DOLAR
32,5032
EURO
34,9509
ALTIN
2.430,07
BIST
9.799,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Tek Taraflı Boşanma Davası Nasıl Açılır? Ücreti Nedir?

Tek Taraflı Boşanma Davası Nasıl Açılır? Ücreti Nedir?

Bir evliliğin bitmesinin birçok nedeni olabilir. Şirketler hukuku açısından boşanma için yasal adımların başlatılması gerekmektedir. Boşanma davalarında tek bir tarafın boşanmak istediği davalar çekişmeli boşanma davalarıdır. Bu yazımızda siz değerli okuyucularımız için Tek taraflı boşanma davası ücreti Tek taraflı boşanma davası dilekçesi Tek taraflı boşanma davası gerekçeleri Kadın boşanma davası açarsa erkek kabul etmezse Boşanma davasında tek taraf gelmezse Avukatsız tek taraflı boşanma dilekçesi örneği Tek taraflı boşanmada nafaka olur mu  Çekişmeli boşanmada erkek boşanmak istemezse Boşanmaya yanaşmayan erkek Boşanmak istemeyen kadın ne Yapmalı Kadın boşanmak isterse Hakları Nelerdir gibi soruları cevaplandırdık…

Tek Taraflı Boşanma Davası

Çekişmeli boşanma davası açmak için, dava açan tarafın boşanma için geçerli bir gerekçe sunması gerekir.
Tek taraflı boşanma durumunda davacı, boşanma nedeninin kanıtını sunmalıdır. Tek taraflı boşanma davaları genel veya özel nedenlerle açılabilir. Kanunda belirtilen bir veya daha fazla özel veya genel neden, evlilik birliğinin sona ermesinin nedeni olarak gösterilmelidir. Örneğin sadık bir eş boşanma davası açarsa, hukuki sebep zina olarak kabul edilir.

Boşanmaya Yanaşmayan Erkek

Kanıtlar ve tanıklar tarafından aldatıldığını kanıtlamaya çalışacaktır. Karşı taraf, boşanma davasında belirtilen nedenlere katılmayabilir. Aksini ispatlamak için delillere ve tanıklara başvurabilir. Taraflardan biri boşanma davası açarsa, diğer tarafın talebi tanımlayan eksiklikleri olması gerekir. Kusurlu olduğu kanıtlanırsa, tek taraflı boşanma davası boşanma kararı haline gelebilir.

Tek Taraflı Boşanma Davası Nasıl Açılır?

Tek taraflı boşanma kararı vermiş bir eş, önce bir hukukçu ile görüşmelidir. Boşanma nedenleri, deliller ve tanıklar avukata bildirilmelidir. Mahkemeye gitmeden önce boşanma davasını desteklemek için yeterli hukuki argümana sahip olması gerekir. Boşanma davası açmak için boşanma dilekçesi hazırlamanız gerekir.

Tek Taraflı Boşanma Davası Dilekçesi

Boşanma dilekçeleri, boşanma nedenlerine ve şartlarına dayanmaktadır. Boşanma sonuçlarının yaşanmaması için başvurular hukuka uygun olarak sıralanmaktadır. Tek taraflı boşanma davasında en önemli unsur boşanma sebebinin ispatlanabilmesidir. Karşı taraf boşanmak istemiyorsa, dava uzun sürebilir. Bu nedenle boşanma avukatı ile boşanma davası açmak çok önemlidir.

Bu durumda dilekçenin tek taraflı olarak hazırlanması gerekmektedir. Öncelikle boşanma nedenlerini, eşler arasındaki anlaşmazlıkları, boşanmanın altında yatan delilleri ve iddiayı yapan tarafın sonuç ve iddialarını açıkça belirtmek önemlidir. Taslak dilekçe taslağının bir avukat tarafından hazırlanması gerekmese de, bir avukatın yardımına sahip olmak olumlu sonuçlar almanıza yardımcı olacaktır.

Tek taraflı Boşanma Davası Gereçleri

Tek taraflı boşanma işlemlerinin nedenleri Türk Medeni Kanununda belirtilmiştir. Sonuç olarak eşlerden biri bu faktörlere dayanarak boşanma başvurusunda bulunabilir. 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu’nun II. Bölümünde sıralanan boşanma gerekçeleri ile ilgili olarak:

  • Zina,
  • Hayata kast, pek kötü ve onur kırıcı davranışlar,
  • Suç işleme ve haysiyetsiz hayat sürme,
  • Terk etme,
  • Akıl hastalığı,
  • Evlilik birliğinin sarsılması.

Bu faktörler ortaya çıktıktan sonra eş boşanma veya ayrılık davası açabilir. Boşanma dilekçesi tek taraflı olarak boşanma veya ayrılık davalarını görme yetkisine sahip bir mahkemeye gönderilir. Burası eşin ikamet ettiği yer veya 6 ay boyunca yaşadıkları son adrestir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR!

Nafaka Hesaplaması Nasıl Yapılır? 2020-2021

Çekişmeli Boşanma Davası Ne Kadar Sürer?

Boşanma davasının tek oturumda çözülebilmesi için tarafların her konuda anlaşması gerekiyordu. Yani boşanma sözleşmesi geçerli değilse tek oturuşta boşanmak imkansızdır. Tek taraflı boşanma davaları duruma göre 6 ila 7 seans sürebilmektedir.

Boşanma davalarının süresi taraflar arasındaki anlaşmazlığın boyutuna göre değişebilir. Tanıkları dinlemek, kanıtları incelemek ve tarafların sosyo-ekonomik durumlarını değerlendirmek zaman alıcı olabilir. Tek taraflı boşanma davaları seansla bitmiyor. Ancak boşanma avukatına sahip olmak kapatma sürecini hızlandırabilir. Tek seansta boşanmak isteyen herkes eşiyle uzlaşmalıdır. Bir mutabakat zaptı imzalayarak, anlaşma ile boşanabilirler. Tek seferde boşanmanın en kolay ve en hızlı yolu, planlanmış bir boşanma davası açmaktır.

Tek Taraflı Boşanma Davası Ücreti

Taraflardan bir çift veya biri boşanma davası açmak isterse, boşanma dilekçesi, aile mahkemesi, hazine ve yasal harçlar gibi ücretler vardır. Boşanma ücreti 45 TL’dir.

Boşanma Davası Açma Ücreti 2021

Boşanmayla ilgili en garip sorulardan biri 2021’de ne olacağıdır. Barolar Birliği, boşanma ücreti için asgari ücretler belirler. Örneğin, Ankara Barosu için anlaşılan boşanma bedelleri için minimum 8.500 TL, ihtilaflı boşanma bedeli için 12.730 TL, ücretler için ilgili hukuk barosu 5.000 TL, boşanma sözleşmesi ve 7.500 lira bedel belirledi. Boşanmanın bedeli bulunduğunuz yere bağlıdır. Ankara, İstanbul, İzmir, Konya, Adana, Adana gibi büyük şehirlerde küçük kasabalara göre daha yüksek olabilir.

Boşanma Dilekçesi Ücreti

Ücretlere bir avukat huzurunda itiraz edilir. Asgari yasal ücretler, boşanma avukatının boşanma davası açma ücretlerinin miktarını gösterebilir. Resmi Gazete’de yayınlanan dilekçeler için asgari yazma ücreti 685,00 olarak belirlenmiştir. Ancak şu hususlara dikkat edilmelidir; Her avukat, boşanma ücretlerini politikalarına göre belirleyebilir.

Tek Taraflı Boşanmada Nafaka Olur mu?

Eşlerden biri boşanmak istemezse, boşanma istememe sebeplerine göre hukuki yaptırım süreci belirlenecektir. Eşlerden biri aşk isterse ve evliliğin sürmesini isterse süreç değişebilir. Ancak bu eşin hatası olamaz. Bazı durumlarda, eşlerden biri, boşanma davası nedeniyle sırf mülkünü paylaşmak istemediği için süreci uzatmaya çalışabilir. Bu tür durumlar boşanma davasını geciktirir.

Hâkimlerin boşanma durumunda eşlerden boşanma kararı, eşlerin gereklerine dayanılarak değerlendirilmez. Boşanma iddialara ve kimlik kanıtına dayanır. Bazı durumlarda boşanma dilekçesi reddedilebilir. Örneğin; Eşlerden biri sadakatsizlik nedeniyle boşanmak isterse ancak delil yoksa iddia reddedilebilir.

Erkek Boşanmak İstemezse Ne Olur?

Bir erkeğin boşanmak istemediği durumlarda, prosedürün uzatılması davanın içeriğine bağlıdır. Ancak delil ve delil bulunan durumlarda davanın süresi, hangi tarafın boşanmak istediği yoğunluğuna bağlıdır.

Bu durumda taraf, mülkiyet bölünmesini ihlal edecek veya geciktirecek şekilde davayı basitçe genişletemez. Boşanma talebinin reddedilmesi halinde 3 yıl içerisinde yeniden boşanma talebinin yapılması şu anda mümkün değildir. Bu nedenle buna göre hareket etmek ve alanında uzman bir avukat ile çalışarak dilekçe hazırlamak önemlidir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.