DOLAR
32,5585
EURO
34,9459
ALTIN
2.442,21
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

KOSGEB İş Planı Örneği 2021 İş Planı Nasıl Doldurulur ?

KOSGEB İş Planı Örneği 2021 İş Planı Nasıl Doldurulur ?

2021 yılında iş fikrinizin uygulanması için KOSGEB’den hibe almak istiyorsanız, kosgeb proje örnekleri iyi hazırlanmış bir taslak iş planınızın olması zorunludur. KOSGEB İş Planı Örneği İş Planı Nasıl Doldurulur? Girişimcilik Destek Programı katılımcıları tarafından onaylanması gereken bu iş planları için, girişimlerin projelere göre nasıl ölçülebileceğini de tartıştık.

KOSGEB İş Planı Projesi

Sadece girişimci adaylar için değil, aynı zamanda KOBİ’ler için de önemli olan iş planı yazımı önemlidir. KOSGEB’in gerektirdiği koşulları sağlasanız bile, iyi bir taslak iş planınız olmalıdır. Aksi takdirde elbette başvurduğunuz destek programından yararlanamayacaksınız. Bu nedenle, oluşturmak istediğiniz iş üzerinde gerçek kontrole sahip olduğunuzu gösteren bir iş planı hazırlamanızı kosgeb proje örnekleri tavsiye ederim. KOSGEB İş Planı Örneği İş Planı Nasıl Doldurulur ? Aksi takdirde konu hakkında bilgi sahibi olmadan hazırlanan bir proje hakkında komiteye yaptığınız sunumdan dolayı biraz terleme riskiyle karşı karşıya kalırsınız.

KOSGEB İş Planı Projesi Nasıl Doldurulur?

KOSGEB veri tabanına kayıtlı küçük ve orta ölçekli işletmeler artık bir taslak iş planı oluşturabilir. Örnek KOSGEB iş planlarını kullanarak kosgeb proje örnekleri değişiklik yapmak isteyen küçük ve orta ölçekli işletmeler ve girişimciler. Taslak iş planı 7 ana bölümden oluşmaktadır. Bu bölümler ve açıklamaları aşağıdaki gibi okunmalıdır.

  • Genel Bilgilerin Üretilmesi: Bu bölüm sizden işe başlayacak ortakları ve varsa şirketin konusunu ve ne zaman kurulduğunu tanıtmanızı ister.
  • Varsa, girişimci, ortaklar ve şirketten bilgiler: bu bölüm iki sayfaya bölünmüştür. İlk sayfada, şirketi kuran ortaklar da dahil olmak üzere, iletişim adresleri bilinen yabancı dillerde kimlik bilgileri istenir. İkinci sayfada daha fazla şirket bulmak için sorular sorulmaktadır. Bu sorular iş fikriniz ve seçim nedeniniz, vizyonunuz ve misyonunuz, kısa ve uzun vadeli kosgeb proje örnekleri hedefleriniz hakkında sorulur. Çok önemli soruları cevaplamadan önce iyi araştırma yapmak sizin menfaatinize olacaktır.
  • Pazar analizi ve planınız: Bu bölüm, bir kitle analizinin yapılıp yapılmadığını, pazarın ne kadar geniş olduğunu ve beklenmedik bir satış problemi durumunda ne yapılması gerektiğini açıklar. Bu sayfa, müşteri nakliye hizmetiniz için site seçiminizi ve ürün lansmanınızı tamamlayacaktır.
  • Üretim planı: Buraya NACE kodunun oluşturulması ve hazırladığınız sektördeki hizmetlerin iş akışı ile ilgili bilgilerinizi girersiniz. Bu alana kurum belgelerini de girebilirsiniz.
  • Yönetim planı: Bu bölümde çalışacak olanlardan bile ne tür bir iş yapacaklarını açıklamaları istenir. Bu sayfaya herhangi bir profesyonel belgeyi de yerleştirebilirsiniz.
  • Bütçe: Başlangıç ​​maliyetlerinizi, aylık satış giderlerinizi, üretim ve satış hedeflerinizi ve kar etmeye başladığınız zamanı kaydetmek için bu sayfayı kullanın.
  • KOSGEB tarafından talep edilen yardım: Bildiğimiz üzere oluşturduğunuz bu taslak iş planı KOSGEB Girişimcilik Destek Programı kapsamında kullanılabilir. Bu kosgeb proje örnekleri nedenle program desteği, özelleştirme, makine ve ekipman satın alma, işletme maliyetleri ve temel yatırım desteği olarak ikiye ayrılır. Bu bölümde, bu aşamalarda katlandığınız masrafları belirtmeniz istenecektir.

Kosgeb Kredisi Nasıl Alınır? KOSGEB Başvuru

KOSGEB İş Planı Proje Örnekleri

KOSGEB tarafından 2021 yılında onaylanan 20 taslak iş planı örnekleri aşağıdaki tabloda gösterilmektedir. Vatandaşlar bu konularda iş planı doldurarak KOSGEB desteği almışlardır.

KOSGEB İŞ PLANI ÖRNEKLERİ TABLOSU
Bilgisayar servisi Giyim Konfeksiyon Tekstil Üretimi Güç Kaynağı Panoları
Cafe Çay Bahçesi Kırtasiye Ticaret Faaliyetleri Elektronik Dükkan
Doğal Gaz Spor Ürünleri Mağazası Deri Ayakkabı Çanta Optik Gözlük
Gıda Üretimi Teknoloji Mağazası Kombi Satışı Güvenlik Sistemleri
Penye, T-Shirt Üretimi Kuruyemiş İşletmesi Çocuk Giyim Araba Kiralama

İş Planı Projesi Hazırlatma Ücretleri 2021 Ne Kadar?

Hepimiz bir iş planı kosgeb proje örnekleri yazmanın önemini biliyoruz. Desteklenen sektörler 2021’in ötesine genişledikçe, taslak iş planlarını onaylayamayanlar için birçok danışmanlık firması oluşturuldu. Bu danışmanlık firmaları sadece yeni bir iş kurmak isteyenlere hizmet vermekle kalmıyor, aynı zamanda destekten yararlanabilecek küçük ve orta ölçekli işletmeler için projeler hazırlıyor. % 100 onay ile oluşturulan projelerin fiyatları, destek talebinin gönderildiği programa bağlıdır. Bir örneğe ihtiyacınız varsa;

  • Yeni girişimciler için girişimcilik destek programı için iş planları yazın. 1.500 TL (bu ortalama fiyattır ve bazı danışmanlık firmalarından garanti onayı olmaksızın 1.000 TL için oluşturulabilir).
  • Ekipman alıcılarına KOBİGEL (Genel Destek Programı) gibi diğer desteklerle hazırlanacak taslak iş planı 5.000 TL olarak tahmin edilmektedir.

Öyleyse ödeme ne olacak? Temel olarak, kosgeb proje örnekleri hemen hemen tüm danışmanlık şirketleri, proje hazırlığı öncesinde, geri kalanı proje tamamlandığında belirtilen fiyatın %50’sini almaktadır. Ayrıca, danışmanlık firmaları tüm yıl boyunca ücretsiz yardım sunmaktadır.

Finansbank İhtiyaç Kredisi Faiz Oranları

İşinizdeki eksiklikler için kesinlikle krediye ihtiyacınız olduğunu biliyoruz. Bu nedenle OCAK 2021‘den itibaren sizleri en uygun şartlarda kredi verecek bankalar ile tanıştıracağız. Bankamız bu ay %1,41 faiz oranıyla QNB Finansbank!

QNB Finansbank Kredi Hesaplama Tablosu

Miktar

12 Ay Ödeme 24 Ay Ödeme

36 Ay Ödeme

45.000 TL 4.175,10 TL 2.297,00 TL 1.679,34 TL
55.000 TL 5.102,90 TL 2.807,44 TL 2.052,53 TL
60.000 TL 5.566,80 TL 3.062,67 TL 2.239,12 TL
65.000 TL 6.030,70 TL 3.317,89 TL 2.425,71 TL
70.000 TL 6.494,60 TL 3.573,11 TL 2.612,31 TL

Birçok yeni işletmeye başladığınızda sevgili dostlar, sermaye sorunlarınızı kişiselleştirilmiş tüketici kredileriyle çözeceğinizden emin olabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.