DOLAR
32,5093
EURO
34,9403
ALTIN
2.433,27
BIST
9.781,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Genç Girişimciye Bağkur Desteği 2021

Genç Girişimciye Bağkur Desteği 2021

Yeni bir iş kurmak istiyorsunuz, bu işin sahibi sizsiniz, ancak nasıl devam edeceğinizi bilmiyorsanız ve yardıma ihtiyacınız varsa, genç girişimciler için devlet desteğinden yararlanabilirsiniz. Genç Girişimciye Bağkur Desteği adlı yazımızda genç girişimci Bağ-Kur destek, nasıl başvurulacağı, son başvuru tarihi, miktarı, destek alan genç girişimci, teşvik almak için gerekli koşullar ve ikramiye miktarından bahsedeceğiz.

Genç Girişimciye Bağkur Desteği 2021

Devletimiz, genç girişimcileri 18-29 yaş arası gençlerin mutlu bir şekilde hayallerinin peşinden koşabilmeleri için destekliyor. 2021 yılında iş kuran girişimciler vergi avantajları ve sigorta primlerinden yararlanmaktadır. Bu teşvik yalnızca bir kez kullanılabilir. Vergi kredisinden yararlanmak için yapılması gereken ilk ve en önemli şey, bir kişinin ilk kez bir vergi yükümlülüğüne sahip olması gerektiğidir. Peki teşvikten kimler yararlanacak ve koşullar nelerdir?

Bağ-Kur Desteğinden Yararlanacak Olanlar

  • Tarımsal, ticari veya mesleki faaliyetleriyle ilgili olarak ilk kez gelir vergisi tahsil edenler.
  • Avantajlar, başlangıç ​​tarihinde 18 yaşından büyük ve 29 yaş altı kişiler için uygundur.

Bağkur Desteği Yararlanma Şartları Nelerdir?

  • Yasal süreler içinde işe başlama bildirimi.
  • İşten sorumlu kişinin denetimi.
  • İş normal bir şirket veya ortaklıkta yapılıyorsa, ortaklar tüm koşulları karşılamalıdır.
  • Mevcut veya profesyonel bir şirkette ortaklık eksikliği.
  • Eş veya üçüncü dereceye kadar akraba veya kocanın yakınları tarafından devam eden veya kesintiye uğrayan işe devam edilmemesi için şartlar aranır.
Genç Girişimciye Bağkur Desteği

Genç Girişimciye Bağkur Desteği

Sigorta Prim Desteği Şartları

Genç girişimciler, vergi indirimlerinin yanı sıra 1 yıl süreyle sigorta primi şeklinde de yardım almaktadır. Bu destek için gereksinimler:

  • Başlangıç ​​tarihinde 18 yaşın üzerinde ve 29 yaşın altında olmak,
  • İlk defa sigortalı gerçek kişi olmak,
  • İşinizin başında olmak ve sevk/irade sağlamak.

Genç Girişimciye Bağ-kur Desteği Başvurusu

İkramiye avantajlarından yararlanmak isteyen genç girişimciler, Genel Gelir Vergisi Tebliği. Hayır. 193. mükerrer bölüm 20’ye göre bağlı bulundukları vergi dairesinden temin edebilecekleri başlangıç ​​muafiyet belgesi ile il sosyal sigorta dairesine başvurabilirler. Maddeye göre;

“Genç girişimcilerde kazanç istisnası:

MÜKERRER MADDE 20 – Ticari, zirai veya mesleki faaliyeti nedeniyle adlarına ilk defa gelir vergisi mükellefiyeti tesis olunan ve mükellefiyet başlangıç tarihi itibarıyla yirmi dokuz yaşını doldurmamış tam mükellef gerçek kişilerin, faaliyete başladıkları takvim yılından itibaren üç vergilendirme dönemi boyunca elde ettikleri bu kazançlarının 75.000 Türk lirasına kadar olan kısmı, aşağıdaki şartlarla gelir vergisinden müstesnadır.

Bağ-Kur Genç Girişimci Destek Süreci

Genç girişimciler, ekonomiye katkı sağlamanın yanı sıra kendi işlerini kurarak iş gücünün artmasına da yardımcı olurlar ve yaşam kalitelerini iyileştirmek için faaliyetlerini destekleme süresi 1 yıl, teşvik sigorta primi 3 yıl ve vergi teşviki süresi 3 yıl olarak hesaplanmıştır. Bağkurlu olarak kayıt yaptırdıkları tarihten itibaren üç vergi dönemi için 75.000 Türk lirası gelirlerinden vergiden muaf tutuldu. Hükümet bir yıl içinde Bağ-kur ikramiyesinin % 34,5’ini ilk kez iş kuran ve Bağ-kurlu adıyla kaydolan gençlere ödüyor. Bu yardım en düşük seviyeden hesaplandığında 12.184 TL’ye ulaşıyor.

Bağ-Kur Genç Girişimci Destek Tutarı 2021

2021 yılında da devam edecek olan genç girişimciye destek şu şekilde:

  • Şirketin üç vergi döneminde kazandığı 75.000 TL’lik vergiden muaftır.
  • Bağkur ödemeleri için sigorta primi verilmektedir.
  • İlk kez sigortalı olanlara 1 yıl prim verilmektedir.
  • Bu teşviklerin bir parçası olarak, 18-29 yaş arasındaki gençler kendi işlerini kurarak önemli faydalar elde edebilirler.

Ancak yardım alabilmek için belirli koşulların yerine getirilmesi gerekir.

Genç Girişimci Bağkur Desteği HESAPLAMA

Yukarıda genç girişimciler için istisna gelirlerinin 75.000 lirası için geçerli olduğunu belirtmiştik. Müteahhitlerin menfaat hesabı brüt asgari ücret üzerinden hesaplanır.

  • Brüt asgari ücret: 2.934 TL
  • Aylık prim: 2934 x% 34,5 = 1015,34 TL
  • Yıllık prim: 1.015,34 x 12 = 12.184,02 TL
  • Devlet desteği: 12 bin 184 lira 34 kuruş 

Genç Girişimciye Kazanç İstisnası

İşine başlarken 29 yaşını doldurmamış, ticari, tarımsal veya mesleki faaliyetine ilk kez başlayan ve 29 yaşını doldurmamış kişilerin gelirinin bir kısmı İşe başlama yılları üç vergi dönemi için gelir vergisinden muaftır. Gelir muafiyetinden yararlanan ve 18 yaşını doldurmuş ve vergi günü başlangıcında 29 yaşını doldurmamış gençlerin sigorta primi ilk defa sigortalı olarak, sigorta primleri için 1 yıllık baz maaş kapsamındadır.

Genç Girişimci İşçi Desteği

Devlet teşvikleri sayesinde ilk kez oluşturulan tarımsal, ticari ve profesyonel alanlarda çalışacak ve lansman tarihinde 29 yaşın altında olan genç girişimciler bundan faydalanabilecek. Vergi indirimi üç vergi dönemi için geçerlidir ve başka bir şirket kurulursa vergi indirimi uzatılmaz. Avantajlardan yararlanmak ve nitelikler kazanmak isteyen girişimciler çalışmalı ve kendi işlerini yürütmelidir. Bir ortaklık ve bir şirket ise, tüm ortakların başlangıç ​​tarihinden itibaren koşulları karşılaması gerekir. Ortaklardan biri koşulları karşılamazsa, diğer ortaklar prim desteğinden yararlanamaz.

Genç Girişimciye Bağkur Desteği

Genç Girişimciye Bağkur Desteği

Daha sonra mevcut işte ortak olan kişiler sosyal haklardan yararlanamazlar. Şirket devralması durumunda eşlerden veya ebeveynlerden üçüncü dereceye kadar ödünç alınamaz. Az önce de bahsettiğimiz gibi, daha sonra işbirliği yaparsak teşvik kullanılamaz. Vergi teşviklerinden herhangi bir nedenle yararlananlar, çalışmayı bırakıp devam ettirmeyen faaliyete devam etmeleri halinde, vergi yükümlülükleri ilk kez ihlal edildiği için bu destekten tekrar yararlanamazlar. Bu desteği alanlar profesyonel, tarımsal veya ticari düzeyde iş değiştirirlerse, kullanılmadığı dönemde de destek almaya devam edebilirler. Vergi döneminde elde edilen gelirin teşvik tutarından az olması durumunda kullanılmayan tutar bir sonraki yıla devretmez.

bkz:Vergi Ve SGK Prim Borcu Yapılandırma 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.