insanların tüberküloz ve SSNE nedeniyle ekonomik ve sosyal olarak zor bir süreçten geçtiğini tespit etmektir. Tüberküloz veya PSS’li kişiler ve bakıcılar kronik hastalardan yardım isteyebilir.

Kronik Hastalara Devlet Destekli Yardım

Kronik hastalığı olanlara bakma koşullarını karşılayan vatandaşlar, evlerinde sosyal yardım ve dayanışma fonları için davalarını doldurabilirler. Yönetim kurulu tarafından onaylanan ve hastalık bilgileri halk sağlığı yönetim sisteminden alınan kişiler, kronik hastalar için yardım alabilirler. Halk sağlığı yönetim sisteminden elde edilen hastalıkla ilgili bilgiler dışında ek bir dokümantasyona gerek yoktur.

Kronik Hastalara Ödenecek Maddi Yardım Ne Kadar?

Kronik hastalar için ödeme olarak uygun kişilere 1.460,61 TL tutarında nakdi yardım sağlanmaktadır. Kronik hastaların ödemesi ile ilgili sorunun cevabı Denetleme Kurulu tarafından belirlenir. Ödemeler aylık olarak yapılır, ancak bir tarihte delegasyona izin verilir.

Kaymakamlık kira yardımı Corona kira yardımı kira yardımı sorgulama e-devlet Kira yardımı başvuru e-Devlet e-devlet kira yardımı başvurusu e devlet’ten kira yardımı başvurusu nasıl yapılır Kira yardımı başvuru formu Dar Gelirliye kira yardımı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.