İçindekiler
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, maluliyet yardımı lehinde açıklama yaptı. Bakan Selçuk, hibe başvurularının sunulacağı tarihi açıkladı. Engellilik ödeneği için nasıl başvurabilirim? Şartları Nedir? Engelli hibe desteği başvurusu nereye yapılır? Engelli raporu hesaplama nasıl yapılır? Engellilere hibe desteği şartları Engelli işyeri açma şartları Engellilere hibe desteği 2021 İŞKUR engelli hibe desteği 2021/2 İŞKUR Engelli hibe desteği başvuru detayları yazımızda…
Engelli yardımları için başvuru koşulları ve detayları son günlerde araştırma konusu oldu. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 65 bin liraya kadar hibe verdiklerini belirterek, maluliyet yardımı başvurusuna ilişkin açıklama yaptı. Bakan Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yapılan açıklamada;
“Bu kapsamda, elden veya posta yoluyla aldığımız engelli hibe desteği başvurularını engelli vatandaşlarımızın evlerinden çıkmadan da başvuru yapabilecekleri e-Devlet platformuna taşıyarak online başvuru yapmalarını sağlıyoruz. Bu sayede daha fazla engellimizin girişimciliğine destek olmak istiyoruz” ifadeleri kullanıldı.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, bugünden itibaren engellilik yardımı başvurularının e-devlet yoluyla yapılabileceğini duyurdu.
65 Bin TL olarak verilecek olan engelli yardımı için başvurular e-devlet üzerinden alınıyor. E-devlet üzerinden engelli hibe desteği başvurusu yapmak için; E-devlet sistemine TC Kimlik numaranız ve ardından şifreniz ile giriş yapmanız gerekir. İŞKUR Hizmetleri arasından “Engelli Hibe Desteği Başvurusu” na tıklayarak kısa süre içerisinde engelli yardımı başvurusunda bulunabilirsiniz.
İŞKUR Engellilik Hibeleri Destek sayfasında yer alan şartları daha anlaşılır bir şekilde ifade ettik. Sağlık Kurulu tarafından engellilere ilgili nedenler çerçevesinde iş gücü kaybının en az % 40 ve üzeri olduğunun tespit edilmesi halinde aşağıdaki şartları yerine getiren engelli vatandaşlar hibe desteğinden yararlanabilir. Engelli Hibe Desteği Şartları şu şekildedir;
Engelli hibe desteğinden yararlanmak isteyen bireyleri hazırladıkları projelerin karşılığında alacakları hibenin unsurları şu şekildedir;
Kuruluş Desteği: İş kurmak için resmi işlemler, izinler, izinler, ruhsatlar ve sigorta gibi harcamalar için maksimum 5.000 TL.
İşletme Giderleri Desteği: Sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 12 ay içinde, 12 ay için işletme giderlerinin % 60’ı (su, elektrik, iletişim, ısınma, reklam ve kira), en fazla 15.000 TL, yıllık tutarı geçmeyecektir.
Demirbaş Desteği: Şirketin ana işi ile ilgili makine, teçhizat, yazılım ve donanım gibi maliyetler için sözleşme imzalandığı tarihten itibaren 12 ay içerisinde vergi dahil azami 45.000 TL sağlanacaktır.
Birden fazla engeli olan kişiler için engellilik oranları, aşağıdaki Balthazard hesap makinesi kullanılarak hesaplanır. Kanun kapsamına göre; Balthazard’ın formülü ile engelli raporu hesaplama yapmak için TIKLAYINIZ.
Engelli kişilerden engellilik belgesi talep edilmesi durumunda, bireylerin e-devlet üzerinden engelli raporu sorgulaması yapabilir. TC Kimlik numarası ve e-devlet şifresi ile sisteme giriş yapılmasının ardından SGK Hizmetleri “Engellilik Sağlık Kurulu Raporları Sorgulama” bölümünden kısa süre içerisinde sorgulama yapabilirsiniz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR! Engelli Araç Alımı Şartları 2021 Nasıl Alınır?