DOLAR
32,5548
EURO
34,9380
ALTIN
2.443,23
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
17°C

Tarla Parası Ne Zaman Verilecek 2021 Ödeme Tarihleri

Tarla Parası Ne Zaman Verilecek 2021 Ödeme Tarihleri

Çiftçilere ödenecek tarla ve iade faturasına göre dönümlerce nakit para, buğday ve arpa desteği, devlet destek ödemeleri, mazot, gübre, baklagiller ve sertifikalı tohumluk ödemeleri Tarla parası ne zaman verilecek 2021 mazot gübre desteği ne zaman ödenecek Tarla parası ne zaman yatacak 2021 tarım destekleri 2021 mazot desteği ne zaman verilecek hakkında bilgi vereceğiz.

Tarla Parası Yattı Mı?

Devlet, ekdiği tarlaların fiilen ekildiği tarlalarda, kira dışında çiftçiyi destekler. Bu destek, talep üzerine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine ödenir. Tarlalar için geri ödeme alabilmek için, çiftçinin ÇKS’ye kaydolması ve bu ÇKS’yi yıllık olarak güncellemesi gerekir. Bu güncellemeden sonra yıllık ekilen tarla sayısına göre talepte bulunarak tarla parası alabilir. ÇKS’ye kaydolun veya güncelleyin! nasıl kaydolacağınızı öğrenin!

ÇKS Kayıt ve Yenileme Ücretleri 2021

  • 1 ila 10 dönüm arasında yeni kayıt ve para yenileme; 5 TL
  • 11 ila 50 dönüm arasında 10 lira (10 aradan fazla ve 50 dönüm dahil).
  • 51 ile 100 dönüm arası – 15 TL.
  • 100 dönüm ve üzeri için 20 lira.

Bitkisel ürünler ve çiftlik hayvanlarını destekleme talepleri için dosya ücreti yılda 10 TL’dir. ÇKS Belgesi ücreti (onaylanan belge başına) (dahili kullanım hariç) 2,5 TL’dir.

Tarla Parası Ödeme Tarihleri

Tarlalardan gelen paralar çiftçi TC Ziraat Bankası nezdindeki hesaplarına aktarılır veya hesabı olmayanlara T.C. kimlik numaraları yatırılır. Tarım ve Orman Bakanlığından ödemeler Ziraat Bankası tarafından T.C. lehine yapılır. Numaraların son hanelerine göre günlere bölünür ve yoğunluğu önlemek için haftanın belirli günlerinde girilir. 2015 yılında yapılan site dışı başvuruların ücreti dönem sonunda ödenir.

Tarım Destekleme Ödemeleri 2021

Tarım ve Orman Bakanlığınca sağlanan alan ve tarlalar için peşin ödemeler aşağıdaki alanlarda yapılmaktadır.Alan Bazlı Destekleme ödemeleri, Fındık üreticileri alan bazlı gelir desteği, iyi Tarım Uygulamaları Desteklemesi, Organik Tarım Desteği, Mazot, Gübre ve Toprak Analiz desteği, Biyo teknik Mücadele destekleri, Tarımsal Amaçlı Desteklemeler, Fark Ödemesi Destekleri ve hayvancılık destekleme parası ödemeleridir.  Tarım Destek Ödemeleri 2021 (TÜM DEVLET DESTEKLERİ)

Fındık Üreticileri Alan Bazlı Gelir Desteği : Dekar Başına 170 TL

İyi Tarım Uygulaması Destek Tutarları;

  • Meyve Sebze : Dönüm Başına 50 TL.
  • Örtü Altı Tarım (Sera) Dönüm Başı 150 TL.
  • Aromatik Ve Süs Bitkileri Destekleme : 100 TL.
Tarla Parası Ne Zaman Verilecek

Tarla Parası Ne Zaman Verilecek

Mazot Parası Ne Kadar?

  • Süs bitkileri, Özel Çayır, peyzaj, Mera ve Orman Emvali Alanları 3,30 TL.
  • Yağlı Tohumlu Bitkiler ve Endüstri Bitkileri Alanları 7,90 TL.
  • Yağlık ayçiçeği, soya fasulyesi, dane mısır ve patates 19 TL
  • Buğday, arpa, çavdar, yulaf, tritikale 15 TL
  • Çeltik ve pamuk 40 TL
  • Nohut, mercimek, kuru fasulye 14 TL
  • Kanola, soğan, yaş çay, fındık, yem bitkileri ve diğer ürünler için 10 TL
  • Sebze ve Meyve Alanları, Hububat, Yumru Bitkiler, Baklagiller, Yem Bitkileri, 4,85
  • Nadasa bırakılan alanlar için 6 TL
  • Aspir 12 TL mazot parası ödemesi yapılacaktır.

Gübre Parası

  • Baklagiller, Hububat, Yumru Bitkiler, Yem Bitkileri, Sebze ve Meyve Alanları 6,60 TL.
  • Endüstri Bitkiler ve yağlı tohum bitkileri 8,25 TL.
  • Özel Çayır, peyzaj ve süs bitkileri, Orman Emvali Alanları ve mera alanı 4,75 TL.
  • Bakanlık tarafından kurulan tarım ürünlerine yönelik gübre desteği miktarı 4 TL’dir.

Toprak Analiz Parası Ne Kadar?

Çiftçilerimiz toprak testi yapmadan mazot ve gübre desteği alamıyor. Bu destek sorumlu bakanlık tarafından sağlanmaya devam edecek. Bağış almak isteyenler ilgili ofislerle iletişime geçerek nafaka ödemesi de alabilirler. Dizel yakıt ve gübre elde etmek için toprak analizinin gerekli olduğunu hatırlatırız. Toprak Analiz Parası Dekar Başına 2,5 TL olarak belirlenmiştir.

Dönüm Başına Ödenen Tarla Parası Miktarları 2021 Ödeme Tarihleri

Tarlalardan gelen paranın yanı sıra çiftçilere ve yetiştiricilere arpa, yulaf, buğday, çay ve fındık için ödeme yapılmaktadır. Ziraat Bankası nezdinde hesabı olanlarla hesabı olmayanların hesaplarına T.C.’nin son iki hanesine göre ödeme yapılır.

Tarla Parası Kaç Lira Yatırılacak?

Fındık yetiştiricilerine ödenen gelir destek vergisi beyannamesi 170 TL‘dir. Sera desteği 150 lira. İyi tarım uygulamalarına destek olarak meyve ve sebzeye destek beyanname başına 50 TL‘dir. Aromatik süs bitkileri bakım ücreti beyanname başına 100 TL‘dir. Toprak testi ücreti beyanname başına 2,5 TL‘dir.

Topraksız Tarım Nasıl Yapılır? (Maliyet Hesaplaması)

Yağlı tohumlar ve sanayi bitkileri, süs bitkileri, meyve tarlaları, tahıllar, yumrular, yem bitkileri, baklagiller, peyzaj, meralar ve özel orman çayırları, mazot ve süs bitkilerini desteklemek için gübre şeklinde tarla faydaları sağlanmaktadır.

Tarla Parası Nasıl Alınır?

Çiftçilerin arazi alabilmeleri için tarım ürünleri üreticisi konumunda olmaları gerekir. Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile iletişime geçerek arazi izni alan çiftçiler, Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı olmalı ve Çiftçi Kayıt Sistemi belgelerine sahip olmalıdır.

Tarla Parası Kimlere Verilir? 2021 Şartları Nelerdir?

Ekilen tarlalar için para alabilmek için mülkiyeti onaylayan belgeler ile tarım departmanlarına başvurmanız gerekir.
Çiftçiler tarım ve tarla yardımı almak istiyorlarsa, ÇKS kaydolmaları gerekir. Çiftçiler, ÇKS belgelerini ve tarla tapularını kayıtlı oldukları Tarım ve Orman İdaresi’ne sunmalı ve başvuruda bulunmalıdır. Ziraat Bankası’na bağışlanan arsa paraları Ziraat Bankası şubelerinden veya Başak kart sahiplerinden temin edilebilir.

Ayrıca 50 hektar araziye sahip olanların arazi analizi yaptırmaları gerekmektedir. Bu testleri yaptıranlar, yaptıkları ürünlere göre bakanlık tarafından belirlenen mazot ve gübre desteğinden yararlanabiliyor.

Buğday ne kadar para kazanıyor? hesaplama yaparak elde edeceğiniz getiri oranını hesaplayabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.