DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Tavuk Çiftliği Desteği 2021 Salma Tavuk Projesi

Tavuk Çiftliği Desteği 2021 Salma Tavuk Projesi

Tavuk ve yumurta fiyatlarının artması nedeniyle kümes hayvanları yetiştiriciliği oldukça karlı hale geldi. Bir tavuk çiftliği kurmak ve sürdürmek için baştan iyi bir iş planına ihtiyacınız var. Tavuk Çiftliği Desteği Salma Tavuk Projesi adlı makalede bir tavuk çiftliğinin nasıl kurulacağını ve ne kadara mal olduğunu detaylandırdık. Bir kümes hayvanı çiftliğinin ekili 20.000 hektarlık arazi başına maliyeti, proje örnekleri ve çiftliğin verimi hakkında bilgi vereceğiz.  Aynı zamanda Tavuk Çiftliği Desteği Salma Tavuk Projesi  adı altında Salma tavukçuluk fiyatları, Salma tavukçuluk maliyeti, Salma tavukçuluk Nasıl Yapılır, Salma tavukçuluk ne kadar KAZANDIRIR konularını ele alacağız..

Tavuk Çiftliği Nasıl Kurulur?

Kanatlı hayvan yetiştiriciliği, son zamanların en kazançlı yatırımlarından biri gibi görünüyor. Geliştirme şansı, karlılığı ve pazarlık gücü büyük olan bir iş fikri arıyorsanız, tavuk yetiştiriciliği fikrini mutlaka değerlendirmelisiniz diyebiliriz. Bir tavuk çiftliği başlatmak için birçok ipucu var. Detaylı araştırma yapmadan ve hakkında daha fazla şey öğrenmeden bu işe başlamamalısınız. Bir çiftlik oluşturmak için önce projenize karar verin. Projenizin açık olup olmayacağına karar verin. Organik kümes hayvanı üretimi için bir merada küçük bir kümes hayvanı çiftliği oluşturun.

  1. Yeterli alana sahip bir yer planlamanız gerekir.
  2. Bu pozisyonda çalışıyorsanız en az 2 veya 3 kişi olmalısınız.
  3. Hayvan güvenliği için metal çit kurmanız gerekir.
  4. Hayvanların beslenme ihtiyaçlarını karşılamak için gerekli yiyecek rezervleri temin etmelisiniz.
  5. Piyasaya sürmek ve pazara sürmek için çalışmalısınız.

Salma Tavuk Çiftliği Nasıl Kurulur? 

  • Bu iş, bir betonarme veya prefabrik ev satın almanızı ve yönettiğiniz çiftlik için arazi kiralamanızı veya satın almanızı gerektirir. Tavuk çiftliği için bir kırsal alan bulmalısın. Hayvanların gezip yeşilliklerin tadını çıkarabileceği bir yer tercih edilmelidir.
  • Avlu için açık alana göre daha fazla personele ihtiyaç duyarlar. İlk aşamada en az 6-7 kişi yeterlidir.
  • Çiftliği işletmek için gerekli elektrik ve hayvanların ihtiyaçları, tavukları beslemek ve sulamak için gerekli ekipman, tavukları işlemek için gerekli makineler, kuluçka için gerekli ekipman ve hayvanları, hastalıkları ve hayvanları korumak için gerekli ekipman tavuklar için yem sağlayan böcekler.
  • Ayrıca en az bir veteriner hekim ile yıllık sözleşme imzalanmalıdır.
  • Ek olarak, bu işi yapmak için gerekli izinlere sahipsiniz. Bu koşullar olmadan kümes hayvanı yetiştiricileri oluşturmak mümkün değildir.

Tavuk Çiftliği Kurma Maliyeti Ne Kadardır?

Kümes hayvanı yetiştirmenin maliyeti büyük ölçüde değişir. Alana ve kapasiteye bağlı olarak fiyat farklılıkları olabilir. Bu nedenle çiftliğinizi kurarken bütçenize bağlı kalmalısınız. Hesaplamaları sermayenize göre ayarlamanız gerekir. Çiftlik kurmak için hayvan satın almak yeterli değildir. Alabileceğiniz hayvan sayısının yanı sıra gerekli malzemeleri de sağlamalısınız. Bu işe başlamadan önce, iş planınızı oluşturmalı ve sermayenizi aynı yönde hesaplamalısınız.

Tavuk Çiftliği Desteği Salma Tavuk Projesi

Tavuk Çiftliği Desteği Salma Tavuk Projesi

Büyük, eksiksiz bir kümes hayvanı çiftliği kurmak istiyorsanız, iyi bir sermayeye ihtiyacınız var. Yeterli sermayeniz yoksa, birçok şirket anahtar teslimi kümes hayvanı çiftlikleri kurar. Bu firmalarla iletişime geçebilirsiniz. Bir kümes hayvanı çiftliği kurduğunuzda, en pahalı problemler, çiftliği dahili olarak kurmak için araziniz ve malzemeleriniz yoksa arazi kiralamak veya satın almaktır. Prefabrik kafes kirişlerin, sera tipi bitkilerden daha dayanıklı ve verimli olduğu kanıtlanmıştır.

Prefabrik Tavuk Çiftliği Kurulum Maliyetleri

  • Kümes hayvanı çiftliğinin maliyeti 1000’dir; 75.000 ile 80.000 Türk Lirası arasında değişiyor.
  • 2000 kişilik bir kümes hayvanı çiftliğinin maliyeti. 140.000 TL ile 150.000 TL arasında değişiyor.
  • 3000 kapasiteli bir kümes hayvanı çiftliğinin maliyeti; 225 bin ile 230.000 Türk Lirası arasında değişiyor.
  • Kanatlı çiftliğinin 4000 kapasiteli olması durumunda maliyet; 300.000 ile 310.000 Türk Lirası arasında değişiyor.
  • Tüm bunların yerine daha az sermayeniz varsa, 40.000 50.000.000 TL sermayeli 500 kapasiteli bir çiftlik kurabilirsiniz.

Çadır Kümes Kurulum Maliyetleri

  • 500 kişilik bir çadırın maliyeti; 8.000 ile 10.000 TL arasında değişiyor.
  • 1000 kişilik bir çadır evin maliyeti; 15.000 ile 20.000 Türk Lirası arasında değişiyor.
  • 2000 kişi kapasiteli bir çadır evin maliyeti; Yaklaşık 30.000 Türk Lirası olacak.
  • Tavuk kapasitesi ile çadırın maliyeti 3000cm’dir; 80.000 TL’den 85.000 TL’ye kadar olacak.

Gördüğünüz gibi, bir çadırın maliyeti bir panel evinkinden daha ucuzdur. Ancak prefabrik kooperatiflerin raf ömrü daha uzundur. Bu nedenle, yeterli sermayeniz varsa, bir prefabrik kümes hayvanı çiftliği kurmanızı tavsiye ederiz.

Tavuk Çiftliği Desteği 2021

Bir tavuk yetiştirme projesine başlamak sandığınız kadar kolay değil. Bu nedenle kendinize bir iş planı yazmadan bu işe asla başlamamalısınız. 500 tavuklu bir çiftlik veya 3000 tavuklu bir çiftlik kurabilirsiniz. Çevresel açıdan korumasız bir kümes hayvanı çiftliğinde yaşıyorsanız ve kendi araziniz varsa, maliyetleriniz biraz azalacaktır. Hayvanlarla ilgilenmek tam zamanlı, yarı zamanlı bir iş değildir. 24 saat boyunca bile aktif olabilirsiniz, özellikle de yetiştiriciyseniz. Aşağıdakiler gibi birçok işleme dikkat etmeniz gerekir.

Genel olarak, bir kümes hayvanı çiftliği kurmak pahalıdır. Bunun için cebinizde yaklaşık 200.000 TL tutarında sermaye olması gerekir. Ayrıca mutlaka 60-70.000 Türk Lirası arasında nakit bulundurmanız gerekir. Ayrıca, işi sadece karşılığını aldığı için değil, zevk aldığınız için de yapmalısınız. Çünkü günün büyük bir kısmı tavuklarla geçirmek zorunda. Sağlık sorunlarını dikkatlice yönetmeli, iş zorluklarına hazırlıklı olmalı ve çözümler bulabilmelisiniz. Tavuk yetiştirmek için önce arazi, yem, hayvanlar ve personel sağlamalısınız. Ayrıca hayvanların kurulumu ve ihtiyaçları için gerekli genel donanım şu şekildedir:

  • Tavukları taşımak için kafes,
  • Asılı fıskiye,
  • Ayrı tavuk kutuları,
  • Kuluçka için gerekli makineler,
  • Güvenli konteyner,
  • Hijyenik plastik palet,
  • Soğutma ve ısıtma sistemleri,
  • Aydınlatma sistemi
  • Tavuk yetiştirmek için gerekli plastik,
  • Sipariş toplama cihazları,
  • Besleme monteli dağıtıcılar,
  • Yemlik,
  • İçme kabı,
  • Ayaklı kafes,
  • Yumurta kasaları,
  • Havalandırma fanları,
  • İlaçlama ve aşılama sistemleri,

Ekipmanınıza ihtiyacınız var. Belirli malzemelerin miktarı, şirketin büyüklüğüne ve hayvan sayısına bağlıdır. Örneğin; 3.000 tavuk için 150 yumurta kartonu yeterliyse, 6.000 tavuğun 300 kasa ihtiyacı olabilir. Kurulum için gerekli tüm ekipmanlar ve odanın büyüklüğü hayvanların kapasitesine göre belirlenir. Hayvancılık Ne Kadar Kazandırır? Nasıl Yapılır?

Ziraat Bankası Tavuk Çiftliği Kredisi 2021 Faiz Oranları

Ziraat bankası ve tarım kredi kooperatifleri, kümes hayvancılığı veya kümes hayvanları yetiştiriciliği için verilecek olan kredinin 2021 yılında da devam etmesi bekleniyor. Verilecek kredi tavanları Resmi Gazete’de yayımlandı. Verilen kredilere ek olarak faiz indirimleri de verilmektedir.

Tavuk Çiftliği Ne Kadar Kazandırır?

Bir kümes hayvanı çiftliğinden iyi bir gelir elde etmek istiyorsanız, bu işe başlamadan önce tam olarak bilgilendirilmelisiniz. Bir kümes hayvanı çiftliği başlatmaktan, hayvan ve satıcı satın almaya kadar her şeyi düşünmeniz gerekir. Tavuk seçimi bu konuda en önemli faktörlerden biridir. Hangi hayvanın üretilmesi daha iyidir, onu elde etmeye değer. Bu çalışmaya başlamadan önce iliniz veya bölgenizdeki Tarım ve Orman Bakanlığı‘nı ziyaret edebilir ve ilgili hibe ve krediler hakkında daha fazlasını öğrenebilirsiniz. En çok kar sağlayan tavuk ırkları:

  • Tavuk için Pleymouth; Günde yaklaşık 130 gram yiyecek tüketiyorsunuz. Yılda yaklaşık 240 yumurta üretirler.
  • Loman Brown; Her yıl ortalama 280 yumurta üretilmektedir. Besin tüketimi 105 gramdır ve 19 hafta sonra yumurta üretmeye başlarlar.
  • Nick Brown; Yılda ortalama 260 yumurta üretirler. Ancak bu tavuklar çoğunlukla yumurta değil kümes hayvanları için kullanılmaktadır. Çünkü 19. haftadan itibaren kümes hayvanları için uygundurlar.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.