DOLAR
32,4895
EURO
34,9613
ALTIN
2.431,71
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Kenevir Tohumu Ne Kadar? Kenevir Devlet Desteği (GÜNCEL)

Kenevir Tohumu Ne Kadar? Kenevir Devlet Desteği (GÜNCEL)

Son günlerde en göze çarpan sorunlardan biri de Kenevir yetiştiriciliği üretimi. Soru, çiftçilerimizin kenevir tohumlarından men edilmiş olup olmadığıdır. Birçok şirket hasattan sonra kenevir satın almaktadır. Ülkemizin 19 ilinde esrar yasağının kaldırılmasının ardından ekiminin karlı olup olmadığı sorusu gündeme gelmektedir. İlaçların kenevirden yapıldığı bilinmesine rağmen, kenevir aslında birçok ürün için hammadde olarak kullanılmaktadır. Ülkemizde bulunan tohumlardan yasal olarak üretim yapabilirsiniz. Ancak kenevir tohumu yurt dışından getirilmesi zor olacaktır. Kenevir tohumları da toz halinde satılmaktadır. Üretim için tohum arayanlar için kavrulmuş tohumlar tercih edilmelidir. Kenevir Tohumu Ne Kadar Kenevir Devlet Desteği (GÜNCEL)  1 kök kenevir kaç TL, Kenevir tohumu, Kenevir fiyatı, Kenevir alan Firmalar, Endüstriyel kenevir üretimi, Kenevir kime satılır, Kavrulmamış Kenevir Tohumu hakkında bilgi sahibi olacaksınız.

Kenevir Devlet Desteği GÜNCEL

Devlet tarafından finanse edilen kenevir yetiştirme alanları, hükümet tarafından ilan edilen koşulları karşılamalıdır. Söz konusu araziler devlet tarafından belirlenen bölgelere uymuyorsa, kenevir ekimi için kredi verilmeyecek. Dikim için arazi şu şekilde olmalıdır: Arazi yetkili kişiler tarafından keşfedilmeli ve arazinin kenevir yetiştirmeye uygun olduğunu doğrulayan bir belge düzenlenmelidir.

Devlet Destekli Kenevir Yetiştiriciliği Hibesi

Kenevir Tohumu Ne Kadar Kenevir Devlet Desteği Kenevir yetiştiren ve ekimi yapan çiftçilerin koşulları şu şekildedir: İlk şart, vali ile iletişime geçmektir. Çiftçiler, İl Tarım Bakanlığı ile iletişime geçmeden önce bir ıslah belgesi almalıdır. Bu belgeyi elde etmek için çiftçinin; Zonguldak, Uşak, Yozgat, Kütahya, Ankara, İzmir, Bartın, Ordu, Malatya, Sinop, Samsun, Rize, Amasya, Antalya, Kayseri, Kastamonu, Burdur, Çorum, Karabük’te ikametgah belgesi olması zorunludur. Bu iller haricinde kenevir üretimi yasaktır. Cinsiyet sertifikası alabilmek için kişinin dosyası temiz olmalıdır. Kenevir yetiştirilen alanların keşfi hakkında rapor, ÇKS kaydı, Kimlik ve fotokopi gereklidir.

Kenevir Tohumu Yasak mı?

Kenevir üretiminin yasallığı ülkeden ülkeye değişiklik göstermektedir. Bazı Avrupa ülkelerinde kenevir ekimi yasak olsa da bazı ülkeler izinsiz olarak üretebilmektedir. Ülkemizde son yıllarda kenevir üretimi yasaklanmıştır. Mevcut yönetmeliklere göre 19 ilde kenevir üretimine izin verilmektedir. Bu illerde, il merkezlerinde ve ilçelerde kenevir yetiştiriciliği üretimi izne tabidir. Ülkemizde kenevir üretimi yapılan iller şu şekildedir:

Burdur Samsun
Çorum Sinop
İzmir Tokat
Karabük Uşak
Kastamonu Yozgat
Kayseri Zonguldak
Kütahya gunceldetay.net

Yukarıdaki 19 il kenevir yetiştiriciliğine uygundur. Özellikle Samsun ve Kastamonu illerinde yüksek verim elde edilmektedir. Bu illerde tohum ve lif üretimine getirilen yasak kaldırıldı. Çiftçilerimizin bu bölgelerde üretim yapabilmeleri için resmi kurumlardan gerekli izinlerin alınması gerekmektedir. Resmi izinler sadece çiftçilerimizden değil, bilimsel araştırma yapan kurum ve kuruluşlardan da alınmalıdır. Bu vilayetler dışında başka yerlerde üretim yapılması durumunda, bitkiler keşfedildikleri anda imha edilmektedir. Yasadışı faaliyetler için çeşitli yaptırımlar uygulanmaktadır.

Hint Keneviri Tohumu Ne Kadar?

Kenevir eken herkes, yasal onay aldıktan sonra tohum satın almalıdır. Ayrıca farklı kenevir türleri de vardır. Kenevir yapraklarından elde edilen bir bitki olarak sunulmaktadır. Yukarıda bahsettiğimiz 19 ilde kenevir üretebilirsiniz. Bununla birlikte, resmi kurumlardan üretim izni alırsanız, üreteceğiniz kenevir türünün ayrıntılarını da vermeniz gerekecektir. Devlet kontrollü üretim ile kenevirden çok sayıda endüstriyel ürün yapılabilir.

Kenevirin faydaları sonsuzdur. Tek dezavantajı, ilaçların ondan yapılmasıdır. Ancak, devlet kontrolünde yapılırsa, çok çeşitli sektörlere hitap edecektir. İlaçtan tıbba, otomotivden kozmetiğe pek çok alanda kullanılmaktadır. Kenevir üretimi ucuzdur. 30 liraya 1 kilogram kenevir tohumu satılıyor. 1 on yıllık toprakta 60 kg tohumun filizlendiğini söylemek yanlış olur. Geçen yıl 59 hektar arazide 1 ton tohum hasat edildi.

Kenevir Satın Alan Firmalar

Kenevir endüstriyel bir fabrikadır. İlaç üretimi, üretimleri nedeniyle yasaktır. Ülkemizde bazı iller kenevir yetiştiriciliğine uygundur. Üreme hedefleriniz farklı. Bu hedefleri yasal izinlerinize eklemelisiniz. Yıllık bir bitkidir ve en önemli değerli kısımları liflerdir. Hasat elle veya makine ile yapılabilir. Hasat tamamlandıktan sonra tarlaya kurumaya bırakılır. Kenevir kurutulacak. Daha sonra lifler ayrılır. Liflerin esnekliği düşüktür. Bu nedenle genellikle keten ile karşılaştırılır.

Kenevir, uygulama alanına göre değişiklik göstermektedir. Dayanıklı bir malzeme olduğu için hidratlara takılan yelken bezleri, ipler, dikiş ipleri ve hortumlar da yapılmaktadır. Ayrıca aşağıdaki alanlarda kenevir kullanılmaktadır:

  • Otomatik endüstri
  • Yakıt üretimi
  • İlaç endüstrisi
  • Kozmetik ve sabun üretimi
  • Kağıt yapımı
  • Petrol yan ürünleri
  • Kumaş üretimi

Bu nedenle kenevir, ilaç firmaları, tekstil firmaları ve otomobil firmaları tarafından kullanılan bir hammaddedir. Ayrıca TÜBİTAK kenevir üretimini de desteklemektedir. Bu yasağın kaldırılmasının en son nedeni, hükümetin plastik poşetlerle yürüttüğü savaştı. Böylece ağı kullanma imkanı aranmaktadır. Kenevir ayrıca ağ üretiminde kullanılmaktadır. Son yıllarda 1 ton kenevir tohumu ve 9 ton kenevir lifi üretilmiştir. Bu yıl yasağın kalkması ve üretimin daha geniş alanlara yayılmasıyla üretim artışı bekleniyor. Kenevir lifleri şirketler tarafından satın alınmaktadır.

Kenevir Yetiştiriciliği Karlı mıdır?

Ülkemizde kenevir üretimi son yıllarda yaygınlaşmıştır. Ancak yasak nedeniyle kenevir üretimi durduruldu. Bu ülkemizin bir kararı değildi. Kenevir yetiştiriciliği, başta Almanya olmak üzere birçok Avrupa ülkesinde de yasa dışıdır. Üretimin yasal olduğu ülkeler de var. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasına göre, esrar üretimi Resmi Gazete’de yayımlanan KENEVİR YETİŞTİRİCİLİĞİ VE KONTROLÜ HAKKINDA YÖNETMELİK ile yasal hale geldi. Yönetmeliğe buradan ulaşabilirsiniz.

Kenevir üretimi risklidir. Hırsızlık, uyuşturucu olarak da kullanıldığı için ortaya çıkar. Küf gibi sorunlar da teknik yöntemlere göre üretim eksikliğinden kaynaklanabilir. Ayrıca kenevir satın alan şirketler bir takım ürün özelliklerine de dikkat etmektedir. Bu özellikleri karşılamayan ürünler test edilmediği için elinizde kalabilir. Kar elde etmek isteyen herkes bu konuda teknik bilgi almalıdır. Üretilmelerine rağmen kenevir lifi veya kenevir tohumu satarak para kazanabilirsiniz. Daha fazla bilgi için kenevir yetiştirme konusundaki araştırma makalemize bakın.

Kavrulmamış Kenevir Tohumu

Hint esrarına dişi kenevir de denir. Çiftçiler üretime başladığında, kenevirin erkek mi dişi mi olduğu belirsizdir. Üretilen esrarın neredeyse % 70’i kadın ve sadece% 30’u erkektir. Kenevirin birçok faydası vardır. Kenevir tohumları kavrulmuş veya çiğ olarak kullanılabilir. Yulaf lapası karışımlarına, keklere ve hamur işlerine eklenebilir. Kenevir tohumlarının faydaları aşağıdaki gibidir:

  • Kemikleri güçlendirir.
  • Bol miktarda vitamin ve demir içerir. Anemi, anemiye bağlı yorgunluk, halsizlik ve baş ağrılarını tedavi etmek için kullanılır.
  • Folik asit, A, B, C ve E vitaminleri açısından zengindir.
  • Kenevir tohumları lif içeriği nedeniyle sindirim sorunlarının çözülmesine yardımcı olur. İshal ve kabızlık gibi sorunları tedavi etmek için kullanılır.
  • Çinko, kalsiyum, magnezyum, demir, potasyum, sodyum, manganez gibi mineraller içerir. Cilt ve saç sağlığı için oldukça faydalıdır. Cildinize uyguladığınızda daha parlak görünmenize yardımcı olacaktır. Bu nedenle kozmetik sektöründe çok yaygın olarak kullanılmaktadır. Kenevir Tohumu Ne Kadar Kenevir Devlet Desteği
  • Günde üç yemek kaşığı kenevir tohumu tüketmek size ihtiyacınız olan proteini verecektir. Protein açısından zengin olmasına rağmen amino asitler de içerir. Diyet listelerinde bulunabilir. Ayrıca vejeteryanların da tüketebileceği bir üründür.
  • Gama-linolenik asit adı verilen bir yağ asidi içerdiğinde hormonal dengenin korunmasına yardımcı olur.
  • Magnezyum sayesinde uyku bozukluklarına faydalıdır. Uykusuzluk için ideal.
  • Omega yağ asitleri içerir. Beyninizin sağlığı için çok faydalıdır.
  • Kardiyovasküler sistem için çok faydalıdır. Artı, kolesterol seviyelerini düşürmek için kullanılır.
  • Ağrılı dönemlerde kullanıldığında yatıştırıcı etki yaratır.

KENEVERİN kullanımları ve faydaları sonsuzdur. Lif, tohum, sap ve yaprak kullanan bu ürün, ülkemizin 19 ilinde yasal olarak üretilmektedir. Üretmek isteyenlerin ilçe ve valilerle iletişime geçmesi gerekiyor.

Kenevir Tohumu Ne Kadar Kenevir Devlet Desteği

Kenevir Tohumu Ne Kadar Kenevir Devlet Desteği

Kenevir Yetiştiriciliği Kursu

Eğitimlerde kenevir üretiminde artış sağlandı ve bakım sektöründe 900 liralık kazanç sağlandı. Üreticiler kenevir yetiştirmek için eğitilmiştir. Bu kapsamda Karabük’ün Eflani ilçesinde yetiştiricilere yönelik kenevir yetiştirme eğitim kursu düzenlenmektedir.

1 Kök Kenevir Kaç TL

Kenevir satın alan firmalara kenevir satmak istiyorsanız, kozmetik sektöründe kullanacaksanız veya Otomatik endüstri, Yakıt üretimi, İlaç endüstrisi vb konularda üretici olmayı düşünüyorsanız. Öncelikle kenevir fiyatlarına yani kenevir piyasasına hakim olmanız gerekir. İnternet üzerinden kenevir alacaksanız hepsiburada.com bunun için iyi bir tercih olacaktır. Kenevir tohumu fiyatları şu şekildedir;

  • Atasagun Şifa Kenevir Tohumu 100 gr: 8,90 TL
  • Botaniksan Kenevir Tohumu 250 gr: 24,90 TL
  • Lokman Kenevir Tohumu 100 gr: 53,44 TL
  • İngro Glutensiz Kenevir Tohumu 1000 g: 60,00 TL
  • Med Powder Katkısız Doğal Kenevir Tohumu Tozu 300 gr: 33,90 TL
  • Hekimhan Bitkisel Kenevir Tohumu Yağı 250 ml: 44,90 TL
  • Göral Kenevir (Kendir) Tohumu Kavrulmuş Tuzlu 1 kg: 90,00 TL
  • Arcadia Natural Soğuk Sıkım Kenevir Tohumu Yağı 250 ml: 79,90 TL
  • Aktar Diyarı Kenevir Tohumu Kendir 1000 gr: 80,87 TL

Kenevir Uyuşturucu mu?

Kenevir ve marihuana için ortak isimler kenevirdir. Bu maddelerin kullanımı seçici görsel algıda bozulmaya neden olabilir. Malzemelerin ana adı “THC” dir. Bileşimindeki bu madde sayesinde nabız hızlanır. Dumanındaki katran ciğerlerine zarar verdi. “Marijuana“, kurutulmuş kenevir tomurcuklarından yapılır. Kenevir reçinesi, kenevir üretiminde kullanılmaktadır. Ülkemizde bu amaçlarla kullanılması kesinlikle yasaktır. İzinsiz üretim ve faaliyette bulunanlara idarî para cezası verilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.