DOLAR
32,5476
EURO
34,9203
ALTIN
2.442,27
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Tarımsal Elektrik Aboneliği için Gerekli Evraklar

Tarımsal Elektrik Aboneliği için Gerekli Evraklar

Yetiştiricilerimiz, Tarım ve Orman Bakanımız aracılığıyla tarım için elektrik aboneliği açabilirler. Bu projelere sulama, bahçe için enerji ve konteyner sahaları sağlanıp sağlanmayacağına dair net bir açıklama yok. Tarımsal Elektrik Aboneliği için Gerekli Evraklar Bu içerikte tarla, bahçe veya hayvanlarının su ihtiyacını karşılamak için düşük maliyetli bir tarımsal sulama projesinden yararlanmak isteyen çiftçilerimiz için önemli bilgiler bulacaksınız.

Tarımsal Sulama Elektrik Aboneliği 2021 Kimler Başvuru Yapabilir?

Resmi Gazete’de yayınlanan basın bültenine göre çiftçilerimize tarım alanlarının sulanması için ucuz elektrik sağlama projesidir. Çiftçilerimiz bu projeye göre desteklenmektedir. Bu kapsamda tüketilen her kilovat aktif enerji için 1.70 kuruş ödenmektedir. Tarımsal Sulama Elektrik Projesi sayfasını ziyaret ederek mevzuata aşina olabilirsiniz.

Hayvancılığa Tarım Elektriği Nasıl Alınır?

3 Temmuz 2018 tarihli Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu toplantısı kararına göre satış lisansı Tüzel kişi sahipleri ve sorumlu satış şirketleri için tarifelerin uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar 5. maddenin 3. fıkrası değiştirilmiştir. Tarımsal sulamaya abone çevresi genişledi. Aşağıdaki iş alanındaki müşterilerimiz; Birimlerinden aldıkları belgeye göre tarımsal sulama abone grubundan faydalanabilirler. Müşterilerimiz Tarım ve Orman Bakanlığı’nın talimatı ile firmamıza rapor sunarlar. Sonuç olarak, bir grup tarımsal sulama abonesi aracılığıyla bir perakende sözleşmesi imzalayabilirler.

Yeni anlaşma sayesinde aşağıdaki sektörler ucuz tarımsal elektrikten yararlanacak.

  • Küçükbaş İşletmeleri
  • Etlik Tavuk Kümesi
  • Yumurtacı Tavuk Kümesi
  • Damızlık Kümesi
  • Kuluçkahane İşletmeleri
  • Süt Toplama Merkezleri
  • Büyükbaş Besi İşletmeleri
  • Büyükbaş Süt İşletmeleri

Bu destekten yararlanabilirsiniz. Yardım arayanlar elektrik şebekesi şirketlerine yönelmelidir. Bazı şirketler, çiftçilerimizden işleri için tasarımlar hazırlamalarını ister. Tarım arazilerinin (açık tarlaların) sulanması için; 167 Sayılı Yeraltı Suyu Kanununa göre ilgili makamlardan alınan kuyu izni, su kullanma izni ve il tarım müdürlüklerinden alınan sulamanın Tarımsal amaçlı Gerçek veya tüzel kişiler tarafından kurulan sulama kooperatiflerinin ana faaliyet olduğunu teyit eden bir belgeyi ibraz edin. Tarımsal üretim olan tarımsal üretim, pompalama sistemleri ve tarımsal sulama için tek tek oluşturulmuş elektrik sistemleri bu müşteri grubuna girmektedir.

Tarımsal Sulama Elektrik Aboneliği Şartları

Tarımsal Sulama Elektrik Aboneliği Şartları

Kırsal Kalkınma Tarımsal Sulama Desteği

Bu projenin yanı sıra kırsal kalkınma projeleri çerçevesinde tarımsal sulama sistemlerinin kurulması için geri ödemesiz hibe sağlanmaktadır. Resmi Gazete’de 7 Aralık’ta yayınlanan bir rapora göre devlet belirli sulama alanlarını destekliyor.

  • Proje maliyetlerinin %50’sinin KDV hariç paylaştırılması.
  • Maksimum proje miktarı 1 milyon lirayı geçmemelidir. Diğer bir deyişle, 500.000 TL’ye kadar sulama yardımı ödenebilir.

Tarım Elektriği Nasıl Alınır?

Yeni düzenlemenin kamuoyuna açıklanmaması halinde, tarımsal elektrik üretimine başlamak isteyenler bağlı bulundukları elektrik dağıtım şirketine dilekçe verecekler. Elbette adayın aşağıdaki evrak ve belgeleri hazırlaması gerekmektedir.

Konteyner Elektrik Aboneliği Nasıl Alınır? (Köylerde Elektrik Aboneliği)

Tarımsal Elektrik Aboneliği için Gerekli Evraklar

  • Elektrik isteme dilekçesi
  • Başvuru sahibinin kimlik kartının fotokopisi.
  • Ticari bir bina veya arazide tapu senedi,
  • Gayrimenkulün haritası ve onaylı projesi,
  • Kontrol plakası,
  • Talep üzerine yapı mühendisi tarafından onaylanmış bir iç dekorasyon,
  • Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) Belgesi ÇKS Kayıt Evrakları 2020-2021 (GÜNCEL)
  • Tarım Bakanlığı’ndan alınan tanım belgesi.
  • Çiftlik hayvanları tarafından su kullanma izni (resmi olarak onaylanmış)
  • Taahhütname
  • Suyun kuyudan alınması durumunda kuyu izni de istenebilir.

ADM Türkiye’de, Akdeniz’de, AKEDAŞ’ta, Aras’ta, Ayedaş’ta, başkent Boğaz’da, Amlıbel’de, Çoruh’da, Dicle’de, Fırat’ta, GDZ’de, KCETAŞ’ta, Medaş’ta, Osmangazi, Sedaş’ta, boğada, Tredaş Uludağ Dağıtım A.Ş.’de ve Vedaş’ta Yedeaş’ta birbirinden farklı olabilir.

GAP, DOKAP, DOP, KOP gibi projelerde yer alan tarımsal elektrik abonelik işlemleri yasal gerekliliklere uygun olarak gerçekleştirilmektedir. İçeriğimizde yer alan belgeler ve elektrik kaydı için gerekli evrak listesi distribütörlerin internet sitelerinden alınarak ön bilgi olarak verilmiştir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.