DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

Dönüm Başına Ödenen Tarla Parası Miktarları 2021 Ödeme Tarihleri

Dönüm Başına Ödenen Tarla Parası Miktarları 2021 Ödeme Tarihleri

Tarlalardan gelen paranın yanı sıra çiftçilere ve üreticilere yulaf, buğday, çay ve fındık için ödeme yapılmaktadır. Ziraat Bankası nezdinde hesabı bulunanlar ile hesabı olmayanlar için T.C.’nin son iki hanesine göre ödeme yapılır. Dönüm Başına Ödenen Tarla Parası Miktarları adı altında; Tarla parası sorgulama , Dönüm paraları ne zaman verilecek , Fındık dönüm parası ne kadar, Tarla parası dönüm başı ne kadar Ziraat Bankası Tarla parası sorgulama Buğday tarla parası ne kadar 2021 fındık DESTEKLEME dönüm parası ne kadar Tarla parası ne kadar 2021 Dönüm parası listesi 2021 tarla parası ne zaman verilecek Tarla parası SORGULAMA 2021 Dönüm parası başvurusu vb. konularına değineceğiz..

Dönüm Başına Ödenen Tarla Parası Ne Kadar?

Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na başvuruda bulunmadan önce; Çiftçi kayıt sisteminin bir sertifikasını almanız gerekir.

ÇKS Belgesine sahip olan çiftçilerimizin ödemekle yükümlüğü olduğu tutarlar, ikametlerine göre değişiklik gösterdiğini belirtmek isteriz. Çiftçi kayıt sistemine kayıt yaptıran ve belgesi olan kişilere yapılacak tarla parası ödeme tutarı;

  • 1 dönüm 10 dönüm arası tarla parası için; 5 Türk Lirası
  • 10 dekar ila 50 dekar tarla için; 10 lira
  • 50 dönüm ila 100 dönüm tarla parası; 15 TL
  • 100 hektar ve üzeri tarla parası dönüm başına; 20 Türk Lirası olarak belirlenmiştir.

Tarla destek fonları yetiştirilen ve hasat edilen ürünlere göre değişiklik gösterebilir. Devlet teşviklerinden bazıları aşağıda listelenmiştir.

Dönüm Paraları Ne Zaman Verilecek?

Fındık çiftçileri için alan gelir destek ödemesi dekar başına 170 TL’dir. Sera desteği 150 TL‘dir. İyi tarım uygulamaları yardımının bir parçası olarak meyve ve sebzeye yapılan yardım dönüm başına 50 TL’dir. Aromatik süs bitkileri destek ödemesi dönüm başına 100 TL‘dir. Toprak testi ücreti dönüm başına 2,5 TL’dir.

Yağlı tohumlar ve sanayi bitkileri, süs bitkileri, meyve tarlaları, tahıllar, yumrular, yem bitkileri, baklagiller, peyzaj, meralar ve özel otlak alanlar, orman desteği, mazot ve süs bitkileri için gübre için burs verilmektedir. Motorin ile yapılacak ödemeler ve dönüm başına destek ödemeleri için;

Dönüm Başına Mazot Destek Ödemeleri

  • Buğday, arpa, çavdar ve yulaf ödemeleri için; 19 TL
  • Soğan, kolza tohumu, aspir, taze fındık; 17 TL
  • Nohut, fasulye ve mercimek katkısı; 22 TL

Dönüm Başı Gübre Destek Ödemeleri Ne Kadar?

  • Buğday, arpa, çavdar ve yulaf ödemeleri için; 8 TL
  • Soğan, kolza tohumu, aspir, taze fındık; 4 TL
  • Nohut, fasulye ve mercimek katkısı; 4 TL

Tarla Parası Nasıl Alınır?

Dönüm Başına Ödenen Tarla Parası Miktarları hakkında çiftçilerin arazi faydalarından yararlanabilmeleri için çiftlik üreticisi konumunda olmaları gerekir. Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile iletişime geçerek arazi izni alan çiftçiler, ÇKS kayıtlı olmalı ve ÇKS belgelerine sahip olmalıdır. ÇKS Kayıt Evrakları (GÜNCEL)

Ekim tarlaları için para almak için mülkiyet belgeleri ile Tarım İdaresi ile iletişime geçmeniz gerekmektedir.

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi hektar ve tüzel kişilerin hektar başına küçük işletme desteği veriliyor ve yetiştirilen mahsulün türüne bağlı olarak tarımsal faaliyetlerde bulunan kişilerin desteği gerekiyor. Dönüm başına 100 Türk Lirası destek ödemesi yapan ÇKS kayıtlı kişi ve kuruluşların üreticiler, tarımsal kayıt sistemine kayıtlı kentsel / bölgesel tarım birimlerine Ziraat Bankası aracılığıyla ödeme talep etmelidir. Bitkilerin üretimi için; Süs bitkileri, sebzeler, meyveler ve şifalı bitkiler yetiştirenler her sabah destek alacaklar. Fındık yetiştiren küçük işletmeler bakım ücreti alamaz.

Ziraat Bankası Tarla Parası Sorgulama

Ziraat Bankası tarla parası sorgulama yapmak için Ziraat Bankası Şubelerini ziyaret etmeniz gerekmektedir. Başakkart Destek Ödemeleri için; Bakanlar Kurulu’nun ilgili kararları doğrultusunda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile koordineli olarak sübvansiyonların ödenmesine aracılık hizmeti vermektedir.

ÇKS Kayıt ve Yenileme İşlemleri Nasıl Yapılır? 

Ekilmeyen Tarla Parası Desteği

Ekilmeyen tarla parası desteklemesi için çiftçiler, çks kayıt yaptırmaları gerekir Çiftçiler, çks belgelerini ve tarla sertifikalarını kayıtlı oldukları tarım ve ormancılık idaresine sunmalı ve başvurmalıdır. Ziraat Bankası tarafından sağlanan arsa parası Ziraat Bankası şubelerinden veya Başakkart sahiplerinden Başak kartları ile çekilebilir.

Ayrıca, 50 yıldır araziye sahip olanlar için bir toprak analizi yapılması gerekmektedir. Bu testleri yaptıranlar, ürettikleri ürünlere göre bakanlık tarafından belirlenen mazot ve gübre aksesuarlarını temin edebilirler.

Tarla Parası Sorgulama

Tarla parası sorgulama e-devlet üzerinden yapılabilir. Tarla destek ödemesi tutarlarının hesaplara geçip geçmediğini öğrenmek isteyen üreticilerimiz e-devlet üzerinden tarla parası sorgulama yapabilirler. E-devlet üzerinden tarla parası sorgulama için tıklayın.

2021 Yılı Alan Bazlı Destek Ödemeleri

Fındık yetiştirenler beyanname başına 170 TL arsa yardımı alıyor. Doğal tarıma destek; 5 farklı şekilde ödenir. Bakım yardımının ilk kısmı için beyanname başına 100 TL ödeme önerilmektedir. İkinci bölümde beyanname başına 70 Türk lirası, üçüncü bölümde beyanname başına 30 Türk lirası, dördüncü bölümde beyanname başına 10 Türk lirası. Doğal yetiştirme alanında arıcılık yapanlara kovan başına 10 TL ödenmektedir. Motorin ve kara aramaları için para ve gübre dönüm başına 11 TL. Elverişli tarım uygulamaları halinde meyve ve sebze üretenlere beyanname başına 50 Türk Lirası verilmektedir. Seralarda dün dekar süs bitkileri ve aromatik bitkilere 150 lira, dekara 100 lira ödedi.

Buğday ne kadar para kazanıyor? Kazanma oranlarının değerini hesaplayarak kazanma yüzdesini hesaplayabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.