DOLAR
32,5556
EURO
34,9560
ALTIN
2.459,17
BIST
9.885,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

ÇKS Kayıt Evrakları 2020-2021 (GÜNCEL)

ÇKS Kayıt Evrakları 2020-2021 (GÜNCEL)

Tarım ve hayvancılığın sağladığı destekten yararlanmak isteyen çiftçilerin tarımsal kayıt sistemine kayıt olmaları gerekmektedir. Bu yıl için olağan son başvuru tarihi 30 Haziran idi ve süresi doldu. Başvuru yapamayan çiftçiler, 2020 yılında verilen yardımdan yararlanamadı. Bu nedenle serbest bırakmayı önlemek için son başvuru tarihi uzatıldı. Bu makalede, ÇKS yönetmeliğini, son tarihlerine ve başvurunuzu göndermeniz için gereken evraklara baktık. Daha fazla bilgi için bültenimize bakabilirsiniz. ÇKS Kayıt Evrakları adlı içeriğimizde; ÇKS belgesi SORGULAMA, Çks belgesi nedir, Çiftçi Kayıt Sistemi 2021 söz edeceğiz..

ÇKS Kayıt Evrakları (YÖNETMELİK)

Tarım ve tarımda yıl içinde verilen herhangi bir sübvansiyon veya krediye başvurmayan ve tarımsal kayıt sistemine kayıtlı olmayan başvuru sahipleri hak kazanmaz. üreme. Bu nedenle, başvurular için son başvuru tarihleri ​​asla göz ardı edilmemeli ve başvurular zamanında teslim edilmelidir. ÇKS Kayıt Evrakları Uygulamalar;

  • Arazi sahibi,
  • Araziyi kiralayacak kişi,
  • Bu, arsayı satın alacak kişinin ilk akrabaları tarafından yapılabilir.

ÇKS Kayıt Yenileme Nasıl Yapılır?

Başvuru gününde kaydolursanız, bir çiftçinin kayıt sertifikası verilecektir. ÇKS’ye kaydolmak veya mevcut kayıtları güncellemek için;

  • Gerekli belgelerle bölgenizdeki il veya ilçe ÇKS komitelerine başvurmalısınız.
  • Birden fazla ilçede tarımsal faaliyette bulunan çiftçiler, tarımsal kayıt sistemine kayıt olmak için tarım arazilerinden birinin bulunduğu ilçe müdürlüklerine, merkez ilçede ise il müdürlüklerine başvuracaklardır.
  • Başvuran çiftçiler Bakanlık tarafından yetkilendirilmişse, ÇKS uygulaması üzerinden internet sistemi üzerinden veya e-devlet üzerinden kendi bilgileri ile bizzat yetkili işlemlerini gerçekleştirebileceklerdir.
  • Çiftçiler tarafından tarım arazileri kaydı için belirtilen tarım arazileri için oluşturulacak üretim bilgileri kayıt edilirken, üretim alanı Coğrafi Bilgi Sistemi sorumlusu tarafından belirlenen tarım arazisi alanını aşmayacaktır.
  • Çiftçiler için başvuru üzerine doldurulması gereken kayıt formu ve istenen diğer belgeler ilgili il veya ilçe müdürlüklerinden alınacaktır. Her çiftçi için ayrı dosyalar oluşturulur ve başvuru formu ve belgeleri saklanır.
  • Online başvuru yapanlarla ilgili bilgiler bakanlığın veri tabanında saklanıyor. ÇKS Kayıt formuna ulaşmak için tıklayınız.

ÇKS Başvuru Tarihleri Uzatıldı

Çiftçi Kayıt sistemine kayıt olamayanlar için başvuru tarihi uzatıldı. Normalde 30 Haziran’da sona eren başvurular uzatıldı. Çiftçilerden çks kaydı için geç kalanlar düşünülerek Tarım ve Orman Bakanlığı Resmi Gazete’de “Çiftçi Kayıt Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” i yayınladı. Başvuruda bulunmayan çiftçiler, belirli bir süre için sahip oldukları veya kiraladıkları tarım arazileri dışında arazilerini tarımsal kayıt sistemine kaydettiremeyecek veya tescil ettiremeyecektir. Pazarlama yılının 15 Mart – 15 Mayıs tarihleri ​​arasında tarımsal kayıt sistemine kayıtlı ülkelerin üretimi hakkında bilgi verebilecekler.

Çiftçilerin ÇKS’ye kaydolmak için hazırlamaları gereken belgeler vardır. Bu belgelerin tamamlanmaması halinde başvurular kabul edilmeyecektir.

  1. Çiftçi kayıt formu (eksiksiz doldurulmuş),
  2. C Tarımsal Parsel ilişkin bilgiler,
  3. Arazi beyannamesi (B formu),
  4. Taahhüt mektubu,
  5. Tespit raporu,
  6. Ortaklık sözleşmelerinin kiralanması,
  7. Kırsal yasa kapsamında arazi kiralama sözleşmesi.
  8. Keşif raporu,
  9. Mikro bölge statüsünü almış tüzel kişiler için arazi kira sözleşmeleri;
  10. İzin (kimin onay aldığı ve kimin onay verdiği hakkında bilgi içerir)
  11. Kullanım sözleşmesinin kendisi zorunlu belgelerden biridir. Bu belgeler eksiksiz olarak teslim edilmelidir.
ÇKS Kayıt Evrakları

ÇKS Kayıt Evrakları

Çiftçi Kayıt Sistemi ÇKS Sorgulama 2021

Çiftçiler bakanlık tarafından yetkilendirilmişse online başvuru yapabilecekler. Bunun için çiftçiler çevrimiçi bir yönetim sistemine veya bakanlık tarafından tanımlanan bir web sitesine kendi bilgileriyle giriş yapacak ve aşağıdaki bilgileri sisteme dolduracaklardır. Arıcılık kredileri için devlet hibelerine göz atabilirsiniz.

  1. Çiftçi Kayıt Sistemine başvuru dilekçesi,
  2. İlk talebini iletenler için Emlak Ofisinden alınan “sicil kayıtlarımıza uyarlanmış” cümlesiyle tapunun onaylı fotokopisi,
  3. Tarımsal kayıt sistemine yeni başlayan veya mevcut kayıtlarını güncelleyecek olan çiftçilerin talep edeceği tarım sertifikası gereklidir.
  4. Tarımsal kayıt sistemine kayıt yaptırmak için başvuran veya ilgili bölgelerdeki kadastro birimlerinde bulunan tarım arazileri için tapu kaydı için elektronik ortamda başvuracak çiftçiler için oluşturulan kayıt formları.
  5. Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası almak için e-devlet sistemi linkine tıklayın, ÇKS tarafından belirlenen şifre ile giriş yaparak kayıt bilgilerinizi doğrulayabilirsiniz.

E-Devlet Üzerinden ÇKS Belgesi Çıkartma

Artık çevrimiçi yönetim sistemi aracılığıyla önceden kayıt olabilirsiniz. Bunu yapmak için, önce Tarbil çevrimiçi yönetim sistemine giriş yapmalısınız. Şifreniz yoksa 2 ila 4 TL için PTT şubelerine başvurun. Karşılığında şifrenizi almalısınız. E-Devlet Şifresi Ne Kadar? 2021

Ayrıca internet üzerinden yapılabilecek kayıt işlemleri de burada yer almaktadır.

  • Https://edevlet.tarbil.gov.tr/basvuru#/form/140 linkine tıkladığınızda ön kayıt sayfasına yönlendirileceksiniz.
  • Giriş yaptığınızda, aşağıdaki bilgileriniz otomatik olarak doldurulacaktır.
  • Adınız ve soyadınız, Numaranız, talep tarihiniz, adresiniz ve telefon numaranız tamamlanan sistemde görüntülenir.
  • Burada başvurmak istediğiniz yönün adını seçmelisiniz.
  • Listeden bağlı olduğunuz ili seçebilir veya ilçe adını buraya girerek arayabilir ve seçiminizi yapabilirsiniz.
  • Gönder butonuna tıkladığınızda ön başvuru süreci tamamlanmış olur.
  • O zaman gerekli belgelerle şahsen il / ilçe ofisine gitmeniz gerekir.

ÇKS Belgesi Yenileme Ücretleri GÜNCEL

ÇKS Kayıt tarihlerinin uzatılmasının ardından çiftçilerin diğer bir araştırdığı konu ise ÇKS belgesi yenileme ücretleri ne kadar olduğudur. Yaptığımız araştırmalar sonucunda ÇKS Belgesi yenileme işlemi yapacak çiftçilerimizden alınacak olan ücretler şu şekildedir;

  • Çiftçinin 100 dönüm ve üzeri arazi veya tarla için; 26 lira
  • 51 dönümden 100 dönüme kadar ki yenileme ücreti; 20 lira,
  • 11 dönüm ile 50 dönüm tarla – arazi için; 13 lira
  • 10 dönüme kadarki arazilerin yenileme ücreti için; 6 lira ödemesi gerekmektedir.

ÇKS Kayıt Ne Zaman Yapılır?

Çiftçinin ekimin başında veya sonunda kayıt işlemlerine ihtiyacı yoktur. Tahmini ÇKS süresi, çiftçinin talebi üzerine her gün oluşturulabilir.

2000’lerin başında, gelirini belirlemek ve çiftçinin kaydını sağlamak için çiftçileri Çiftçi Gelirine Doğrudan Destek adı altında kayıt altına alma sistemi getirildi. Çiftçiler, ÇKS kaydolarak yıllık devlet destek ödemeleri alırlar ve ürettikleri ürüne göre ürettikleri ürün için destek alırlar. Tüm bu unsurlar için oluşturulan bu sistemin de kayıtlı olması gerekir. Devletin planlaması ve istatistikleri açısından son derece önemli olan ÇKS uygulamasında öncelikle bir dosya oluşturmaları gerekiyor.

Çiftçileri kaydetme sistemi, tüm tarımsal sübvansiyonların temelini oluşturur. Bu nedenle, tarımsal destek ödemelerinde sorun yaşamamak için son tarihler arasında ÇKS kayıt yaptırmak son derece önemlidir. Çiftçiler, üreticilerin geleceği için hayati öneme sahip kişilerin kayıtlarından haberdar edilmeli ve çiftçiler de bu konuya bakmalıdır. Çiftçilerin ÇKS kaydı yok ise, ilgili yıl için ödenen tarımsal desteği alamayacaklar.

Hayvan İşletme Belgesi Nasıl Çıkartılır?

Hayvancılık endüstrisinde belirtildiği gibi, devlet yardımına ihtiyacınız varsa, bir işletme sertifikasına ihtiyacınız olacaktır. Geçerli bir sertifika ile, yalnızca düşük faiz oranlarında kredi ve hibe almakla kalmaz, aynı zamanda süt, doğum veya kesim gibi birçok işlev için devlet yardımlarından da yararlanabilirsiniz. Aslında, bir iş belgesini düzenlemek oldukça kolaydır. Sertifika almak için yapmanız gereken tek şey bir ahır kiralamak veya sizin adınıza kayıt olmaktır. Ahırın ne kadar büyük olduğu önemli değil. Kiralık ahır niteliğine sahip veya adınıza kayıtlı bir binanız varsa, il tarım hizmetlerine tapu ile başvurmanız gerekecektir.  Sertifika verilmesi için ortalama ücret 30-40 TL arasındadır. Diğer araştırmalarıma göre indirim yapmıyorlar. ÇKS İle Hayvancılık İşletme Belgesi Nasıl Alınır?

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.